- 29 september 2011

Hej! Sitter vid en internetkiosk pa guld kusten nu, har inte alla bokstaver som ni forstar. Resan igar gick jattebra men vi fick betala overvikt aven fast vi vagt vaskorna hundra ganger hemma innan vi akte. Antar att vagen var fel, ikea-skit.

Nu ar det andra dagen och det regnar. Hoppas att det kommer bli sol snart sa vi kan ga ut pa aventyr. Vandrarhemmet eller vad man kallar det ar jattemysigt ocksa. Ska ta kort och lagga upp men det blir kanske inte foren jag kommer tillbaka till sverige for internet pa vandrarhemmet e svindyrt sa vi kan inte anvanda var dator.

Ska forsoka skriva na mer senare i alla fall, hors!

- Grattis Ingela

Haha förresten har jag två saker till att skriva innan jag går, ville inte skriva i samma inlägg för det blev så långt. Men i alla fall först och främst måste jag säga grattis till min storasyster som fyller år idag! Har redan pratat med henne på skype men det är ju lite tradition att skriva på bloggen också.

Sen en sak till, vet ni att det var exakt ett år sedan jag åkte till Sydney idag? Jag lämnade faktiskt Sverige den 27 september förra året. Och nu lämnar jag Sydney ett år efter. Fast jag har ju två veckor kvar i Australien i alla fall.



- 27 september

Idag var det ännu en stressig dag, har verkligen inte hunnit att sitta vid datorn så det blir inte så mycket inlägg idag. Fortsättningen på sammanfattningen kommer jag troligtvis att få lägga upp när jag är tillbaka i Sverige igen. Lite bilder och sånt där från de senaste dagarna kan jag dock lägga upp på Guld kusten. 

Idag har vi packat och städat som galningar. Slängt allt som vi kunnat och haft sista inspektionen på lägenheten samt sagt upp el och internet och sånt där. 
Vi samlade också ihop en hel Ikea-kasse med mina kläder som vi inte kunde ta med hem eller skicka (:() och lite skor, filmer och böcker så skänkte vi det till frälsningsarmén, då kände man sig ju lite snäll åtminstone. 

Efter det gick jag ner på stan och träffade några av tjejerna en sista gång på en koreansk restaurang. Där var det buffe och så hade man en egen liten grill på bordet så man fick grilla sitt eget kött. Sjukt gott. Efter det åt vi frozen yoghurt och nu kom jag precis hem igen, gjorde lite mackor som vi kan äta innan flyget imorgon. Klockan är 23.50 just nu. Usch vad sent, och vi har beställt taxi till flygplatsen imorgon klockan 05.30. Vi vill ju gärna vara där i tid ifall vi har övervikt eller något. Vet ni att det är billigare att åka taxi från vår dörr till flygplatsen än det är att gå till tåget och sedan ta det till flygplatsen? Sjukt ju.

Nä, nu ska jag småplocka lite och se till att allt är med sedan ska jag försöka lugna mig lite. Har en känsla av att jag inte kommer sova mycket i natt, både för att vi ska kliva upp så tidigt och för att jag är för stressad och nervös för att sova.


Bild från restaurangen idag

Kommer ju inte kunna uppdatera så mycket de närmsta veckorna eftersom vi inte kommer att ha internet. Men vi kommer gå på nåt internetcafé ett par gånger. Så har dom ju gratis wifi på McDonalds ;)

- 26 september 2011

Ååh! Stressig dag idag. Vi har haft fullt upp med packning och visning av lägenheten. Imorgon kommer dom och hämtar upp kartongerna vi ska skicka till Sverige mellan 11 och 13 sedan kommer han vi hyr lägenheten av runt 19 och så ska vi lämna nycklar och skriva på papper och sånt där. Snart åker vi! Jisses.

Idag efter visningen tog vi en promenad till The Rocks och åt på Pancakes on the rocks där. Sjukt gott. Sedan gick vi till Galaxy World och spelade Mario cart för de sista slantarna vi hade på vårt spelkort. Ska berätta mer och lägga upp bilder sen. Kanske ikväll om jag orkar eller imorgon, tänkte ta en dusch nu. Klockan är redan 23.25, den här dagen har kännts som universums längsta.

Hörs!

- Sammanfattning del 3

Ja, strax innan jul så kom Linnea och hälsade på. Det var otroligt roligt. Flygplatsen hade dock slarvat bort hennes väska så det blev ett par oroliga dagar i början, men sedan fick hon tillbaka den och då hade min familj skickat med en julklapp :D Pengar :D Haha. Så då kunde jag äntligen shoppa lite också när Linnea var här.

Annat vi gjorde var bland annat att åka till Bondi (även om det var lite för tidigt för att bada så gjorde Linnea och Mattias det, måste ju passa på) shoppa, gå på akvarium, gå på zoo, gå på IMAX (Linnea gillade det så mycket att vi såg två filmer på raken), gick på Promoe som hade spelning här i Sydney, firade jul med familjen Krygsman (min host familj), Gwen, Hans och Diana samt firade nyår.

Jag ångrar lite att vi inte gjorde mer saker när hon var här, tillexempel åka till Blue mountains, men vi hade i alla fall roligt ändå.




























Vi bakade lussebullar och knäck och tog med oss till jul, mycket uppskattat






Inte ofta man firar jul på stranden


Hittade en bild på Hans och Diana!


Nyårsmiddag



Tyvärr hade jag inte så många bilder från nyår för jag filmade mest, tror att jag har lagt upp nån film med det tidigare.





Efter att Linnea åkt hem så fick jag en otrolig hemlängtan, har aldriv varit illa som det var då. På kvällarna var det värst innan jag skulle somna för då låg jag och tänkte på alla där hemma. Hamnade i värsta depressionen varje kväll. Som tur var så gick det över efter några veckor.

- 25 september 2011

Idag spöregnar det men vi trotsade vädret och gick ner på Paddys market. Det rann som bäckar på vägarna. Sjukt vad vädret slog runt snabbt. Efter det gick vi och handlade lite mat och åt crepes, nu ska jag vara inne resten av dagen. Tänkte gå igenom alla papper och grejer jag har och se vad jag måste ha med mig hem. Mattias var tvungen att gå ut i regnet igen för han jobbar idag, sista gången.

