- Glada nyheter!

Goda nyheter grabbar! Vi fick lägenheten som vi ville ha :D Jädra tur det så man slipper stressa runt och hitta en ny till på tisdag liksom. Vi kommer att flytta i helgen så då ska jag ta lite bilder och sånt också så ni får se. 

Den här helgen blir ju våran sista i lägenheten. Och Gwens sista i Australien för hon åker tillbaka till Italien på onsdag. Nico tycker att vi ska ha värsta avskedsfesten i lägenheten och så får alla som kommer betala typ 5 dollar och sen tar vi alla pengar och betalar för proffs flyttstädning så vi slipper det. Haha. Bra idé tycker jag men jag vet inte om våra kompisar liksom skulle betala det.

- Köksdesign idag

Hejsan allihopa. Idag så klev jag upp klockan 7, sen bestämde jag mig för att stanna hemma från skolan för vi skulle fortsätta med det som vi gjorde förra gången men min grupp var redan klar. Så jag tänkte göra köksdesignen istället. Men först skulle jag somna om ett tag men det gick inte alls så idag har jag varit vaken sen 7 i onödan. Fast ändå bra för då kan jag somna i natt. 

Sen satt jag och funderade i typ 2 timmar och gjorde massa olika skisser på vilka färger jag skulle använda i köket. Designen har jag varit klar med ett tag men jag ville göra ett blått kök fast det tyckte inte min lärare var nån bra idé så jag fick tänka om. Till sist valde jag att göra lite blått i alla fall.

Sen kom Gwen förbi och nu har Mattias kommit hem från jobbet så vi ska laga tacos.



Så här har jag tänkt mig att det ska se ut ungefär. Men det är bara en skiss så det blir nog lite ändringar.

- Osäkert med lägenheten

Idag var vi och tittade på de två sista lägenheterna. Båda var bra men jag visste redan att jag skulle gilla studion mest och det gjoorde jag också. Vi får veta på torsdag om vi får den eller inte men det är nog inte å troligt för killen var värsta proffsig och det var fler än oss som var intresserade. 

Blir jävligt jobbigt om vi inte får den dock. För då måste vi hitta en ny till på tisdag och det är ju inte många dagar liksom. 

Förövrigt har det inte hänt mycket förutom att jag har varit svintrött hela dagen så jag ska lägga mig tidigt ikväll.

- Big brother

Idag kollade jag och Mattias på söndagens Big Brother, första gången jag såg det innan jag visste vem som skulle åka ut. Brukar ju kolla på hemsidan och då står det ju vem som åkt. Förra veckan skulle jag ladda hem det så jag inte skulle veta men då gick jag in på Facebook så hade Petronella skrivit det där! Så den här gången gick jag inte in nånstans innan jag såg det. Haha. Rätt åkte i alla fall.

Så läste jag det här igår, haha, sjukt roligt sammanträffande. Men självklart inte kul om nåt hade hänt. 



- Vilken helsikes dag

Shit vilken heldag idag alltså. Gick till skolan imorse klockan halv 8 och kom hem idag 20.15. Vi kollade på 4 lägenheter. Alla var faktiskt bra men det var två vi gillade extra mycket. Imorgon ska vi kolla på två till och en av dem är min favorit så jag hoppas att den är lika bra på riktigt också.

Nu är jag så sjukt trött att jag bara vill sova. Turligt nog har vi fått tillbaka vår säng nu också så i natt kommer jag sova som en stock! 
Gwen har inte åkt tillbaka till Italien utan hon bor nu hos Margie och Wayne.



- Letar lägenheter

Vi sitter och letar lägenheter. Vet inte om det var så bra att skriva till 25 stycken samtidigt för Mattias mobil går på högvarv just nu. Ganska mycket att hålla reda på för vi mass-smsade alla bra lägenheter vi hittade och sen när alla svarade och ringde så hade vi ju ingen aning om vilken lägenhet dom var ifrån så då får vi sitta och söka upp alla uppgifter igen och anteckna. Haha. Ja,ja man lär sig till nästa gång.

Men vi har i alla fall fått svar på ett par intressanta så imorgon blir det en heldag med lägenhetsletande. Det är ju bra.



