- Get him to The Greek

Jag gick iväg och kollade på Get him to the Greek med resten av hushållet och lät datorn buffra Life Unexpected medans. Så när jag kommer tillbaka har datorn stängt av sig. Tar livet av mig, hatar när sånt där händer. Nu måste jag buffra om, vägrar gå och lägga mig utan att se det, svinspännande nu ju.

Get him to the Greek var svinrolig men svindålig egentligen. Den var så sjuk att den blev rolig ni vet. Jag tror att det är uppföljaren till Forgetting Sarah Marshall, men jag orkar inte googla det. Jag satt i alla fall och skrattade hela tiden, men det var jag i och för sig ensam om också.


- Trick or treat

Det är ju egentligen idag det är Halloween så gatan är full med ungar som springer runt och leker bus eller godis. Jag är ensam hemma så jag har hett för persiennerna så ingen ska komma och knacka på. Det fungerar faktiskt, såg ett gäng ungar som stannade till utanför huset och sen fortsatte gå. Fast om nån skulle knacka på skulle jag ändå inte öppnat, för vi har inget godis. Haha.

Wayne tyckte att vi skulle ta en skål och ställa utanför med godis. Men jag sa att det var nog ingen bra idé. Man har ju sätt på film liksom, första ungen som kommer förbi tar ju hela skålen och drar.


- Halloween

Igår var det kul! Vi fick fri entré till Homemade så vi slapp betala 25 dollar (Typ 160 kr) vilket var jävligt nice.
Så här ser den klubben ut, det är det sneda huset. Så är det typ 3 våningar. Rätt coolt.



Vi var med tre thailändska tjejer som var helt galna med kamerorna, dom skulle verkligen ta kort exakt hela tiden. Det blev rätt störigt efter ett tag för man kunde inte sitta och snacka utan att dom skulle komma och ta kort varannan minut. Men dom var söta.

När vi var och dansade sa en av tjejerna "no hands up" hela tiden, hon verkligen skrek "NO HANDS UP, NO HANDS UP" så jag dansade som en pinne typ och vågade inte he upp händerna och digga lite lätt. Det var tydligen väldigt viktigt för henne att ingen gjorde det. Sen när vi kom ut sa hon "no one is handsome". Då förstod jag ju att hon hade skrikit "no handsome". Tänkte väl.

Jag var en ängel i alla fall. Och varenda kotte var helt besatt av min gloria. Alla tog på den hela tiden, alltså random människor på dansgolvet och som gick förbi. En kille erbjöd till och med pengar för att få låna den. Fattar inte varför.


- Just nu

Jag äter macka med nutella och ska strax sticka iväg till Gwen för att börja fixa oss inför ikväll.
Ska ta med mig kameran.



Jisses vad jag såg slapp och trött ut.

- Lördag

Igår drog jag ut fast jag inte skulle, jag hade ju tänkt ta det lugnt så att jag kunde bli helfrisk tills idag. Men det gick inte så bra. Känner mig dock prima så ikväll blir det nya tag med halloween!

Det är dessutom 27 grader i skuggan idag, perfekt. Himla tur att det inte regnar.

Bara så ni vet så har jag inte sett en enda toalett här som kostar pengar. Alla toaletter är gratis, överallt. Hur bra är inte det?

- Lock för öronen

Jag har lock för öronen, det har jag haft i två dagar nu. Jävla förkyldning. Känner mig lite halvdöv, men det är i alla fall tyst och skönt i huvudet.
Jag ska strax dra in till stan och äta lunch med Gwen sen ska jag till skolan. Jag ser inte fram emot det. Det är nämligen lite dramatik som pågår i klassen just nu, en av eleverna och läraren är i krig och igår skickades det runt en lista med klagomål som alla i klassen ska skriva under och ge till "chefen". Jag har dock bestämt mig för att inte skriva på den listan för det är många saker på den som jag inte står för och jag vill heller inte hamna mitt i den där skiten. Känns rätt onödigt faktiskt.

Ska bli skönt med lov nästa vecka, då kan jag leta efter en lägenhet ordentligt. Fick nyss ett erbjudande så blev jag asglad när jag såg att den låg i Darlinghurst, sen kollade jag på bilderna så var det typ ett hotellrum, svinlitet och svintrångt. Går jag upp 5 kg kommer jag inte ens kunna ta mig från ett hörn till ett annat. Nu ska jag snarare gå ner 5 kg men det hör inte till saken, jag tackade ändå nej till hundkojan.