Tänkte strax börja skriva tredje delen av sammanfattningen också.





- Jonah Hill

Jag ligger och slötittar på Conan på tv medan jag väntar på att Sabrina tonårshäxan ska börja. Haha ja, jag har utvecklat ett beroende av att se på det innan jag går och lägger mig, lite mysigt att se på tycker jag och tänka tillbaka på gamla goda 90-talet. 

Ja men i alla fall, kollar på Conan och dagens gäst är Jonah Hill men vad har hänt? Han ser ju inte alls ut som sig själv längre! Han har ju gott ner otroligt i vikt. Lite trist tycker jag, han var ju mycket mysigare förr :) Var liksom en stor, rolig, mjuk björn. Nu är han typ en helt annan människa, men fortfarande rolig såklart.



Yes! Bara 7 minuter kvar till Sabrina.

- 24 september 2011

Tjena! Det gick bra på inspektionen idag, vi städade upp rätt fint här. Helt ärligt så var det första gången vi bäddade sängen idag sen vi flyttade in här. Jag vet, sjukt. Men jag ser inte meningen med att bädda vareviga dag när man ändå måste bädda upp igen. Men jag måste erkänna att det känns lite fräschare när det är bäddat.
Det kommer fler och tittar på måndag. 

Idag har vi inte gjort så mycket mer än det. Det regnar ute också. Nu har vi dock börjat få lite panik för det är så mycket vi vill hinna göra innan vi flyttar. Haha. Tänker alltid "det är sista gången jag kommer kunna äta där" eller "sista chansen nånsin att göra det där". Men det hinns nog med!



- Emmys

Åh! Såg precis att dom visar Emmy galan på tv ikväll! Visste inte ens att det visades på tv, älskar att se hur kändisar beter sig när dom liksom är sig själva.

Imorgon kommer det folk och ska kolla på lägenheten. Den ser ut som ett bombnedslag just nu eftersom vi liksom packat massa saker men sedan rivit runt i det när vi behövt nåt. Så nu ligger allt utspritt. Blir till att städa och packa ihop imorgon snabbt innan dom kommer!


Varför lägger hon upp en bild på en soptipp? Kanske ni undrar. Men det är ju bara vår lägenhet!

- Sammanfattning del 2

Ja efter att jag flyttat in i lägenheten på Wentworth park road så följde några veckor med skola, Red Bull flugtag, Bondi beach, Balmoral beach, Stereosonic, Halloween, första gången på IKEA i Sydney (<3) och solande i parken.












Och sedan, i slutet på november så kom äntligen Mattias och flyttade in med oss. Då flyttade Riky till Cairns han också så jag och Mattias tog över hans rum. 

När han kom så låg vi mest inne och tittade på film, som vanligt. Han tog lite semester innan han började söka jobb. Så var vi uppe i Sydney tower, åkte till Manly och hängde med Gwen och Napo och lite sånt där.









Sen här nån gång flyttade Napo ut och Nico flyttade in istället. Minns inte riktigt när det var dock. Då blev det lite roligare stämning i lägenheten också. Nico var lite mer social och dessutom kunde Napo knappt prata engelska. Så vi hade en del roomienights och så åt vi italiensk pizza och gick på Mardi gras.














Bild från Mardi gras. Lägenheten vi bor i nu (som vi inte bodde i då) ligger precis bredvid där jag stod när jag tog det här kortet. Roligt sammanträffande.

Det är allt för den här gången. I nästa del kommer jag att skriva om min favorit-tid här i Sydney; då Linnea kom på besök ;)



- 23 september 2011

Idag är det 31 grader, precis som lovat! Jag har legat uppe vid poolen i ett par timmar men nu blev jag så hungrig att jag var tvungen att gå in igen. Har dock inget hemma så jag får gå ner på affären. Men seriöst, jag vill inte åka hem längre! Haha. Men imorgon ska det regna så då kommer jag nog att ändra mig igen.

Efter att jag handlat ska jag skriva nummer två av sammanfattningen. 



- Sammanfattning del 1

Här kommer en liten sammanfattning då. Gick verkligen in för det i början och läste igenom alla inlägg från slutet av 2010, sparade bilder och delade in i kategorier. Efter ett tag blev jag dock rätt less så nu blir det kanske lite flummigt och oreda men det gör väl inget.

Jag sökte till skolan rätt så sent, någon gång i augusti och därför hade jag ganska kort tid att förbereda mig när jag blev antagen. Trodde nämligen inte att man skulle börja i oktober utan jag trodde bara att det var sista antagningsdatumet. 
I alla fall hjälpte Ingela mig med alla papper, jag sökte visum och bokade biljetter. Sen var det bara att packa. Några dagar innan hade vi avskedsfest i en lokal på samma gård som mamma bor på. 



Sedan packade jag det sista och kunde inte riktigt förstå att jag skulle åka. Fattade det inte fören jag var framme i Sydney för hela resan var egentligen väldigt spännande. Hade aldrig flygit själv förut och jag bytte fly 2 gånger på väldigt stora flygplatser. Var väldigt nervös över hur jag skulle klara allt men det gick väldigt bra. 





Sen när jag väl var framme i Sydney (klockan 5 på morgonen) åkte jag över harbour bridge och såg opera huset. En väldigt konstig känsla. Efter det var jag framme hos min host familj och det blev en halvjobbig upplevelse eftersom att hon jag egentligen skulle bott hos ändrade sig (tjejen som bodde med henne bestämde sig för att stanna längre så jag fick inte plats). Istället satte dom in mig hos Margie och Wayne som trodde jag skulle komma en månad senare. Efter lite missförstånd så ordnade dock allt upp sig och jag kunde verkligen inte fått en bättre familj att bo hos.

Dessutom bodde ju också Gwen där, och hon blev min bästa kompis här i Australien. Saknar henne! Hon åkte tillbaka till Italien i april.


Mitt rum hemma hos Margie och Wayne




Gwen, Luca och Clarissa

Efter ungefär en vecka i Sydeny då jag fått ordning på jet lagen och så där så började jag skolan. Gick några veckor i en liten grupp på eftermiddagarna men sedan slogs vi ihop med förmiddagsklassen. Då var vi över 15 elever men nu i slutet hade vi gått ner till 8. Ungefär hälften hade alltså hoppat av.