- Sover som en stock

Shit vad rädd jag blev ett tag. Låg och tittade på Sex and the City och undrade när Mattias skulle komma hem runt klockan 2, sen råkade jag somna och när jag vaknade var klockan 4. På min dator har jag både svensk och australiensisk klocka men det är den svenska som syns. Så när klockan är 6.00 i Sverige så lägger jag bara på 10 timmar så vet jag att klockan är 16.00 här.

I alla fall så blev jag asless på mig själv för att jag hade sovit i två timmar så skulle jag smsa Mattias och fråga vart tusan han tagit vägen men då såg jag på mobilen att klockan bara var 15. Då mindes jag att det blev sommar tid i Sverige i natt så min dator ställde ju om sig själv en timme. Nu är det bara 9 timmar skillnad. Vi får vintertid den 10 april så då blir det 8 timmar skillnad. 

Nu har vi i alla fall varit på Broadway och handlat. Tror vi ska gå till Ian Thorpe Aquatic Centre strax och bada,  det ligger bara några hundra meter härifrån. Om vi hinner.

- Söndag

Idag är det rätt trist väder, men om det spricker upp så ska vi nog åka till stranden. 
Mattia har precis stuckit iväg till jobbet och ska testa köra moppe i några timmar. Haha. Jag ska kolla på Sex and the City och när han kommer tillbaka ska vi ringa på en massa lägenheter. Ikväll hoppas jag att det blir bio eftersom att det inte blev så igår. 



- Ingen lägenhet ännu

Idag var vi och tittade på en lägenhet. Läget var bra för den låg mitt i stan och det fanns pool och gym och allt. Men själva lägenheten var skitig och rätt äcklig faktiskt. Men det har vi vetat hela tiden att lägenheterna här är så vi blev ju super glada för lägenheten vi bor i nu eftersom den är så himla fräsch. Men är man fattig så får man bo med asiater, kackerlackor och löss. Men vi tackade i alla fall nej till den. Lite städat vill man ju ha.

Så nu fortsätter vi letandet. Bara en vecka på oss ungefär. Vi har mailat typ 7 pers nu så det vore ju fan om man inte fick titta på nån. Vet inte vad vi gör annars.

Idag skulle vi kolla på Red riding hood på bio men Gwen ville inte för det var tydligen bra filmer på tv. Men jag vill göra nåt! Blir väl till att bara kolla på film ändå. 

Å vad jobbigt livet är nu.

- Godmorgon lördag!

Nej nu ska ni få höra vilken jädra kväll alltså. Vi gjorde oss i ordning och sen satt vi och spelade kort. Och Mattias har ju beställt snus så nu har han ett par dosor. När Gwen såg att jag tog en snus (gör det nån gång ibland, Mattias har en nu som heter Wintergreen och smakar jenka, svingod) då ville hon också ha en. Vi sa att det kunde bränna lite och kännas tort i halsen. Efter cirka 5 minuter tog hon ut den och sa att hennes ben domnade bort. Haha. Då ville Nico också testa. Han hade den inne desto längre men satt och klagade på att det brändes och kändes konstigt. Då stoppade Gwen in sin igen.

Alltså Italienare har typ ingen aning om vad snus är, det säljs ju inte i Italien och varken Nico eller Gwen hade sett snus förr. 

Efter det här blev det ett enda stohej, Gwen sprang upp på toan och spydde. Nico satt i soffan och såg ut som ett spöke och efter ett tag sprang han på toan nere och spydde. Hahah, snus var nog ingen bra idé. Det slutade med att vi stannade hemma i alla fall.

Ska göra ett nytt försök ikväll, men ingen snus. Fast Nico sa att han ville ha igen men man vet nog hur det slutar.

Ska bara inflika att dom älskar Boten Anna med Basshunter. Dom sjunger med i texten, men inte riktigt rätt ;) Fattar inte att den kunde bli så stor. Alltså det är inte vi som spelat den för dom utan dom har lyssnat på den ända sedan den var ny.



Nyvaken och plumsig


- Blev en utekväll ändå

Shit vad jag är trött. Jag brukar ju alltid vara så lycklig över fredagar för då kan jag sova när jag kommer hem efter skolan utan att behöva bry mig om jag somnar på natten eller inte men idag har jag inte haft tid till att sova.

Runt 21.00 kom Nico på att han ville att vi skulle dra ut. Vi hade bestämt oss för en lugn hemmakväll men det var nån tjej från Schweiz som smsade han att det var hennes sista kväll här och att hon ville ses, han sa dock att han inte alls ville träffa henne för hon är störd eller nåt. Kan inte engelska typ. Men jag tror dock att han vill det, varför skulle han annars dra med oss ut.

