- Intressant

Jag handlade kläder igår som om jag aldrig sett de förr. Fyra stycken byxor, tre tröjor, två t-shirts, en nyårsklänning, strumpor, strumpbyxor, örhängen, glas och doftljus. Doftljusen luktar lakrits, kladdkaka och kanelbullar. Jag är riktigt nöjd med mina inköp och mer än redo för morgondagen.

Jag kommer åka in till stan för att träffa Simon en sväng och sedan fara vidare till Maria. Sen blir det firande inför det nya året. Ska säga tack och adjö till 2008 med en sammanfattning här senare, har jag planerat.

Har inte fått tag på Linnea under hela dagen, jävligt. Jag ville ju höra om hon trots allt ville möta 2009 med mig i morgon, men hon stannar väl antagligen i Edsåsdalen.

Jag vet i alla fall vilken utveckling min blogg ska få till nästa år. Ett intressant fakta (det räcker med att jag tycker det är värt att veta) per dag. Jag tror det kan bli kul. Ni ska få ett smakprov här:




- Ryck i öga

Jag sitter hemma hos min syster, ska sova här för vi ska upp i ottan i morgon och fara till Sundsvall. Då blir det Ikea och Gina tricot minsann! Sen ska jag fundera på det här med ny mobil också.

Jag har varit hos Linnea från torsdag tills nu. Vi har spenderat cirka 72 timmar i sängen framför tvn och datorn. Det är nåt som bara vi gör. Närkontakt.

Dessutom har jag ryckningar i ögat. Har haft det de senaste 45 minuterna. Det började med ett litet vanligt standardryck sen började även övre ögonlocket rycka, hela högra ögat liksom vibrerade. Nu är det bara undre delen som rycker, bautastort! Det rycker ända upp till pupillen så ibland ser jag en skinnklump komma flygandes. Jäkligt irritersamt.

- Abba

Jag och Linnea ligger och kollar på Abba-dokumentären som visas på trean just nu, det känns bra. Man blir så nostalgisk av sånt där, Abba är ju verkligen Sverige.
Dessutom berättade Cecilia att hon träffat Kevin! I Sundsvall! Jag som ska dit på måndag :( Kunde han inte vara där då istället?

I torsdags var jag och Linnea på bio och såg Australia, super bra, verkligen. Den var riktigt lång men mysig hela vägen.

Jag tar förresten tillbaka allt jag skrev i förra inlägget.

- Dagen efter

Alltså shit grabbar, vilken underbar jul. Nu längtar jag till hela den här veckan som kommer kännas fantastiskt! Känner jag på mig. Ska umgås med alla kompisar som jag aldrig hinner annars. Dessutom ska jag fråga Linnea om hon vill följa med på Australia och snart är det nyår! Toppen.

Dessutom fick jag bra julklappar! Det trodde man inte.
- Coldplaybiljett
- Mobil
- Presentkort på Ikea
- Symaskin

- God Jul


GOD JUL ALLIHOP!

- Dagen före

Tänk att det är julafton i morgon. Jag har äntligen fått väldigt mycket julkänsla i kroppen, så som det brukar vara. Tror det beror på att jag har kommit hem till mamma och inte sitter nere i källaren hos far och tittar på One tree hill varje lediga stund. Vi har nyss kollat på Lilla kycklingen och nu ska vi till att se Nu är det jul igen 2. Det är mysigt när alla sitter tillsammans och käkar clementiner, nötter och julgodis (jag ignorerar diabetes dessa dagar).

Det var så annorlunda med jul när man var liten. Då var det speciellt. Man låg vaken sent inpå natten för att man var så nyfiken på vad tomten skulle komma med. Jag hade en egen liten julritual: Dagen innan badade jag och skrubbade skiten av mig, när jag vaknade på julaftons morgon trog jag på mig mystofflor och morgonrock för att sätta mig i köket och mumsa på varm oboy och macka med julskinka. Såklart öppnade jag presenterna i julstrumpan också, sen kollade vi på Tomten är far till alla barnen.
Nu är höjdpunkten maten, det är knappt roligt att få julklappar för man vet alltid vad man får eller så får man inget. Det är snarare mer stimulerande att ge julklappar. Kalle Anka har blivit tråkigt och tomte slutade vi med för cirka 5 år sen. Nyår people, nyår är nya julafton.