Gwen flyttade ut från Margie och Waynes och flyttade in i en lägenhet med Riky, Luca och Clarissa inne i stan. Efter någon vecka så flyttade Hans och Diana från Colombia in i Gwens gamla rum.


Diana längst till höger. (Hade ingen annan bild på dem)

Efter några veckor så flyttade Clarissa och Luca till Cairns och jobbade på en farm. Jag och Napo från frankrike flyttade in hos Gwen och Riky på Wentworth park road. 


Lägenheten på Wentworth park.

Jag kommer att dela upp sammanställningen för annars blir det alldeles för långt. Andra delen kommer troligtvis upp imorgon.

- 22 september 2011

Idag var det som vanligt fint väder så jag och Mattias gick ut och la oss i parken. Men man orkar bara ligga där i en timme ungefär för det blir så sjukt varmt, men då kom vi på att vi har en pool på taket. Så vi gick upp dit och satte oss efter ett tag. Har tänkt på att gå upp dit förut men har alltid tänkt att det är alldeles för kallt. Men det var faktiskt inte så kallt som jag trodde! Kanske inte så man vill bada i timmar men doppa sig eller sitta med fötterna i är ingen fara. 

Ska gå upp dit imorgon och sitta där hela dagen typ. Det ska bli 27 grader imorgon. Det är 22 idag och jag tycker det är svinvarmt.

Nu ska vi strax gå och äta sen ska Mattias på jobbet och då ska jag börja med min sammanställning.



- Kommer inte på nån rubrik

Idag är det exakt en vecka kvar tills vi åker till Guld kusten. Längtaaar. Men jag är lite orolig för han vi hyr lägenheten av har inte hört av sig och han sa att han skulle börja visa lägenheten två veckor innan vi flyttar. Och nu är det bara en vecka kvar? Måste ta oss ett snack med han.

Annars har vi inte gjort nånting idag slapp dag. Imorgon jobbar Mattias, då ska jag ligga ute i parken hela dagen och sola. Måste passa på för det ska tydligen regna på lördag. 

Imorgon tänker jag också börja sammanställa året som gått och göra ett långt inlägg. Eller det kanske behövs flera inlägg till det.



- 21 september 2011

Igår när Mattias kom hem från jobbet hade han köpt med sig pizza och efter vi ätit upp den så gick vi ner på Galaxy World och spelade lite spel. Sen mötte vi upp Lizzie, JK och Soo-un på Three Monkeys. Hur kul som helst. 

De här sista dagarna (då Mattias inte jobbar) spenderar vi på att göra saker vi vill göra här innan vi åker hem, eller saker som vi kommer att sakna.



Lägger upp bilderna lite utspritt eftersom att jag inte tar så mycket kort annars :)

- Skogsbrand

Ikväll är det premiären av Two and a half men med Ashton Kucher istället för Charlie Sheen. Vet inte om det har visats i Sverige än? Tycker i alla fall att det ska bli riktigt intressant att se hur det blir. Sedan börjar nya Glee imorgon och det längtar jag ännu mer till!

Förövrigt hade jag och Mattias planer på att åka till Blue mountains imorgon men det är värsta skogsbranden där uppe nu. Jättetråkigt. Hoppas att de hinner släcka branden till nästa vecka för då är sista chansen för oss att åka upp. Men jag har sagt åt Mattias att han får planera det där, när vi ska åka, vart vi ska och var vi ska gå när vi är där osv för jag har planerat ta mig tusan allt annat. Så får se om han gör det då. ANNARS BLIRE INGE.




- 20 september 2011

Jag kunde inte somna i natt :P Låg bara och tänkte på den där kackerlackan, lite småtöntigt kanske. Somnade nån gång runt 5 då Mattias klocka ringde. Vet inte varför men det lugnade mig att han skulle kliva upp för då skulle ju han se om det var nån baddare som kröp omkring. Haha. 

Idag har vi tvättat och packat. Jag gick igenom mina skolgrejer och sedan packade jag ner allt i portfolioväskan eller vad man ska kalla den (den stora platta). Den vägde 7 kg. Sen packade vi ner den i Mattias resväska för min resväska var inte tillräckligt bred. Så packade Mattias sina kläder och då vägde hans väska 24 kg. Så lite av hans kläder får vi packa i min. Sen har vi två lådor som vi ska skicka hem som kommer väga omkring 25 kg. Kommer kanske få köpa en till. Men vi betalar efter kg så det spelar ingen roll hur många lådor man har. Så det verkar ju ordna sig, synd bara att det kostar skjortan att skicka sakerna men det får man ta. 

Nu ska jag äta sen lunch sen ska jag vika kläder.

- Update

Alltså nu snackar vi hela tummen, inte bara toppen. Gällande storleken på kackerlackan.

- Mår illa

AAAAAAAAH. JAG VILL DÖÖÖÖÖÖ.
Nyss var det värsta feting kackerlackan som kröp på vår vägg!! Alltså vi har ju haft kackerlackor förut och dom kommer ju lite då och då men då är dom små. Den här var typ lika stor som min tumme och sen långa ben på det. Kan inte ens tänka på det för jag mår seriöst psykiskt dåligt. Kommer det en sån där till tar jag in på lyxhotell, ett hotell där det finns noll chans att det finns småkryp. Jag vet inte om jag kommer kunna sova i natt. Ska sätta igång och akutdammsuga nu sen vill jag spreja insektssprej i alla kanter och hörn. Vi hade fönstret lite öppet så jag hoppas att den kom utifrån och inte att såna där finns i väggarna eller golvet. 

Tack gode gud att Mattias var hemma. Han var också rädd men kunde i alla fall ta död på den. Vet inte vad jag skulle gjort om jag var ensam.

:'(

- 19 september

Ååååh, det är så fint väder! Jisses vad man blir glad av sol. Har precis legat ute i solen i ett par timmar och läst som vanligt, börjar få lite färg nu! Vill inte åka hem till Sverige längre. Haha. Men det lär ju inte hålla i sig. Tråkmattias satt inne vid datorn, på sin lediga dag och allt.