- Godnatt

Jisses vilken dag alltså. Idag har jag varit på språng hela dagen känns det som. Fixade Halloweenkostym med Gwen också så den får ni se på typ söndag tror jag. Orkade inte med gamla vanliga oktoberfest-dräkten så den ska nog Clarissa låna.

Nu måste jag faktiskt gå och lägga mig. Klockan är kvart i 12 och jag är svintrött.
Tror att jag måste klä in kudden i en plastpåse i natt, är så täppt i näsan att jag måste andas med munnen och då dreglar man så hemskt.

Godnatt!

- Mår bättre

Jag vaknade halv 8 imorse och kunde inte somna om, så det var lika bra att kliva upp även fast jag börjar 13.30. Det är ingen hemma heller så jag vet inte vad jag ska göra. Kolla på tv kanske.
Idag mår jag lite bättre i alla fall, jag ska dricka lite te och fortsätta min hälsokur så blir jag förhoppningsvis frisk till imorgon så jag kan dra till Diego.

Nä, nu ska jag ta och sminka mig.
Godmorgon!


- Hemma från skolan idag

Jag gick och la mig igen efter förra inlägget, gick alltså inte på skolan idag. Hade ont i huvudet och halsen så det var bättre att stanna hemma och vila. Imorgon ska jag in till stan och kolla på en lägenhet klockan 10. Kollade på google maps och den ligger ungefär 3 km från stan, det är ju typ som till Lugnvik från Östersund. Men jag hade velat bo ännu närmre men det är typ omöjligt att hitta.

Den här är en ordentlig lägenhet också vilket är skönt, annars har jag mest kollat på lägenhetshotell.
Jaja, får se hur det går.

Nu ska jag kolla lite på Sex and the city. Det är verkligen den enda serien jag kan kolla på hundra gånger om utan att ledsna.
Jag missar träningen idag, men det regnar ändå ute så det är lite skönt.


- Planritningar

Tänkte visa lite vad vi gjorde förra veckan nu då. Vi testade rita planlösningar, elevations, perspektiv och symmetriska ritningar för hand. Senare ska vi göra det här på datorn istället.




- Fakta

Idag såg jag tre stycken roliga namn på företag här som jag tänkte dela med mig av:

1. Fis-o-dent
- En tandläkare

2. Pizza Olla
- En pizzeria

3. The Bush Outfitter
- En skjortbutik

Var tvungen att göra en bild av den sista faktan för att kunna visa skillnaden på fyrorna.


- Kontokort

Nu har mitt kontokort kommit!
Fint va?


- Skoluniform

Åt nyss middag, det var nån risgrej så hade Margie använt chili i så alla satt och torkade svetten ur pannan (ärligt, faktiskt) utom jag, för jag är sjuk så kände typ inget. Jo lite kände jag. Jag vet, det är supersynd om mig.

På high school och sånt har dom skoluniform här. Vet inte om alla har det men jag har sätt väldigt många olika. Och en tar priset i fulhet alltså, hade jag gått i en skola med en sån här kostym hade jag bytt på en gång.


Kanske inte så himla bra ritat men ni ser ju ungefär. Så springer dom runt så där på stan och ser glada ut. Men snälla dra ner strumporna åtminstone. Och skippa hatten.


- SJUK

Jag börjar bli sjuk! Å neeej. Kände det när jag satt på skolan idag, det gör ont i halsen och extra mycket när jag sväljer. Dessutom har jag lock för öronen. Ni hör ju, jag ligger på min dödsbädd. Och vi har inte ens air condition! Eller jo men den används inte än eftersom att huset är så jävla kallt eftersom att det inte hunnit bli sommar än. Ändå blir man sjuk.

När jag kom hem och klagade över min hälsa för Margie gav hon mig nån blandning för att ta bort bakterierna. Det smakade farfars sockar och det ska jag gurgla var tredje timme.

Margie sa att om jag inte blir frisk imorgon ska hon ta med mig till doktorn. Här tar man allvarligt på sådana här sjukdomar ska ni veta. Hemma skulle man kalla det en ynklig snuva.


- Måndag

Gud vad jag inte är pepp på skolan. Kan bero på att det är svindåligt väder ute. Men jag är i alla fall pigg idag, så längtar jag till nästa helg. Hoppas veckan kommer att gå fort.

Idag ska vi göra klart det vi har pysslat med hela veckan, sen kan jag visa det här.