Så nu väntar vi bara på Gwen. Och jag håller på att somna. Men är ändå lite pepp på en lugn utekväll. 

Kolla mina sömniga ögon



- Städat lägenheten

Idag har jag och Mattias varit superduktiga. Vi har städat hela lägenheten. Och det behövdes kan jag lova, det är ingen som har städat eller ens torkat av borden på typ två veckor. Jag vet, vi är äckel. Men imorse när det silade ner en spindel från taket när jag åt frukost kände jag att det fick vara nog. Så nu är det fint igen. 

Vet inte vad som händer ikväll. Mattias är i alla fall på en till arbetsintervju nu. Tror vi ska hitta på nåt allihopa men det vet man aldrig. Bara jag hemma nu. Sitter och smuttar på en macka och ska kolla på Sex and the City.





- 90-tals mode nu igen

Änglagård var rätt okej, lite flummig emellanåt men man saknar ju det ljuva 90-talet. 
Förresten var det en hel del mode detaljer såg jag, betyder det att det är mode med 90-tal nu alltså? Jag snackar om kläder.
Typ kavaj med bara en bustier under och så där som Helena Bergström ser ut i början. Och leggings och lång skjorta. Trodde aldrig 90-talet skulle komma tillbaka, fulaste årtiondet nånsin. Men man får väl skylla på att det var tidigt 90-tal.

Och Per Oscarsson var ju hipp, som hade Partille-Johnny-snoddar



Per Oscarsson



Partille-Johnnys

Fast det har ju gått lite ur mode nu kan man säga.

Jaja, nu ska jag i alla fall ladda ner Änglagård 2. Sen ska jag ner till Mattias och hjälpa till med köttfärssåsen.

- Torsdag

Det där andra jobbet var skitdåligt, det var typ att man skulle köpa några produkter och sedan sälja vidare eller nåt på egen hand. Minns inte riktigt hur det var. Men han tog det inte i alla fall så nu får han sälja mjölk. Men söka nåt annat medans.
Mattias alltså.

Idag ska vi gå och titta på en lägenhet. Det som är bra med den är att man har tillgång till pool och gym gratis. Men det finns en annan lägenhet som jag har span på som jag vill ha så jädrans gärna. Men jag ska berätta mer om det här senare.
Nu ska vi kolla klart på Änglagård och sedan hämta tvätten. 


- Han fick det

Mattias fick det nya jobbet! Vet inte riktigt vad det går ut på men det var nåt om att sälja mjölk. Nu har han i alla fall gått iväg på sin andra intervju så då får vi se hur det går där. Hoppas han får det också så att han kan välja vilket jobb han vill ha.

- Onsdag

I natt sov jag faktiskt rätt bra. Tog lite tid att somna men tillslut gick det i alla fall. Så vakande jag bara en gång under natten men somnade snabbt om igen. 

Nu ska Mattias iväg på en arbetsintervju. Så har han en till senare idag. Äntligen! Hoppas Han får nåt av det nu. Det första han sa var: Nu måste jag raka bort mustachen, nu ska jag på intervju. 
Jaja, det är värt att raka av skiten för ett jobb men inte för sin älskade flickvän.

Men nu är den borta i alla fall så nu ser hag normal ut igen.



- Kan inte somna alls

Tjena hallå. 

Alltså nu när Gwen är här och har fått låna en av min och Mattias sängar så sover ju vi på en liten fjutt-säng. Detta har lett till att vi har sovit som två riskakor dom senaste nätterna. När jag ska sova så måste jag kunna röra på mig rejält. Jag sover antingen med ett ben utsträckt, en arm utsträckt eller i fosterställning. Det kan jag dock inte göra nu så det har tagit tre timmar för mig att somna (utan att överdriva). Sen när klockan ringer halv 7 så kan jag inte somna om och snooza hur gärna jag än vill, det går bara inte. I och för sig bra kanske. Men då har även Mattias legat vaken i flera timmar för att han inte har kunnat sova.

Fattar inte, vi kan helt eneklt inte sova så här. Även fast vi har gjort det hur många gånger som helst förr i tillexempel Mattias säng och när vi först flyttade hit.