Undrar om det blir mer intressant med julafton när man får egna barn och så vidare? Eller ska det förevigt vara så här, juletiden kanske avtar och aldrig mer kommer tillbaka.

Jag, Mårten, Niklas, Erik, Manuel och Linnea åkte skoter idag. Så hälsade vi på Mikael i storskogen en sväng också. Jag har saknat det här. Riktigt mycket faktiskt. Så nu ska jag se till att umgås med gamla goa gänget så mycket som möjligt fram till 1 januari då jag börjar jobba igen.

- Klassfest igen

Klassfesten igår var sjukt rolig, jag kände att det inte var nåt jag skulle gjort annorlunda och det händer faktiskt inte ofta vill jag medge. Det är helt otroligt vad mycket närmre vi blivit varandra i klassen under den här terminen. Känner på mig att nästa kommer bli ännu bättre.

Jag sitter barnvakt ikväll, till mina småsyskon. Vincent snurrar runt så han lär spy snart och Ida äter brända popcorn med ett kilo salt på, jag orkade nämligen inte hjälpa henne poppa.

Nu sitter Vincent och gnäller, ska ge han fika och sen lägga han. Så det blir lite trivsamt här i huset.

Jag vill bara visa ännu en bild som kan jämföras med detta.


Hahahhahah. Samma ställe, samma lyckliga tu.

- Åt rätt håll

Jag var ju hos doktorn och tog blodprover och sånt där igår, fick reda på att jag hade 7,1 istället för 8,3 vilket i alla fall är åt sätt håll. Nu ska jag bara undvika socker så ska nog detta gå bra.

På vägen hem efter jobbet igår så satte jag mig bredvid två killar (det var typ fullt) som satt i militärbrallor och 70-talsjackor och snackade om hur man lättast slog ner folk. Dom gick nån typ av Ninjutsu eller vad det heter och verkade mestadels lite utvecklingstörda. Dessutom luktade dom äckligt. Jag satt där och lyssnade på hur många håll det går att bryta en handled åt och hur man lättast tar sig upp samt svingar en människa om nåt går fel i 20 minuter. Lärorikt? Nja. Jag satt mest där och var lite smått livrädd.

Imorgon är det jullov! Så sjukt härligt. Vi ska visa upp våra julkort vi gjort i flash och fika på första lektionen sen drama och sedan slutar vi. Då blir det till att åka hem en sväng sen till Erika och sist men inte minst; julfest hos Niklas.

Back on track.


- Diabetes?

Jag har läst lite om diabetes och kommit fram till att om jag har diabetes, då borde jag ha typ 1. Detta på grund utav att jag inte är överviktig och att det har gått så sjukt fort. Typ ett utvecklas på några veckor medan det tar månader för typ 2. Detta är inte lugnande med tanker på att typ 2 går att bromsa upp, lägga om kosten så kanske man slipper skiten. Med typ 1 däremot, måste man ta insulinsprutor för resten av livet. Dessutom drabbas typ 2 oftast de som är över 40 men nästan aldrig de under 25. Typ 1 kallas trots allt barn- och ungdomdiabetes.

Jag har läst att om man har över 7 mmol vid två provtillfällen på fastande mage (sockerhalt i blodet alltså) så kan man fastställa diagnosen diabetes, jag hade 8,3 sist och på tisdag blir det mer prov. Nåt säger mig att jag inte kommer ha lägre värden då. Men vad händer då? Jag har alltså diabetes? Hur kunde det bli så här.

-

Just nu vill jag bara gå och lägga mig under en stubbe nånstans. För ett litet tag sen var allt perfekt, planer på mys i morgon med några från klassen framför Idolfinalen då Kevin kommer vinna, fika med glada kamrater, julstämning, nygjort kemiprov och inga mer läxor innan jul. Sen ringde mamma och allt förstördes.