Igår var det jätteroligt! Gillar Mattias jobbarkompisar jag. Men chefen som ville ha festen var inte ens där? 
Vi tänkte gå på Cheers men där var det fullsmockat med fotbollsfantaster, tydligen var det nån match som alla ville se. Så vi kom inte in. Vi gick på Scruffy murphys istället, där var det också match men vi kom in i alla fall. Och där dansade vi hela kvällen. Länge sen vi dansade så det var ju skoj.

Typ klockan 5 på morgonen tänkte vi gå hem men då kom Mattias på att han skulle ha nån koreansk suju (?), nån typ av dricka, så då gick vi på en koreansk restaurang. Lite onödigt kanske så där sent/tidigt när vi ändå skulle hem sen men jag beställde in friterad kyckling så jag klagar inte. 





Sämsta bilderna men de var det enda jag hade.

- Väntar

Jag kollade lite på The Renovators sen sov jag i en timme. Tänkte att det kan behövas för dom där är ju ute in på morgonkvisten och det orkar jag inte med annars, börjar bli för gammal. 

Jag somnade gött till HannaPee's spotifylista, skönaste jag någonsin hört, alla som har spotify borde spara den! 

Ja nu sitter jag helt klar och väntar på att Mattias ska höra av sig, hatar att vänta. Jag har sämsta tålamodet i världen!


Och svarta strumpbyxor på det! Så ser jag ut ikväll. Halsbandet fick jag av Mattias familj i födelsedagspresent, fint va?

- Sommarkänslor

Jag saknar Sverige lite mindre när det är sånt här väder :) Har haft värsta sommarkänslorna hela dagen, inte så konstigt kanske. Hoppas att det håller i sig, skulle vara otroligt skönt om det kunde vara fint väder när vi åker till Guld kusten! Sen blir det till att komma hem till kalla vintern. 

Just nu håller jag på att koka ris och steker korv. Vet inte om den blandningen är nån höjdare? Man äter ju korvstroganoff och ris så jag tänkte det kunde fungera.

Mattias jobbar ju som servitör på ett eventställe, och det företaget tillhör en grupp med andra eventföretag. Förut jobbade han på ett av de företagen men sen fick han byta till ett av de andra, och ikväll vill hans gamla chef från det förra stället ha nån typ av avskedsfest för honom eftersom att det är hans sista vecka, och nästa helg var hon tydligen upptagen. Så då ska vi göra det ikväll efter dom slutat jobbet, men det är klockan tolv. Vad ska jag göra fram till dess då? Seeeegt.

Hoppas det inte var allt förvirrande med den där förklaringen, läste igenom nu och jag fattde typ inte ens själv.


På skolan när jag hämtade hem arbetena

- 18 september 2011

Hallåj. Jag klev nyss upp och åt frukost med Mattias innan han stack iväg på jobbet. 




Haha snygging, försökte ta en stooor tugga.

Idag tänkte jag sätta igång och diska och dammsuga lägenheten men sen kollade jag vädret och kände att det kan vänta till senare. Ska klä på mig sen ta med boken och gå ut i parken och lägga mig i solen.



- Tiden går för sakta

Gud vad tiden går sakta. Förstår inte vad jag ska göra hela nästa vecka om det ska gå i den här takten? Jag funderar på att gå och lägga mig nu och klockan är inte ens 22 än. Men det beror mest på att jag har sån jobbig huvudvärk, har haft det från och till hela dagen. 

Lägger mig väl och kollar på Sex and the City tills jag somnar. Det jobbigaste som finns är att stänga av allt och lägga sig sen kan man inte somna utan ligger bara och vrider och vänder på sig. Inte värt.



- 17 september 2011

Shit vilken dag, och klockan är bara kvart över fyra? Känns som det är rena rama natten. Men jag gick i alla fall upp i tid idag och gick iväg för att köpa kartonger. Hittade en affär som bara låg nån kilometer bort så det var ju lagom. Men dom hade bara en storlek på lager och han som jobbade där visste varken om dom var sådana man kan sända eller hur mycket dom kan hålla. Fick i alla fall chansa så jag köpte två. 

Hade på mig klänning och leggings när jag gick dit men höll på att svettas ihjäl, det är tydligen 22 grader ute men det känns som 32. Fick dra fram kortbyxorna och sedan la jag mig ute i parken och läste i nån timme. Då var det en hund som fångade en fågel :O Så sprang ägaren efter så den släppte men fågeln kunde inte flyga iväg :( Dens kompisar kom och försökte hjälpa men det gick inge bra. Stackars.

Efter det gick jag på affären och handlade lite. Massa jordgubbar på extrapris som jag ska smocka i mig ikväll. Nu kokar jag potatis till middag, passar på medan Mattias jobbar för han gillar inte kokt potatis. 

Packa får vi nog göra på måndag för Mattias jobbar till i natt och sedan jobbar han 10-22 imorgon.



- Inga kartonger

Hallåj, tack för kommentarerna, det är jätteskönt att allt är klart och nu vill jag komma hem :) Fast lite semester först skadar ju inte.

Ja i alla fall, jag och Mattias åkte ju iväg till företaget vi ska skicka sakerna med och det var en bit bort, 45 minuter med buss. Så stod det på deras hemsida att man kunde hämta kartonger hos dom och det var ju det vi tänkte göra men när vi kommer dit så har dom inte det? Fett onödig resa. Fast vi fick lite information och så där så lite nyttigt ändå kanske. Sen när vi skulle åka hem igen blev jag så där sjukt kissnödig så jag trodde jag skulle spricka. Vi letade efter toa överallt men jag vet inte vad det var för område för det fanns inga affärer nånstans? Vi letade i typ 30 minuter sen fick vi ta bussen hem ändå. Sen när vi kom tillbaka till stan var det bråttom kan jag lova! Jobbigaste känslan i världen.

Men men, inget packande idag alltså. Jag ska i alla fall googla fram nån affär som säljer lådor sen får jag gå och köpa det imorgon så vi kan packa i helgen. 

Nu har vi precis kollat på en film, Your highness, lite småtöntig men rätt rolig. Nu ska vi snart sova för Mattias jobbar imorgonbitti. 