Men får jag inte sova i natt då jädrar går jag ner och hämtar upp sängen från Gwen igen. Hon har ju fått sova de senaste nätterna så hon klarar sig väl. 
Skämta.

Nu ska vi kolla på You again. Imorgon blir det Änglagård, har inte sett den men det måste jag sa Ingela.

- Ändrat header igen

Jag bytte header, klarade inte av den förra för den var så jädra ful så jag tog en gammal istället. Favorit i repris. Blev dock ett väldigt svart glapp ner till inläggen men det kunde jag inte lista ut hur man ändrar så det får vara så.

- Färg igen

Idag startade vi en ny kurs på skolan som vi kommer ha varje tisdag i fyra veckor. Färg. Jag blir galen. Vi hade ju nyss färg och nu har vi det igen. Dessutom med Julia som inte har några pedagogiska egenskaper överhuvudtaget. Idag gjorde jag tre olika mönster med samma färger och samma form. Snacka om stor prestation på 4 timmar. 

Nä, jag ska sluta vara negativ nu och gå ut i solen och läsa en bok istället.

- Godnatt allihop

Jisses vad jag ogillar blogg.se. Det tar tre år att logga in varje gång.

Gwen ska bo här i fem dagar innan hon flyttar till Margie och Wayne. Detta för att jag typiskt nog var tvungen att tjata på henne i fredags att bo här ett par dagar för "jag och Mattias har ju ändå två sängar". Tänkte inte efter så noga. Men det får man ju göra nu när vi två får dela på en fjuttig en och tio säng. Vi har dessutom lagt på oss några kilon så halva magen hänger ju över kanten.

Men finns det hjärterum finns det stjärterum.

Ska kolla på Sex and the City tills Mattias duschat klart sen sova. Skola imorgon!

Godnatt

- 10 veckor kvar

Idag är det söndag och imorgon är det skola igen. Glömmer bort hur jobbigt det är att gå i skola när man har ledigt var femte vecka. Men nu är det bara en production week kvar sen åker jag till Sverige, det betyder att det bara är 10 veckor kvar! Weeeeho. Hoppas tiden går fort. Men det gör den, vi ska ju flytta och greja så vi kommer ha fullt upp.

Nu ska jag rita lite kök och grejer till imorgon. Så sjukt onödigt att man inte gör nånting på en vecka och sen allt sista dagen.



- Sammanfattning över gårdagen och dagen

Jisses vilken kväll igår alltså. Det blev så att vi inte drog ut alls utan istället kom det massa folk hit så firade vi Stephans födelsedag. Riktigt roligt var det faktiskt men jag är rätt säker på att vi kommer få klagomål. Vet inte hur många man kan få men vi har redan fått två stycken. Det var dock Napos fel för han rökte genom fönstret istället för på balkongen. Tur att vi bara har två veckor kvar på kontraktet i alla fall.

Ja och idag har vi inte gjort mycket. Skypade med Ingela och Alva. Alva har börjat gå och allting, helt sjukt vad tiden springer iväg. 
Sen gick vi till darling harbour och köpte med oss mat hem och kollade på Bedtime stories och sedan Cast away. Nu blir det A boy girl thing. Snacka om tvkväll. 

Imorgon måste jag göra hundra läxor.

- GWEN OCH RIKY ÄR TILLBAKA

Gissa vad? Riky och Gwen är tillbaka :D (kanske gav bort för mycket med rubriken). Nu ska Gwen vara här i två veckor innan hon åker tillbaka till Italien och Riky åker om bara 5 dagar. 

Vi hade ju tänkt att ha tv-kväll ikväll och titta på Gröna milen som går på tvn men nu måste vi umgås med dom här istället. Roligare faktiskt. Dessutom fyller Stephan år idag också.

Nyss kom Olli hem. Han har inte kommit hem sen han drog ut igår och klockan är 4 på eftermiddagen. Han kom hem och sa att han fick gå the walk of shame hit. Varning, pappa och mamma och andra som känner sig i den kategorin, sluta läs. Jo för tydligen hade han haft trekant igår. Och han är homosexuell. Lite to much information kände man när han kom in här och berättade det. Speciellt när det var andra gången han träffade Gwen och första gången han träffar Riky liksom.

Men man kan ju inte låta bli att undra. Tre killar? En tjej, två killar? Inte han och två tjejer skulle jag dock gissa.
Nä usch. Vill inte tänka på det nu. Vill bara att han ska ta en dusch.

