Inget bättre

Visst finns det inget bättre än en renbäddad säng, en bra bok och en snygg karl vid sin sida?




En helguppdatering

Jag är inte så speciellt duktig på att uppdatera på helgerna har jag märkt, men skitsamma! 
 
I fredags var jag och jobbade på Spader igen. Nu har jag inget mer inplanerat där men får se om dom ringer. Det är både skönt och tråkigt på ett sätt. Jag älskar människorna där men det är så sjukt jobbigt att jobba kvällar och helger. Jag tänker alltid "det är bara 4-6 timmar det är luuuugnt" men när man väl ska dit så känns det så deppigt att inte bara kunna vara hemma, chilla och göra det man vill när man väl slutat sitt vanliga jobb.

Det blev i alla fall 15 timmar totalt i fredags så lite kosing samlar man ju i alla fall på sig.

 
I lördags var tjejerna, jag och Jesper till Lillsjön och badade och hade lite picknick. Jättemysigt. Sen åkte vi hem till mig och åt pizza och myste innan det blev lite fest. Festen blev inte så lyckad för det kom massa folk ingen av oss kände så tillslut skickade jag ut allihop. Vi stannade kvar en stund sen gick vi ner på krogen och tappade bort varandra, typiskt. 

 
Och igår var vi på Storsjöbadet med min systerdotter Alva, det var riktigt roligt faktiskt! Länge sedan jag var där när utomhusområdet var öppet. Är som inte där och hänger så ofta längre. 

Allt som allt var det i alla fall en lyckad helg! Och nu har jag bara denna vecka kvar innan jag och Jesper åker ner till Stockholm och får lite semester. Woho!


 
 
 
 
 

En ny craving

Ååh, helg! Jag har precis kommit hem från jobbet, dock ska jag till Spader och jobba om ungefär en timme men jag försöker glömma bort det. Resten av helgen är jag åtminstone ledig så då har jag lite roligare planer!

Jag har fått en ny craving.. vitkål. Kan äta hur mycket som helst. Det är som friskt, knaprigt och riktigt gott, men kanske inte så bra för magen att äta upp ett helt vitkålshuvud själv till lunchen?

Nja, okej åt inte så mycket men den här skålen var typ full imorse. Nyttigt i alla fall!




Äntligen klar!

Nu är soffan äntligen klar! Vi blev riktigt nöjda :D Vi ska bara fixa en hylla som man kan ha lite tända ljus och blommor på och kanske lite fler kuddar.
Bordet är lite högt men det får vara så tills vi hittat en lösning så vi kan sänka det.

Vi gjorde hela soffan av gamla trallar, sedan målade vi panel och satte framför, klädde madrasser och voilà! Nu säger jag "vi" som om jag gjorde nåt men det var mest Jeppe faktiskt.

Allt som allt kostade detta oss ca 400 kr, värt!




Kan inte bli bättre

Gudars, nu känns det verkligen som att det är sommar på riktigt! Sitter ute på balkongen med ett glas vin och en bra bok. I ugnen står laxfilé i limesås och min kärlek är på väg hem från jobbet. Kan inte bli bättre!







Ikväll ska vi dessutom fixa tyget på madrasserna sen är soffan klar. Weho!

Årets första dopp

Åh vilket jobbigt väder det är! Jag trodde det skulle vara sommar i alla fall resten av veckan? Men idag regnar det och så är det bara jättekvavt. Jag såg dock i tidningen att det ska bli bättre igen imorgon så man får hoppas på det.

Igår var det däremot härligt väder. Efter jobbet satt jag ute på balkongen och läste i flera timmar sen åkte jag, Jesper och Sofia till Lillsjön och badade. Årets första dopp för min del, det var inte ens speciellt kallt i vattnet!




Förr eller senare exploderar jag

Igår var som sagt jag, Jesper och Linnea på bio efter att jag slutat jobbet. Vi såg Förr eller senare exploderar jag. Den var faktiskt riktigt riktigt bra! Jag hade inte hört/läst nånting direkt om den innan så hade inga höga förväntningar, även fast den hade över 8 på imdb.

Den var extremt känslosam och det gick inte att hålla tillbaka varken skratt eller tårar. Den kan jag starkt rekommendera.




Äntligen lite sommarväder

Nu var det minsann snålt på inlägg här men jag har jobbat på Spader dam i helgen så jag har inte riktigt haft ork. Jag hjälper till där nu lite medan viss personal där har semester.