- Förlovning?

Idag efter middagen satt jag, Margie och Diana (hon från Colombia) och pratade om vigselringar och på vilken hand man har dem var och så. Så undrade Diana om jag och Mattias skulle förlova oss när han kom ner, jag ba nej vi är lite för unga för det va, men hon trodde det eftersom att vi skulle bo ihop. Haha, tur att man inte är så konservativ. Sen undrade hon om mina föräldrar vet om att Mattias ska komma hit och om dom är okej med det?

Herregud, man fattar inte hur bra man har det ibland alltså.

- Opera house

Jag är så sjukt trött. Kunde inte sova alls i natt. Försökte lägga mig i tid, runt klockan 1, men sen låg jag vaken och sov bara korta stunder. Hörde när Margie åkte på jobbet klockan 4 i morse sen somnade jag en stund i alla fall och klev upp klockan 9.

Nu har jag precis varit i stan, det var öppet hus i Opera huset så jag och Gwen gick dit och tittade. Det var sjukt fint och coolt men efter ett tag blev vi rätt less.

Det bästa var playhouse där dom hade maskiner/leksaker som såg ut som bebis-dinosaurier och monster som rörde sig och såg svinäkta ut. Blev asrädd för monstret för tjejen som höll i det var sjukt läskig.

Nu vill jag bara läsa bloggar och ta det lugnt tills Mattias vaknar och loggar in på skype. Sen vill jag sova resten av livet.

 

 


- Ivy

Igår blev det en utgång på impuls. Klockan 21.15 kollade jag när bussen gick och den gick 21.30 så jag slängde på mig nya kläder sen sprang jag fort som attan till bussen. När jag kom in till stan träffade jag Luca sen satt vi i stan och väntade på Diego, Gwen och Clarissa i en timme typ. Då kunde jag lika gärna ha tagit bussen 22:30 och sluppit se ut som en lodis.

Men det var kul som fan i alla fall. Vi gick till en klubb som heter Ivy. Skit mycket folk. Så var det en kille som raggade på Gwen. Han var riktigt, riktigt mörkhyad och cirka 2 meter lång. Gwen såg ut som Nils Karlsson Pyssling bredvid honom. Hon blev mest rädd så det blev inget hookande.

Vi drog hem runt 4 med en taxi, är egentligen inte långt alls men vi orkade inte gå. Billigt blev det i alla fall, typ 15 kronor var.

Har inte så många bilder men jag lägger upp dom jag har tills Gwen lägger upp sina på fb så jag kan snatta dom.





Gwen, Luca, Clarissa och Diego.

- Drömmar

I natt drömde jag att jag och Linnea bodde på hotell i Lit och precis när vi skulle få efterrätten, våfflor med jordgubbar, kom Tobbe Åman Lönn och kidnappade oss till Fjäl. Så hade jag med mig en jättestor resväska som jag var tvungen att hålla reda på, och samtidigt hade jag bokat möte med Lisa så jag var superstressad. Men Tobbe var svinläskig och lämnade mig och Linnea i en gammal lagerlokal.

Det var en lång historia, men sen vaknade jag tillsist. Svintrött. Hatar att drömma för då när man vaknar upp känns det inte alls som att man har sovit så man är inge utvilad alls.

- Fredag

Tjenis, det här blir ett snabbis-inlägg för jag måste springa iväg till bussen om tio minuter. Det är strålande sol ute men dom sa att det skulle regna idag. Dock är det inte många moln på himlen så jag satsar på att det inte kommer regna. Vill inte ta med paraply i onödan eftersom att dom bara har gammelparaplyn som är två meter långa, går inte direkt att stoppa ner i väskan.

Måste kanske be Mattias ta med mitt rosa paraply hemifrån. Hela hans väska kommer vara proppad med mina saker.

Äntligen fredag!


- Tvkväll

Tror att jag tar livet av mig alltså. Tänkte ha en trevlig tvkväll med mig själv och tittar på Kungarna av Tylösand och Bartenderskolan. Började kolla på Kungarna 21.10 och är klar nu, två timmar och tio minuter senare. Och avsnittet är bara 40 minuter långt, resten laggade det alltså. Men man måste se varje avsnitt av ett sånt program.
Måste dock tänka över om det är värt att se nästa avsnitt. Jävla kanal 5 play. Hoppas Bartenderskolan går bättre, men det var inga problem igår så det är det nog inte nu heller. I så fall stänger jag av.