- Bilder från i onsdags

Hejsan! Här kommer bilderna. Jag trodde att jag hade tagit fler men tydligen hade jag bara tagit två och en av dem var inte så bra. Lägger upp dom ändå.



Här sitter vi på en bänk och vilar efter att ha letat efter parisehjulet



Mattias vid baren inne på Scary canary

- Inte som vi tänkt

Igår när jag skulle skriva ett inlägg så låg blogg.se nere så det blev inget. Sen spelade vi kort och grejer med Nico till typ klockan 23 så då var det försent för att åka Monorail som vi hade tänkt göra. Då kulle vi åka parisehjul istället men när vi gick dit så hittade vi det inte. Helt sjukt. Dom måste ju ha tagit bort det för vi kan ju inte ha missat ett fett parisehjul.

Ja så då gick vi på krogen och dansade istället, det blev faktiskt en riktigt lyckad kväll även fast det inte blev som vi tänkt. Men det blev ju inte så mycket bilder men några lägger jag i alla fall upp senare.



Innan vi gick ut igår.

- Onsdag

Tjenis! Nu sitter vi nere och lyssnar på musik och spelar Wii. Vi ska snart laga kycklingsallad sedan fixa oss lite och dra ut på stan. Hittade en bra spotify lista också från nån random på google. Ska kolla om jag kan lägga upp den här eller om jag blivit oteknisk. Skriver säkert ett till inlägg innan vi drar.



- Sminkad Mattias

Idag minns jag inte ens vad vi har gjort, dagarna flyter liksom bara ihop när man är ledig och inte gör nånting. Vi kollade i alla fall nyss på The Green Hornet och sen sminkade jag Mattias. Han hade sett ut som en söt liten 12åring om det inte var för det 1 och en halv vecka gamla skägget. Så är det nån som nys lagade mat här, tror det var hamburgare eller nåt annat kött. Det luktar i alla fall som när mamma badar hundarna, blöt hund alltså. Det var nog lite gammalt det där köttet.

Imorgon blir det i alla fall en eftermiddag/kväll på stan (man måste ju sova länge när man kan) så då ska jag försöka ta lite bilder och sånt så det blir livat här.



Haha, sminkad Mattias. Kanske inte syns så mycket. Han har rätt korta ögonfransar så det sänkte ju looken lite men han ville inte ha lösögonfransar.

Nu ligger han och sjunger The time of my life och så torkar han lite lätt under ögonen. Han sa "det kom en liten tår, men jag vill inte torka bort den för då smetar jag ut sminket"

Haha! Nu sa han "man skulle haft ett sugrör" när han drack sin juice. För han vill inte smeta ut läppglasen. Alltså han gör det ju för lätt den här killen.


- The Fighter

Lennart rekommenderade oss att titta på The fighter så det gjorde vi idag och den var faktiskt riktigt bra. Mycket bättre än Herafter så den kan jag verkligen rekommendera. 



En annan sak som jag måste ta upp innan vi kollar på Solsidan och sedan går och lägger oss är att jag börjar bli riktigt less på min dator. Nyligen gick halva skärmen sönder men det fixade vi men jag har inte haft batteri på typ 1 och ett halvt år. Så fort man nuddar den så åker sladden ur och hela datorn stängs av. Extra jobbigt är det när man sitter på skolan. Eller om nån måste dra ut sladden för att flytta den eller sätta i förlängningssladd. Synd bara att ett batteri kostar lika mycket som en ny dator typ.

- Måndag

Igår låg jag och Mattias ute i parken och solade, det var fint väder äntligen, men nu är det mulet igen. Sen såg vi på film, Herafter, den var rätt seg men sorglig. Jag trodde dock att den skulle vara mycket bättre än vad den var, tur att vi inte såg den på bio som det var tänkt.

Nu ska vi snart gå och betala hyran och handla. Sen ska jag försöka göra lite läxor och sånt. Den här veckan är det project week, älskar det, då får man vara hemma och sova hur länge man vill.

- Allt om inget

Ikväll blir det en lugn kväll för oss. Vi tvättar och bara tar det lugnt. Skönt. Hoppas att det är fint väder imorgon så man kan sola lite.

Alltså jag tänkte på en sak igår, typ alla som kommer från Asien tror att Sverige är värsta Sibirien typ. Folk har berättat att de tror det är - 50 grader året om, att solen aldrig går upp under vintern, att vi inte har varmvatten, att vi dricker alkohol för att hålla oss varma, att vi har isbjörnar och massa andra påhitt. Ingen koll alltså.