- 16 september 2011

Idag är det Alvas födelsedag! Hela två år fyller hon. Grattis sötnos <3

Idag gick jag på skolan och fick indesign och arcicad av våran cadlärare. Supersnällt ju för nu kommer jag ha det när jag kommer hem också, annars hade jag bara fått ha det under skoltiden.

Sen mötte jag upp tjejerna i klassen (utom vissa, går inte att få till en tid då alla kan) och så åt vi frukost/lunch på Pancakes on The Rocks. Supermysigt. Sjukt fint väder är det också, 24 grader. Sen gick vi upp på skolan och hämtade hem våra arbeten, jag fick veta att jag var godkänd! Behöver alltså inte lägga till nåt så nu är jag helt färdig med skolan :'D Lite sorgligt var det dock för det var sista gången jag var på den skolan idag, och alla lärare och vi tjejer flamsade runt med ballonger och grejer medan vi letade igenom alla tusen arbeten efter just vårat. Lite ångest. 

Men tjejerna kommer jag i alla fall träffa igen, vi ska se till att ses nåt innan jag åker till Guld kusten.




Fan å, kanske måste färga håret ändå?


Min skola

Det kommer mer bilder när dom andra laddat upp på facebook. Nu ska jag och Mattias åka och hämta kartonger så vi kan skicka hem saker.

- Nära döden

Vet ni vad jag just kom på? Det är den 15 september idag, det betyder att det är en månad kvar tills vi är hemma i Östersund! Åker ju från Stockholm tidigt på morgonen 15 oktober.

Idag har jag inte gjort nånting. Helt allvarligt. Jo jag började på portfolion men gjorde bara tre sidor sen var det inge roligt längre. Sen gick jag och handlade bröd och då trodde jag att jag var nära döden alltså. Det var två killar här utanför som höll på under huven på en bil och helt plötsligt började den spruta vatten och ånga flera meter upp i luften, rätt i fejset på killarna också så dom brände sig. Men eftersom det var ånga så trodde jag att det var rök först, alltså att den började brinna och skulle explodera typ. Men det slutade rätt snabbt. Undrar vad det var som hände bara.

Svar till Ingela: det kostar ungefär 2000 kronor att skicka ett paket. Dock beror det på hur mycket paketet kommer väga. Det ordnar sig säkert, vi ska åka och hämta kartonger imorgon så då får vi se.

- 15 september 2011

Hej! 
Igår rensade jag kläderna och packade det som jag verkligen vill ha med (bara kläder, inga saker eller skor eller sånt) och det vägde 10 kg. Får alltså bara ha med 10 kg till i väskan. Oj oj oj.
Funderar på om det kan vara värt att skicka två paket istället för ett? Tänkte förut att jag inte behövde ha med så mycket hem men jag funderade på det och skulle gärna vilja ta med skolgrejerna eftersom att det kommer jag behöva och det är skitdyrt att köpa nytt. Men det är så sjukt dyrt att skicka också. Uuuuusch. 
Sen vill jag köpa presenter och grejer men det kommer inte gå, kommer varken ha råd eller få plats :( 

Idag klev jag upp när Mattias gick till jobbet, klockan 9, för jag skulle se om tjejerna i klassen bestämt sig. Vi försöker nämligen få till en frukost, lunch, middag eller vad som helst så vi kan träffas nu när skolan är slut. Men att få till en tid som passar 8 tjejer verkar vara svårt.


Här är alla skolsaker vi var tvugna att köpa i början på kursen. Behöver inte ta med allt men jag skulle gärna ta med väskan, papprena, den stooora linjalen och färgerna. Minst. Åhhh, ångest.

Svar till Petro: Mattias jobbar dubbelpass idag och kommer inte hem fören i natt men jag ska försöka se till så han hinner höra av sig :)

Svar till pappa och Lilian: Haha, jag tror bara att jag tog kortet precis när han skulle blinka :)

- 14 september 2011

Idag är det 27 grader här, börjar det bli sommar tro? Jag minns dock när jag kom hit förra året, det var i slutet på september och då var det svinkallt. Men man kan ju hoppas att det blir en tidig sommar nu då så vi i alla fall får lite tur med vädret under den här resan.

Vi passade i alla fall på att gå ner på stan och titta lite. Mattias köpte en ny keps och jag åt äppelpaj från McDonalds, jag kan inte tänka på nåt annat än äppelpaj, är helt besatt av den nu för tiden. Måste. Ha. Äppel.Paj.

Nu är vi hemma och ska väl snart laga middag, sen ska jag rensa ut min garderob och se hur mycket kläder jag kan slänga och vad jag absolut måste ha med mig hem.



- Miss Universe

Hallå, jag kollar på tv och helt plötsligt börjar Miss Universe. Jag visste inte att det fortfarande fanns ens, och jag har aldrig sett det på tv. Men det kanske bara är jag som lever under en sten? Sverige var i alla fall med. Måste kolla lite och se hur det går till. 

Update: Okej, Sverige gick inte ens vidare till topp 16 och sedan googlade jag och då var tydligen Miss Universe 2011 redan avgjort. Byter kanal nu

Annars så spelar jag bubble shooter så mycket på min mobil att jag tror jag slitit ut ledbandet i högra tummen. Försökte spela med vänstern men då förlorade jag bara. Man ska aldrig börja spela bubble shooter, när man väl har gjort det så kan man inte sluta. 



- 13 september 2011

Idag gick jag och Mattias ut på stan och åt lunch medan vi körde giftbomb i en timme. Hoppas det blir bättre med krypen nu, ska dammsuga sen så ordnar det säkert till sig. Men tydligen ger den inte full verkan fören om några veckor. Äsch.

Hoppas på att det inte är massa insekter och skit på Guld kusten. Det är väl alltid nåt men vissa ställen är värre än andra. Andy sa i alla fall att det inte var så farligt där så jag får väl lita på han.

Annars då? Jo jag har lugnat ner mig angående tanden lite, tänker nog avvakta och se om det blir värre för hittills har det mest stått stilla. Annars tänker jag att det kanske är bättre att gå till tandläkaren här än i Sverige? Om man tänker på studieförsäkran och så där, det kanske blir billigare. Ingen aning. Får se om ett par dagar.