Annars har vi fixat madrasser, tyg och kuddar till soffan på balkongen! Jesper ska hämta en häftpistol i Bräcke så vi kan sätta fast tyget på madrasserna sen är dom klara, kommer bli sjukt fint!




Igår var vi på bio också men det kan jag skriva mer om sen för nu ska vi åka och bada, äntligen lite sommarväder!

Bad neighbours och jordgubbar

Det märks när jag bloggar från telefonen och när jag gör det på datorn. Från telefonen blir texten centrerad och bilderna för stora, bland annat, men det är så smidigt sp jag orkar inte bry mig.

Jag och Jeppe har kollat på Bad neighbours och ätit jordgubbar med grädde. Det är första gången i år jag äter det, helt sjukt! Vi skulle ju ha det på midsommar men glömde bort det på affären och det fanns inte på campingen.

Filmen var helt okej. Har längtat efter att se den. Den var rolig emellanåt men kansle lite för "töntig" humor för min smak. Men lättsam att se så den kan jag rekommendera!




Lchf-scones

Idag lagade jag soppa. Eller lagade och lagade, jag blandade i en påse gulasch i vatten, man har ju inte all tid i världen när man är hemma på lunch, men sedan var jag faktiskt så ambitiös att jag gjorde lchf-scones till.
 
Det tog ungefär 20 minuter varav dom är i ugnen 15. Väldigt lättsamt faktiskt, synd bara att dom smakade skit. Eller dom smakade ingenting och hade en "äggig" konsistens, inte min grej precis. Men hade man mycket smör och ost och doppade i soppan var det helt okej! 
 

Här har ni receptet: 
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk yoghurt
2 ägg
 
15 minuter i 200 grader, låt svalna, ät och njut!
 
 
 
 

Har inte direkt gröna fingrar

Igår var jag och köpte blomjord för jag hade tänkt plantera om mina krukväxter, varförv et jag inte för jag har bara lyckats hålla två av dom vid liv. Resten har jag klippt ner efter nån vecka då dom torkat ihop och sedan dess har dom inte direkt vuxit på sig.
 
I alla fall så tog jag en av mina levande växter och tänkte börja med den eftersom den såg så hemskt torftig ut. Kanske för att den står i badrummet ovanför spegeln, vet inte om lampan eldar på den lite? Det spelar ingen roll nu ändå för det första jag gjorde var att dra sönder en av rötterna och den andra hänger nu lite på halvkant. Jag hällde i lite ny jord och försökte att plantera ner den ändå. Har inte direkt gröna fingrar men antar att den kommer dö nu. Jag ger upp, det blir plastblommor hädan efter.

 

En sänggavel av en dörr

Här kommer inlägget jag lovade igår om vad vi fick av Jespers föräldrar i helgen: En sänggavel!
 
Det är Jespers pappa som har gjort den av en gammal dörr. Han gjorde en till sig själv och till Jeppes systrar för ett tag sedan och när jag såg det visste jag att vi också var tvugna att ha en! Så fint. Den passar perfekt i vårat sovrum och det blev stor skillnad efter att den kommit upp på väggen. Det behövdes verkligen.
 
 
 
Ursäkta ljuset och den dåliga kvalitén, man ser ju åtminstone vilken skillnad det blev.
 
 

Jag ska vinna det här

Jag har precis kommit hem efter ett svettigt gympass. Jag och Jesper har en tävling: vi ska gå ner 4kg fram till semestern.

Den som klarar det, eller är närmast, kommer att bli bjuden på Grönan av den andre. Så nu gäller det att hålla igång träningen! Jag har haft något av ett varannan vecka-upplägg tidigare så nu måste jag skärpa mig om jag ska vinna det här ;)

 

 

Lchf-våfflor

Jag är hemma på lunch och blev så sugen på våfflor så jag satte igång och gräddade ett par.

Jag gjorde lchf-våfflor, det är väldigt lättsamt och faktiskt godare än vanliga. Första gången vi gjorde dom så gjorde vi faktiskt vanliga också så vi kunde jämföra så jag vet vad jag pratar om.

Till det hade jag grädde och hallonsylt. Bäst vore det med färska bär men jag hade inte riktigt tid med det idag. Sjukt gott!






RSS 2.0