Sen en annan sak jag skulle berätta. Jädrar vilken dröm jag hade i natt! Jag drömde att jag var här på rummet men det var spindlar överallt och dom attackerade och skit. Så när jag sprutade insektsprej så skrek dom och hoppade på mig. Jag vaknade upp och skrek typ, var hur rädd som helst. Tänkte nästan packa ihop och dra.

- Riktigt trevlig kväll

Igår var det rätt roligt. Vi var vid Opera baren precis vid opera huset och firade Eric, väldigt mysigt ställe med utsikt över opera huset (så klart) och harbour bridge. Vid tolv-slaget sjöng vi happy birthday och sedan drog vi vidare till nåt annat ställe. Mattias skaffade en ny bästa kompis också. 

Sen gick vi hela vägen hem och somnade inte fören halv 6 tror jag. Så vi vaknade 13.30 idag och missade värsta fina vädret. Men det är fortfarande sol så vi ska ut och lägga oss i parken ett tag nu.

Svar till Ingelas kommentar:
Det var ett företag som skickade stenen och jag betalade den inte. Säger man att man ska renovera sitt hus eller liknande så skickar dom samples gratis så att man får se hur materialet ser ut i verkligheten istället för bara på bild. Och materialen vi använder i vår design måste vi ha samples på till våra redovisningar i skolan.

- Fredag

Idag var det lilla julafton för mig och Mattias. Vi i fick båda paket som vi gick och hämtade ut. Mattias fick fem snusdosor och jag fick en sten. 

Ja, stenen är en bit granit som jag ska använda som köksbänk till mitt nya projekt i köksdesign. Det var ju kul, men nog mest roligt för Mattias. 

Nu är klockan fem och jag har precis sovit i två timmar. Var tvungen att vila för ikväll fyller Eric år så då ska vi iväg och fira han så man vill ju inte somna där i barstolen klockan 10 ikväll som en annan gammelfarmor.



En väldigt lycklig pojkvän



Den här bilden gör inte alls min sten rättvisa. Den är mörkare i verkligheten med lite blått skimmer.

- Torsdag

Idag har det varit tyst här. Men det har inte hänt så mycket idag. Jag och Mattias gick in till stan och åt middag idag sen på vägen hem gick jag in och handlade värsta stora flingpaketet. Lite över 800 gram var det. 

Sen har vi pratat med Mattias syster på msn också, och hennes två pojkar. Eller Mattias pratade med dom. 

Nu ligger Mattias och har jätteont i huvudet så han försöker somna. Klockan är dock bara halv 10. Jag ska sova strax också men först ska jag samla lite bilder som jag ska framkalla till mamma imorgon och skicka. 

Olli, finsken vi bor med, har några vänner över så dom spelar skithög musik. Får ju tinitus. Hårdrock. Men det får väl gå bra ändå.

- Sydney Hospital

Här kommer bilden på sjukhuset. Alltså det är ett riktigt sjukhus. Typ tre byggnader som sitter ihop till en fyrkant. Det heter Sydney Hospital också så det lär ju inte vara nåt rat. Men hur läskigt ser det inte ut? Jag skulle inte vilja gå dit på hälsokontroll.





- Onsdag

Idag gick vi runt på stan och kollade på byggnader som vi ska göra ett arbete om. Känns som att vi redan har gjort detta tre gånger men det var lite intressant ändå. Ska visa ett sjukhus som vi såg senare när jag orkar ladda över bilderna. Man tror att man har sett hela Sydney nu men jag inser att jag bara har sett typ en fjärdedel egentligen.

När jag kom hem satte jag igång och städade här, vi får till en svinstia på sju minuter så det behövdes. Så gick jag ner med 8 påsar sopor, jag överdriver inte ens. Men påsarna är rätt små. Nu ska jag köra en demolition plan till imorgon och sen handla. Efter det har jag inga fler planer. Jo, vänta tills Mattias kommer hem och laga mat.

Inge vidare intressant dag kanske. Men snart är det production week! Den veckan ska jag spendera till att försöka hitta en lägenhet. Kontraktet på denna går ut den 5 april.











- Dålig dag

Idag är en dålig dag, därför orkar jag inte skriva nånting. 