- 12 september 2011

Jag gick till skolan imorse, tänkte prata med läraren om portfolion vi ska göra den här veckan, vad man ska ha med och så där. Jag tänker bara göra en digital portfolio och sedan skriver jag ut den när jag kommer hem istället för det kommer inte få plats i min väska. Passade också på att skriva ut flygbiljetter, nu är det inte länge kvar tills vi åker till Guld kusten! 

Förövrigt har jag gurglat med munvatten en hel del men det är ingen skillnad vid tanden, det ser ut som svullnaden är en blåsa. Är livrädd att det inte ska lägga sig så jag måste till tandläkaren. Knaprar panodil så det inte gör så ont, tänker mindre på det då. Det är alla forum jag läser som skrämmer upp mig, folk som har fått göra tre operationer för inflammation i käken för att de väntat förlänge med att gå till tandläkaren liksom. USCH.

Känner dessutom att jag och Mattias får gå på stan och ta en fika eller nåt ikväll för vi måste verkligen köra en giftbomb här i lägenheten igen för nu var det nyss en kackerlacka som gick precis bredvid mig på sängbordet. Såg nåt röra sig i ögonvrån men jag gör alltid det och tror det är nåt men så är det en skugga så jag är van, den här gången var det dock en jävel så jag flög upp ur sängen och sprejade ner den med 3 kg insektssprej. Nu känns det som att det kryper på mig överallt.

Måste jag ens säga att jag längtar hem? Gamla goda Sverige där flugor är det värsta som finns ungefär. Fast jag tror inte jag vant mig så mycket att jag inte är rädd för spindlar längre. USCH, hatar insekter. Kan inte skriva om det här mer nu. Spyr.

- En månad exakt

Jag råkade somna igen, haha, helt sjukt vad jag kan sova alltså. Blev lite utmattad av allt uppesittande med skolarbete tror jag. 

Ville bara göra en snabb uppdatering och berätta att det är exakt en månad kvar tills vi är framme i Sverige idag. Då kommer vi stanna hos faster i Stockholm några dagar och sedan åker vi till Östersund den 15 oktober. Sjukt skönt det ska bli! 

Och så var det ju exakt 10 år sedan 9/11 attacken idag också.

- Infektion?

Tycker verkligen att det märks när jag har lite att göra om dagarna, speciellt när jag är själv och inte har nån att prata med, det blir mycket mer uppdatering i bloggen då. Men det är väl bra det ibland :) 

Nu ska jag tjata lite om min tand igen. Jag är svullen i tandköttet vid tanden som håller på att komma upp så jag är jätteorolig att det ska ha blivit infekterat. Försöker borsta så noga som möjligt men det är ju inte så lätt när det känns som jag köttar upp hela käften med en kniv bara jag nuddar där inne. Sen gjorde jag det man verkligen inte ska göra, googla. Är det inte det man tror det är i början så hittar man minst tre-fyra andra sjukdomar man skulle kunna ha. 

Jag tänkte i alla fall gå ner på affären nu och kolla om dom har bakteriedödande medel som man kan skölja med. Måste ändå handla kyckling och toapapper.

- 11 september

Godmorgon! 
Jag hade tänkt kliva upp samtidigt som Mattias gick på jobbet idag, klockan 10, men jag fortsatte att sova sen vaknade jag 12 och knäppte på tvn men sen somnade jag om igen. Så vaknade jag 13.30, haha. Nu har jag i alla fall klivit upp på riktigt. Jag tar igen mig efter dom senaste veckorna med alldeles för lite sömn.

Jag drömde att jag var på stan med Ingela och shopade, var inne på en affär där det var värsta rean och hittade en jacka som hade kostat 800 men var nedsatt till 70 kronor. Haha, snacka om kap. Och precis när jag skulle få köpa svenskt lösviktsgodis för första gången på evigheter så vaknade jag, typiskt.



- Tandvärk

Jag har haft en superslapp dag idag. Bara legat i sängen och kollat på tv typ. Och tvättat. Men jag har en sån sjuk värk i tänderna. Håller på att få visdomständerna i underkäken nu och det är en extrem smärta vill jag lova, kan typ inte ens gapa för det gör så ont. Är det nåt speciellt med visdomständerna eller? Kan inte minnas att det gjorde så här ont att få nya tänder när man tappat mjölktänderna tillexempel.


Haha, ooont i tandeeen.

Ser ni min hårfärg? Har ju sparat ut min riktiga färg, det slutar strax nedanför ögonen ungefär, sen kommer gammelhåret med urtvättad färg. Har typ råttfärgat så det är ju inte snyggast i världen, men det känns skönt att inte behöva färga det så jag vill spara ut och klippa bort allt färgat sen.

Nu ska jag kolla på Scrubs på datorn tills jag somnar. Godnatt!

- 10 september 2011

Igår när Mattias slutade jobba så skulle han ta en öl med några arbetskamrater så ringde han och frågade om jag ville följa. Då var klockan ett på natten och jag låg i pyjamasen men tänkte äh vafan jag hänger på, så jag slängde på mig lite kläder och gick ner och mötte upp dem på Cheers. 

Sen satt vi där och snackade och spelade lite biljard, super trevligt. Klockan 6 på morgonen stängde dem men vi fick vara kvar ett tag för dom brukar låta hospitality personal stanna kvar längre. Typ alla drog dock men jag, Mattias, en av hans jobbarkompisar och en australiensk kille som vi täffade där satt kvar och pratade lite. Sen började australienaren yttra lite rasistiska åsikter så då kände vi att det var dags att gå hem. Men han ville bevisa att han inte var en dålig kille (han fattade att vi tog lite illa upp) så då tog han med oss till sitt jobb som låg mitt i stan, 43 våningar upp. Skitcoolt var det. Vet inte hur det bevisade att han var en bra kille dock.

Sen skulle han snacka på hur länge som helst men jag var så himla trött så jag orkade inte lyssna, klockan var 06.40. Så jag satte mig på en stol och somnade på bordet. Haha. Efter en timme väckte dom mig så gick vi hem. Var hemma klockan 8. Helt sjukt. 

Nu gick Mattias precis på jobbet och jag ska strax ner och hämta tvätten sen ta tag i disken. 