- Träningsvärk

Hejsan i stugan. Idag har jag en otrolig smärta i benen efter igår, tror att det kallas träningsvärk. Har inte haft träningsvärk sen -87 men det känns bra. Men så sitter jag ju och smaskar i mig chokladen som Ingela skickade. Känns inte lika bra. Jorå, det känns bättre!

Idag var jag och fixade bankomat kort också, alltså australiensiskt. Haha, jag kollade i broshyren igår och såg tre kort: ett svart, ett blått och ett rosa. Så frågade jag om det var nån skillnad men bankgubben sa att det inte var det och att jag skulle få välja färg senare (WEHO). Sen blev det nåt fel så jag inte kunde få papprena och därför var tvungen att hämta dom idag istället. Men han ringde efter jag var där igår och frågade vilken färg jag ville ha, rosa så klart! Då sa han: tänkte väl det, men jag var tvungen att vara säker.
Haha. Så om fem dagar kommer det!



Fräscht

- Paket!

Igår fick jag ett brev från min syster, jag visste att hon skulle skicka ett och igår kom det fram. Så öppnade jag det och där låg en ansiktsmask. Trodde ju liksom att jag skulle få ett brev åtminstone, när hon har gjort sig besväret att skicka det liksom.



Men sen såg jag den lilla lappen där det stod "skulle ha varit med i det stora kuvertet", så jag antog att det skulle komma mer.

Och idag gjorde det de! Fan vad glad jag blev: svenska tidningar och marabou är faktiskt nåt jag har saknat :D



Så¨fick jag förstås ett brev också :)

- Trött!

Jisses i mig alltså. Kom precis hem från träningen, trodde att jag skulle dö. Nu vill jag ha mat! Men det regnade i alla fall inte som förra gången. Så jädrans bra att dom har en tränare så jag får följa med och röra på fläsket. Idag följde colombianerna med också.

Idag blir det en efterträning-bild. Svettig och slapp och röd om näsan.


- Godnatt

Idag har jag inte gjort annat än att tittat på Big brother. Nu är det bara 20 minuter innan jag kan kolla klart på avsnitt 17, sen måste jag verkligen gå och lägga mig. Klockan är ju 20 i 2 och det är faktiskt skola imorgon.

Längtar som fan till frukosten för Margie lämnade fruktsallad från deserten till frukost till mig och det finns fan inget bättre än yoghurt, fruktsallad och flingor. Det är nåt magiskt över den blandningen.

Gud vilken tjockis jag är som ligger och tänker på mat.

Godnatt!

- Big brother

Jag är helt besatt av online-serier. Man kan ju hitta exakt allt. Just nu är jag besatt av Big brother US. Kollar på säsong 11. Men med vissa spelare kan man bara kolla 72 minuter och sedan måste man vänta en timme innan man kollar igen, så jag hinner typ se ett och ett halvt avsnitt sen får jag ta paus. Lite drygt.

När jag var liten ville jag vara med i Big Brother, fast jag ville vara med i allt när jag var yngre. Typ Robinson, Paradise hotel, Baren. Ja allt utom Farmen tror jag. Fast det vill jag ju fortfarande.



Kommer ni ihåg Farmen-Christina? Den enda som var värre än henne var väl Naken-Janne.


- Tisdag

Eftersom att Ingela skrev att dom gillar mina morgonbilder så lägger jag upp ett inlägg bara för bilden!



Jag är nyduschad och osminkad. Orkar inte fixa håret idag för det spöregnar ute så då får jag ändå afro när jag kliver utanför dörren.

Dom är superglada här för att det regnar. Det har varit torka i 7 år så nu vill dom att dammarna ska fyllas så reglerna om vattning och sånt ska försvinna. Själv vill jag ha torka! Eller i alla fall sol och varmt.

- Hallå

Idag gav min lärare mig namnet på en annan svensk student som går i samma skola som mig så att jag kunde skriva till henne på Facebook, kul att hon har världens vanligaste namn så det finns en miljon att leta igenom tänkte jag då.

Men tro på tusan att hon var den tredje och nu väntar jag med stor förväntan på svar. Hon är 23 år också, tror jag. För hon gick ut skolan 2006. Men hon kanske är lite slö och har gått om fyra år, vad vet jag.
Det var ju inte så stor åldersskillnad tänkte jag, om hon nu är 23.