- Klart

Så här blev skyltfönstret. Kanske inte världens snyggaste men det får duga.

- Nyheter

Jag har en bra nyhet och en dålig.

Den dåliga är att mina jeans sprack helt och hållet precis nedan för röven imorse. Det har varit små hål ett tag i grenen men nu blev det en helsikes reva. Undrar om det beror på att jag har blivit för tjock eller för att det var mina enda jeans så jag har använt dom i cirka tre månader nu. 

Hur som helst så är jag lite ledsen, två månader kvar tills jag åker hem och hämtar nya.

Den bra nyheten är i alla fall att jag har hittat mina älsklingsflingor. Första veckan jag var här i Sydney åt jag det varje morgon till frukost, men när dom var slut köpte Margie andra flingor och sen köpte hon aldrig dom igen. Men sist jag handlade köpte jag ett paket som såg ut ungefär som jag minns dom där flingorna, så var det rätt! Men nu har jag ätit upp hela paketet på cirka 36 timmar.

Jag och Mattias håller i alla fall på att baka scones nu, sen ska vi äta det och kolla på Charlie St Cloud.



Favoritflingorna, helst med australiensisk creamy vanilla yogurt.

- Skyltfönstret

Jag håller på att bygga den där modellen som jag pratade om förut, det där skyltfönstret för Ray-ban. Det ska vara klart imorgon så det är väl dags att sätta igång nu liksom. Men jag har inget material, försökte hitta spray-färg förut men det gick inte bra. Så nu använder jag det lilla skrot jag hittar. Typ en gammal coca cola-kartong vi använt som sopkorg och allt.

Men nu har jag i alla fall klippt, klistrat, målat och donat så det är snart klart. Måste dock göra en dokummentation också. Men imorgon kan ni få se det, efter att jag skrivit ut ett mönster och klistrat på också.

- The Adjustment Bureau

Jag och Mattias bestämde oss för att gå på bio så vi såg The Adjustment Bureau. Ganska bra faktiskt. Så tog vi med filt den här gången så man slapp frysa ihäl och så blev det extra mysigt på samma gång.



Förresten så kom jag på att det var exakt två månader kvar tills jag fyller 20 igår. Men det är ju inte lika stor grej när man bor i Australien. Fast jag är ju inte tonåring längre i alla fall!

- Mardi gras

Nu kommer lite bilder, så ska jag fixa några klipp också senare så ni får se lite film. Har lagt upp alla bilder på facebook men vissa var skitdåliga men jag orkade inte rensa. Här kommer ett par stycken.









- Söndag

Jag tänkte skriva ett inlägg igår innan vi drog till Mardi gras men jag hann inte. 
Det var i alla fall riktigt roligt. Det var väldigt mycket folk dock och sjukt svårt att hitta en toalett. Vi stod precis bredvid en kinarestaurang men dom lånade inte ut toaletten så jag gick in där typ fyra gånger och låtsades att jag skulle äta bara för att få låna den. En gång fick jag dock beställa vårrullar. Men det var det värt. 

Bilder och sånt kommer om ett tag.

- Varför sova när man kan vara vaken

Jag ligger och försöker kolla på Ana Gina Show just nu men SVT vill inte alls sammarbeta. Kanske är ödet som vill att jag ska gå och lägga mig. Förstår inte varför jag måste kämpa med att hålla ögonen öppna när jag för det första inte har nåt alls att göra och för det andra gärna kliver upp i tid imorgon.

Vi kollade i alla fall på en film ikväll, Mattias, Nico och jag. Ollie jobbar natt. Vi såg Mars Attack eller vad den hette. Väldigt väldigt dålig film egentligen, och gammal. Men lite skratt emellanåt och väldigt många kända skådisar. Dock inget jag rekommenderar på en fredags kväll.

Testar en gång till med Ana Gina annars blir det scrubs tills ögonlocken domnar bort och jag inte har nåt annat val än att somna.

Godnatt!

- Lunch

Nu har jag kommit hem igen. Blev en lång dag idag för klassen gick till The Rocks kända pannkaks-restaurang efter skolan och lunch för att fira en av tjejerna som fyllde år igår. 

Sen bestämde vi att vi ska träffas i stan imorgon och fira Mardi gras. Det är ju värsta gayparaden här i Sydney varje år så vi ska dra in och se på den. Vi ska träffas klockan 4 för att få en bra plats. Paraden börjar inte fören 8 men det kommer tydligen vara sjukt mycket folk. 