Här kommer bilder från igår. Mattias och hand arbetskamrater och sedan några bilder jag tog när vi stod där uppe på killens jobb. Helt fantastisk utsikt.











- Major Project/ Eco Resort Hotel

Jag tänkte berätta lite om presentationen nu då. Det känns otroligt skönt att vara klar och äntligen behöver jag inte sitta hela helgen med skolarbete. Dock kan jag inte slappna av helt för man får inte veta fören på onsdag om man är godkänd eller inte. Jag tror inte att det kommer vara några problem men jag vill ändå vara helt säker på att jag inte behöver komplitera med nånting. 

Presentationen gick jättebra, jag fick väldigt bra kritik på både designen och layouten, dom sa att jag är duktig på det visuella och att dom kan se min personliga stil i mina arbeten vilket är vitigt. Jag trodde dock att det skulle ta längre tid, det var över på typ 10 minuter så det kändes konstigt. Sen presenterade vi var och en för sig så det var lite trist att inte höra om dom andras arbeten, men man fick ju i alla fall se dom. 

Här kommer mina presentation boards nurå. 







Sådär ja.

Just nu sitter jag med värsta tandvärken och kollar på tv. Jag tror det är visdomständerna nu igen. Kan inte bestämma mig om jag är svintrött eller sjukt uttråkat. Antingen vill jag ha ett skönt varmt bad och en bra bok eller så vill jag ha en fet fest. Men jag har varken ett badkar eller fest så jag nöjer mig med en macka och Robin Williams.

- 9 september

Åh vad skönt! Nu är allt inlämnat och klart så jag har ingenting kvar att göra :D Lämnade in det sista runt halv 3 idag så jag behövde inte göra så mycket heller, vissa sitter fortfarande kvar på skolan och jobbar nu, skönt att inte behöva göra det. Jag har sovit några timmar nu, behövdes verkligen.

Måste berätta nåt sjukt pinsamt också. Jag skulle skriva ut några papper om Building codes i Queensland (där resortet ligger) som jag skulle ha med i Job foldern, men det var PDF filer på kanske 300 sidor, ungefär 4 filer. Så skulle jag bara skriva ut några papper från varje men råkade skriva ut HELA filerna. Så skrivaren stod och spottade ut sidor hur länge som helst och jag stod där och skämdes ihjäl. Alla kollade skitsurt på mig och det blev värsta kön så frågade dom hur många sidor jag hade, jag ba "eh, jag vet inte" haha, men så sa jag att dom kunde deleta min utskrift från skrivarn och att jag kunde göra det där sen så jag inte tog upp all tid, haha fick låtsas att det var meningen att jag skulle skriva ut 900 sidor typ. Så sjukt pinsamt. Sen fick jag smygkasta alla papper, väldigt slöseri.

Jag tänkte visa lite bilder på presentationen senare. Förresten, angående att ta med dom hem, dom är för stora för handbagaget, annars hade jag självklart lagt dom där i :)

Ps, kul med kaninungar!

- 8 september

Heeeej.
Jag tar en liten paus i allt arbete. Sitter fortfarande på skolan och klockan är 18.55. Har suttit här sen 8.30 imorse. Men jag måste banne mig bli klar med allt pappersarbete till imorgon så. Ska vara kvar en timme till och skriva ut det jag gjort hittills, sen blir det till att åka hem och göra klart resten så det bara är att skriva ut det på skolan imorgon. Jag och Akiko har suttit hela dagen och kämpat men nu sitter vi mest och skrattar för vi är så övertrötta och inte fattar hur alla andra har tänkt att bli klara i tid.

Läste lite kommentarer på förra inlägget, snällt av er att erbjuda hälp men det som är klurigt är att jag tror dom lätt kan gå sönder om jag skulle skicka dom. Men jag tänker nog försöka plasta om dom och sedan ta med dom i resväskan och hoppas på det bästa. Får väl bara lägga mjuka saker runt så kanske det går :) Jag har redan så himla mycket kläder och saker som det inte finns en chans att jag kommer ner i väskan.

Nä! Nu måste jag göra en reflected ceiling plan, pust.

- 7 september 2011

Hallå :) 
Såg precis på facebook min statusuppdatering den här dagen för ett år sedan, det stod så här "Nu är resan bokad och betald :D". Och nu sitter jag här, ett år efter och gör mig redo för mitt sista och största projekt. 

Idag gick jag på skolan och gjorde det sista på layouten till presentations "tavlorna" eller vad kallar man det? Det heter boards på engelska. Jaja, satt där till 3 i alla fall sen åkte jag, Akiko och Louise till Bondi och skulle skriva ut dom. Vi måste ha A2 format och det skriver inte skolans skrivare ut. Sen satt vi där till klockan 6 tills allas var klara, vi hade 3 var. Men shit vad fint det blev, mycket bra kvalité. Och det kändes så jävla skönt när man väl höll i dom där som man har jobbat så sjukt hårt med. Efter det fick jag skjuts hem av Louises pojkvän och nu slänger jag i mig lite mat och ska snart börja med pappersarbetet. 

Hade gärna följt med Mattias och träffa Eric ikväll, det är hans sista dag i Sydney, men jag tror inte jag hinner det. All dokumentation måste vara inne på fredag och jag har en hel del att göra.


Dom här tre kostade mig 105 dollar, alltså 715 spänn. Hade kanske, bara kanske, varit värt det om jag hade fått tagit med dom hem men nu kan jag inte ens göra det. Känns lite trist.

- 6 september 2011

Det blev inget inlägg igår men jag tänkte passa på att ladda upp lite bilder nu när jag sitter på skolan. Jag kom på att vi hade inlämning av alla drafting uppgifter idag och det var två stycken jag inte gjort så jag gjorde dom lite snabbt igår. Sen idag när jag skulle lämna in allt så upptäcker jag att jag lämnat dom som var klara för länge sen hemma. Så var jag tvungen att åka hem igen och hämta det, fett jobbigt, men nu är det inlämnat och godkänt och klart. 

Ja men presentationen igår då? Det gick hur bra som helst och läraren var skitnöjd. Hon sa att jag var ready to leave the nest och att hon hade respekt för mig och att hon var speciellt imponerad över att jag lärt in design språket så bra för att vara en internationell student då engelska inte är mitt förstaspråk. Gissa om jag blev stolt dårå? 