- Måndag

Nu är det måndag igen och jag ska till skolan om en timme. Har absolut inget att berätta för det har inte hänt nåt sen sist jag skrev. Eller jo, jag chattade med Lisa och sen gick jag och la mig och nu typ tio timmar efter går jag in på facebook och nu chattar vi igen! Det är en konstig känsla för hos mig har det gått en hel natt och det känns som tiden har stått stilla i Sverige.

Nu är det väl så att Lisa egentligen skulle ha gått och lagt sig för länge sen egentligen också.



Gud vad lättsamt det är med inbyggd cam, då kan man bara klicka sen är bilden uppe på tre sekunder. Men ni är väl rätt less på morgonbilder på mig nu, har fan laggt upp en om dagen tror jag.

- Colombianerna är här

Colombianerna verkar helt okej faktiskt. Har dock bara träffat dom i ungefär en halvtimme men dom verkar sjyssta. Dom är rätt bra på engelska faktiskt, men dom är ju runt 30 så då borde dom väl kunna språket lite. Men dom ska ändå plugga engelska här i 9 månader.

Kunde inte be om att få ta ett kort så här under första mötet. Å andra sidan kommer jag nog aldrig be om att få ta ett kort på dom heller. Men jag ritade en bild på hur dom ser ut så ni har en liten aning i alla fall.


Killen ser faktiskt lite så där barnslig ut på riktigt också.

Måste också rekommendera en serie som heter Life unexpected som jag är helt såld på just nu. I femte avsnittet av andra säsongen har dom med Haley från One tree hill, alltså hon som spelar Haley spelar Haley i det avsnittet också :D Så pratar hon om Nate och att hon är gravid och hur hon hittade Mia (som också är med och uppträder) och precis som att det är en del av OTH också. Hur mysigt som helst.

- Balmoral beach

Nyss hemkommen från Balmoral beach. Margie och Wayne skjutsade dit mig, Luca, Gwen och Clarissa efter lunchen. Det var hur varmt som helst idag och det var hur fint som helst där. Lägger upp lite bilder!

Jag kom på att jag inte har hunnit köpa skolskyddskräm än så jag hade alla kläder på mig och låg med ansiktet ner mot handduken så att jag inte skulle bränna mig. Men lite röd om armarna blev jag.





Margie, Wayne och Gwen.


Gwen, Jag, Luca och Clarissa







- Gwen kommer på lunch

Tjena tjena mittbena, tänkte bara berätta att snart kommer Gwen och hennes kompisar hit på lunch! Jag längtar, det är så tomt här utan Gwen. Nåt jag inte längtar till är klockan 19 ikväll när colombianerna kommer, men hoppas att dom är okej.

Just nu sitter jag inne på mitt rum, dörren är öppen så man hör gräsklipparna utanför. Det är strålande sol och här inne spelas gamla godingar på hög volym. Känns som hemma i Ås i mitten på juli ungefär.

Just nu spelas den här "Do you come from the land down under"- väldigt passande. Nyss var det House of the rising sun och då började jag tänka på Robin Jämtgård. Härliga tider.

Även att jag skulle googla och kolla vad låten hette så googlade jag på "I come from a land o lando". Men det var ju inte så himla nära. Har hört den där låten hundra gånger men jag visste inte att dom sa down under. Dom verkar gilla låtar om dom själv här, det där var minst tredje låten om Australien.


- Boon Toh

Lovade Johanna att ta kort på Yi-Hsiens pojkvän, ni vet han med lillfingernagel-ögonen. Så här kommer han!



Erkänn att han har små ögon! Men man kanske inte ser så bra på bilderna. Och jag kanske överdrev lite om att man måste kisa och så.

Här kommer en bild på Gift, hon går också i min klass, hon kommer från Thailand. Assöt.


- Bondi

Jag har precis kommit hem. Idag var jag i Bondi med tjejerna från klassen och hälsade på Akiko som också går i vår klass. Hon kommer ifrån Japan. Jag trodde att det bara var vi som skulle vara där men när vi kom till lägenheten var det sju till asiater där. Lägenheten var en fyra så jag tänkte att jisses vad dom hade klämt in sig. Man har ju hört om folk som delar typ tio pers på en tvåa och sover på balkongen, i garderoben, på toaletten och vart än dom kommer åt. Speciell asiater, dom är ju så böjbara att dom kan bo i en skokartong. Men det visade sig att hon bara delade med två av tjejerna.