Kommer bli riktigt roligt i alla fall.

Nu ska jag ha lite girltime, kolla på Big Brother, Gossip Girl och Hellcats innan Mattias kommer hem från jobbet.



Det här är en bild från mardi gras i Sydney. Fett.

- Fredag

Just nu sitter jag på skolan och skriver och med deras datorer har man ju inte alla bokstäver så jag får kopiera in alla dom istället. Men det ser ju finare ut så än att skriva med a och grejer. Man får lite ordning.

Jag har med min egen dator också för att kunna jobba med cad, men på den fungerar inte skolans trådlsa internet. Det är ju sjukt störigt att behöva bära med den när man ändå sitter i en datorsal.

Jaja, det blir nog lättsammare om jag skriver när jag kommer hem istället.

- Bert

Nu är jag helt sjukt trött, har varit det sedan 7 eller nåt sånt. Men vi ska gå och lägga oss nu. Det var nåt jag skulle skriva om men det kommer jag inte alls ihåg.

Jag kan berätta att jag har en ny lek. Lite då och då säger jag till Mattias: men du.. så säger han: mm.. så sjunger jag: är stort och stark  och snygg, hos dig så är jag trygg och du är min, babarararaa älskade ängel sen blir han sjukt arg för han går på det varje gång. Det kan gå typ 5 minuter mellan varje gång men han går ändå på den. 

Sägningen men du är ju så vanlig så man tänker ju inte direkt på att nån ska börja sjunga ledmotivet till Berts dagbok.

Kan ju berätta samtidigt att jag faktiskt också gått på det nån gång.



- Torsdag

Idag fikade jag och Mattias på stan efter skolan sen åkte vi till Broadway och handlade och efter det så gick vi och lade oss i parken och solade. Jädrigt skönt men nu är jag hur trött som helst. 
Ska bara kolla lite på tv och sitta lite vid datorn sen ska vi laga köttfärsås.

Så, det var en snabb uppdatering det.

- Onsdag

Hejsan hallå.
Idag var det en bra dag, vi var ute mest hela dagen och ritade bara. Så fick vi sluta tidigare. Det var bara en sak som hände som gör mig förbannad.

Vi har en lärare som är världens sämsta typ, det är aldrig nån som fattar vad hon säger eller vad hon gör. Så hade vi grafisk kommunikation med henne för flera veckor sedan, alltså i typ december. Och så kom hon förra veckan och sa att vi var tvungen att lämna in det arbetet nu annars skulle vi få ett learning contract vilket betyder att man har två veckor på sig att fixa arbetet annars måste man gå om (och betala) kursen igen.

Det var ingen som fattade vilket arbete hon menade och vi hade inte heller fått papper på vad vi skulle lämna in och när. Dessutom hade vi ju denna kurs för hundra år sedan och det enda vi gjorde var att rita entrén till skolan och kolla på några power point presentationer. Men hon sa att vi skulle kopiera allt vi hade i våra block och lämna in det. 
Så detta gjorde vi alltså. Jag kopierade allt rat och teckningar som jag hade gjort till massa andra kurser och lämnade in det. 

Sen kom hon idag och sa att bara 5 av 15 hade klarat kursen så resten fick learning contracts. Som tur var hade jag klarat den annars hade jag fan slagit ner hon.

Sen när vi frågar varför vi inte visste att vi skulle lämna in detta och varför hon kommer med det nu så säger hon "jag har sagt det flera gånger, men ni var borta en hel vecka så det är inte så konstigt att ni inte vet". BULLSHIT. När fan var en hel klass borta en hel vecka? Och varför fick vi inte papper på det eller varför sa hon det inte igen? 

Äh. Långt inlägg om strunt men ni fattar ju att man blir irriterad.

- Tisdag

Haha, såg att Ingela hade kommenterat på förra avsnittet, men du var sarkastisk va? Vi gör ju inget annat än att kolla på film typ. 

Fast idag har vi faktiskt gått runt på stan lite och tittat. Mattias var ledig idag och jag går ju bara i skolan till halv ett så det var ju skönt. Men nu ska vi såklart kolla på en film igen. Sen måste jag sova. Jag är nästan inte förkyld längre i alla fall, har bara hosta och det är ju fett jobbigt.



RSS 2.0