För bara några få veckor sedan
så var jag fullt frisk och hade ingen aning om att mitt blodsocker låg dubbelt så högt som normalt. Nu blir det hälsokontroll för tredje gången och ännu mer sprutor. Får jag diabetes, då dör jag.

- Illa

Ibland när jag ser på folk så kan jag tänka "uscha, den där människan måste lukta illa" vissa personer ser verkligen ut att lukta äckligt, andra har gjort/sagt nåt så det vore orimligt om de luktade smultronäng.

Några exempel jag kan rycka på näsan lite åt när jag ser är Hanna P, Michael Nyqvist och Henrik Dorsin.

- Hälsoanalys

Jag sitter på skolan, vi börjar om en timme. Anledningen till att jag klev upp två timmar innan jag egentligen behöver var för att jag var på Hälsoanalysen idag och skulle ta blodsockerprov i fingret. Det slutade med att jag låg kvidandes med en bauting-spruta i armvecket. Jag hade ännu högre värde den här gången än förra så nu skickas mitt blod till läkarn och i veckan får jag besked om vanligt eller diabetesfarligt.
Hur skulle jag kunna klara av att ta flera sprutor om dagen när jag mår illa av ett litet flugstick i fingertoppen? Hellre dör jag.

Känns bra att jag har halvkursprov i kemi i morgon också, detta var liksom allt jag behöver.

- Lycka


Den här bilden gör mig obeskrivligt lycklig. Så lycklig att jag har den som bakgrund på min dator, med jultema. Den får mig att tänka på de goda stunderna i allt som känns jobbigt.
En sak till:
HAHAHAHAHAHA



Jag funderar på om jag ska kolla på One tree hill eller ligga i sängen och läsa Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf samt lyssna på Salem Al Fakir. Jag kan inte bestämma mig.
Ikväll är det i alla fall parlamentet med Soran och vi ska köpa ny boxer så jag får en till mitt rum!

- Klassfest

Klassfesten igår var mycket trevlig, säga vad man vill om den men personerna var ju några av de bästa i alla fall och det här måste göras om. Vissa får ju skämmas på måndag dock men det blir ett hett samtalsämne. Det är alltid lite roligt när man rör om i grytan. Jag håller på att söka upp lite bilder från detta som troligen kommer senare.


Jag ska jobba i morgon så det här blir en lugn afton, tänkte titta lite på Mr Magoriums wonder emporium och äta dumle. Jag missade Tack gode gud ikväll och vem som vinner stjärnor på is. Men jag ska uppdatera mig lite senare. Tur i alla fall att det blev Alice och Kevin till finalen. Nu tar Kevin hem det här.


Jag vet att alla har hört den här låten, men det var länge sen den gick på radion en gång i kvarten och när jag sitter på jobbet blir jag alltid full av julstämning när de första tonerna av denna sipprar ut.


- Fredag

Idag fyller min far år, och Hockey också för den delen. Men han är redan firad och klar. Ikväll blir det klassfest i stan, kommer bli skoj. I morgon Jamtlimarknad med Linnea + jobb. Och söndag jobb. Ingen slapp helg alltså.

Därför ska jag passa på att se på gossip girl nu innan det bär av till Niklas för lite förumgänge.

Jag som print screenar och inte orkar klippa.

- Björn

Vad tycker ni om mitt jultema egentligen? Själv tycker jag att det är skitfult men ska det vara julkänsla så ska det. Jag är ingen hejare på det där.

Nu sitter jag hemma hos min far, ja jag har flyttat hit nu, och ska snart in till stan och sen träna. Jag är äcklig i håret idag så det blir mössa. Dessutom fyller Håkan år i morgon, min far med, så han ska få en present av oss i klassen lite senare. Jag har längtat sen några månader tillbaka.

Kolla vad jag fick i posten igår då! Glad. Notera autografen.

Två timmar nytt och sett med Björn Gustafsson, jag längtar tills jag kommer hem och får njuta av detta.
 

- Gratulationer

Jag vill passa på att säga grattis till Simon som fyller år om en halvtimme :D Vi kallar honom Hulken. Eller inte jag, men jag tyckte den här bilden var rolig ändå. Dessutom har jag jultema på bloggen hädanefter.

RSS 2.0