Här kommer bilder, lägger upp presentationen bara sen kan jag lägga upp mer närbilder och så där sen när jag kommer hem för jag måste konvertera allt från pdf till jpg och det orkar jag inte nu.





























Haha stavade fel på overlook. Typiskt.







- 5 september

Hello! Länge sen ni hörde nåt från mig va? 
Igår var det en jädra dag alltså. Jag vaknade halv tio och satte igång med skolarbetet på en gång, sedan satt jag med det till tre på natten. Tre! Ni kan ju ana att jag hade fullt upp. Men jag blev klar med presentationen av office designen runt halv två sen satt jag i en och en halv timme och skrev upp vad jag skulle säga. Ganska onödigt för det slutade med att jag improviserade hela presentationen. 

Men det gick i alla fall jättebra och jag ska berätta mer om det när jag kommer hem, då tänkte jag visa bilder också och så där så ni kan vänta er ett fullsmockat inlägg när jag hinner. 

Just nu sitter jag på skolan och ska stanna på eftermiddagslektionen för att göra klart major project som jag ska skriva ut imorgonbitti. Sen ska jag väl hem och plugga mer så jag får det gjort. Är så jädra less på att plugga. Haha. Men det är sista veckan så man får väl spurta sista kvarten. 

Sen när jag är klar med presentationen av major project så har jag liksom allt papperarbete kvar att göra för båda projecten till på fredag. DÖDA MIG.

Nä nu ska jag sätta igång. Har sovit 3 timmar i natt så jag är lite halvslö, men det ordnar sig.

- 3 september 2011

Åååååååååååh, jag är så sjukt trött nu alltså. Klev upp klockan 10 imorse och slöade framför datorn tills Mattias vaknade klockan 11, sen kollade vi klart på The next three days som vi började på igår när han kom hem från jobbet. Den rekommenderas starkt. Efter det så började jag plugga och tog bara rast två gånger fram tills nu, när jag åt middag och när jag körde rendering på ett perspektiv. Nu är klockan två på natten här och Mattias kom precis hem från jobbet. Vi ska börja titta på en till film nu men jag känner att jag kommer att somna efter fem min. Men det är skönt att kolla på film tills man somnar.

Imorgon är det mer plugg som gäller och sista dagen inför presentationen :O Jag är rätt lugn men kommer vara nervös som tusan på måndag morgon. 

Godnatt!

- Lite smakprov

Tänkte visa vad jag gjort idag, hann bara med två perspektiv och Mattias räknade precis ut att om jag fortsätter i den här takten så måste jag plugga 42 timmar på två dagar för att bli klar till på måndag. Haha. Får nog snabba på imorgon då. Har nämligen suttit med dessa två bilder i 7 timmar idag. 

Det här är alltså två bilder av mitt Resort hotel (Major project):


Min reception byggd i CAD


Min reception färdig och photoshopad


En del av uteplatsen, seating area. Byggd i CAD


Seating area (nästan)färdigt och photoshopad

Det som är så drygt är att få till rätt skala och så där. Sen måste man också tänka på skuggor och reflektioner så. Och försöka hitta bilder på möblerna jag valt i rätt vinkel så de ska passa in i perspektivet. Tillexempel så hittade jag den stolen med tjejen på i rätt färg men stolen bakom var jag tvungen att göra om från silver med svarta kuddar till vit med coral kuddar. Jävla piller kan jag lova.

- 2 september 2011

Igår somnade jag framför tvn klockan 9. Haha, jag var en aning trött. Sen vaknade jag klockan 10 och stängde av tvn sen vaknade jag 8 imorse, sov alltså 11 timmar. Det var både skönt och behövligt. 

Nu sitter jag och jobbar med Major project och Mattias jobbar. 
På måndag har jag presentation av office designen och presentationen av major project är på fredag men jag lovade Akiko att bli klar med major project till på måndag så vi kunde vara med på eftermiddags lektionen i CAD på måndag för att få en sista hjälp med layouten och så. Sedan ska vi skriva ut på tisdag morgon. Och det var ju dumt lovat känner jag nu. Har alltså bara idag, lördag och söndag på mig. Men i lovandets stund så tänkte jag att jag skulle bli klar så jag kunde koncentrera mig på pappersarbetet nästa vecka. Vi får se hur det går.


Reception in progress.

- Äntligen hemma

Jesus vilken dag. Idag stannade jag på skolan och kom precis hem. Klockan är halv sju. Jag är verkligen inte van att komma hem så här sent. Började tänka på att jag egentligen skulle komma hem så här sent varje dag om inte klasserna hade slagits ihop där i mitten på första terminen eller när det var. Jag hade inte orkat det, mycket skönare att börja tidigt och sluta tidigt.

Nu ska jag kolla på Vänner och äta en Boost (en chokladbit, ungefär som en snickers) som Mattias hade lämnat i kylen. Han skickade ett sms där det stod att det fanns en överraskning till mig när jag kom hem (han drog på jobbet innan jag slutade) så jag satt hela bussresan hem och gissade vad det kunde vara, sen kommer jag hem och letar igenom lägenheten efter 3 kg polkagrisar, tracadero eller en ponny men till sist hittar jag en halv boost i kylen. En halv? 
Det var okej sen dock, när jag såg att det var en dubbel och han lämnat en bit till mig. Istället för att det var en hel alltså och han liksom knaprat av halva och sedan lämnat resten. Haha. Blev i alla fall superglad för jag var så sugen på choklad.



- 1 september 2011

Jag sitter på skolan helt själv ja. Har ingen aning om var alla är för nere i datorsalen sitter bara Vanina. Men vår klass har ju sämst närvaro i CATCs historia typ så jag är inte förvånad. 

Det är faktiskt mysigt att sitta här och jobba och lyssna på musik i min ensamhet. Önskar bara att internet var lite bättre så det inte stängde av sig var femte minut så jag kunde lyssna på spotify istället för media player där jag endast har typ 50 låtar som jag laddade ner sommaren -98 ungefär. Aningen less på dom nu.

Idag är det första september! SJUKT vad snabbt tiden går ibland.


Balmoral beach

RSS 2.0