Jag hade riktigt kul och efteråt åkte vi till Max Brenner och drack varm choklad. Jag tog Italiensk thick chokolate, det smakade som att dricka en chokladkaka. Hur gott som helst.

Så hade Yi-Hsien appar på sin iPhone med raggningsrepliker för alla olika situationer: på stranden, i skolan, i baren osv och med svordomar på engelska till svenska. Det var rätt roligt att höra någon säga GÅ OCH KNULLA DIG SJÄLV hur övergestukilerat som helst och sedan försökte hon härma.

Jag undrade om hon hade laddat ner dom sen hon träffat mig eller om hon hade haft dom sen innan. Hon sa att hon hade dom sen innan för att hon ville lära sig svenska för några veckor sedan. Hon hade också försökt sig på finska. Kanske inte rätt sätt att lära sig på, men med svordomar och raggningsrepliker kommer man ju rätt långt.



Bondi Beach

- Skolarbete

Lägger upp lite bilder på vad jag har gjort i skolan den här veckan. Vi fick lära oss om färger.

 

Det största projektet var att göra fyra olika uppgifter med samma färgskala. Först tog vi ut en neutral färgskala, (längst upp till vänster), sen en bild som vi skulle hitta material med matchande färger i bilden (längst upp till höger). Sen skulle vi göra ett en färgskala utifrån den bilden och sedan skulle vi måla bilderna längst ner utifrån färgskalorna. Så skulle man tänka på achromatic, monochromatic och analogous.

Lät rätt krångligt men det var kul. Roligast var att måla bilderna.

 

 


- Goder morgen

Det är så konstigt med fredagar i Sverige. Igår gick jag och la mig ungefär 17.00 svensk tid och 02.00 australiensisk tid och då var förstås svenska folket uppe och röjde. Nu vaknar jag 8 timmar senare, klockan är 10.28 och i Sverige är den 01.28 och svenska folket är fortfarande uppe och röjer!

Det är mysigt tycker jag, då känner jag mig som en av dom.
Förutom att under dom timmarna dom förar, festar och fixar så sover jag och när jag kliver upp och nördar framför datorn så är ju dom andra ute på fest.

Så här ser jag ut nyvaken, fan vad vackert.



Ikväll blir det grillning i Bondi eller födelsedagsfest i stan. Lutar åt Bondi om det slutar blåsa.


- Pizza

Idag åt jag middag hemma hos Gwen och hennes tre kompisar. Alla är italienare så självklart blev det hemlagad pizza. Jag hade höga förväntningar, dom kommer ju trots allt från Italien, och det var faktiskt riktigt gott!

Sen kom en kompis till Ricky (Ricky är en av italienarna) som hette Andy fast egentligen Andreas och kommer i från Tyskland. Han hade nyss tagit hål i ögonbrynet så det var en fet röd bula precis där. Kan mycket väl ha varit en omogen finne också. I vilket fall så kunde jag inte kolla på annat än just den varje gång jag pratade med honom.

Å NEJ! Jag kom precis på att jag kommer att drömma om Andys finne/bula i natt, bara för att det är det sista jag tänker på innan jag somnar. Och nu kan jag inte sluta tänka på den.

Måste spy.


- Nattbuss

Nu har jag precis kommit hem, den sista bussen går halv ett och då får man så lov att ta den annars får man betala 300 spänn för taxi och det kan jag säga att det är det inte värt.

Blev svinrädd på bussen för den körde helt fel väg, då kom jag att tänka på att man aldrig kollar riktigt ordentligt på vad det står på bussen egentligen. Jag kunde ju lika gärna ha glatt klampat på bussen upp till Korea. Men sen kom jag på att Gwen har berättat att de senare bussarna tar en omväg, precis som nattbussarna i Östersund.

Bakom mig satt det en man och lät nåt så inåt helsike. Han typ snarkade som en galning. Jag försökte snegla bakåt och se om han sov eller om han hade kraftiga besvär med luftvägarna. Men jag kunde inte riktigt avgöra det.


- Fredag

Jag sitter och läser bloggar och lyssnar på musik, ska till skolan om en timme.

Gud vad jag saknar att prata svenska. Känner mig så begränsad när jag pratar engelska för jag kan ju inte så många variationer av ord. Inga förkortningar eller speciellt många slang och sånt. Det värsta är att man kanske har skitmånga skämt att dra men man kan inte säga dom, för säger man inte på rätt sätt så låter det ju som att man är seriös.
Här om dagen skulle jag gå till bussen från skolan och där, mitt på gatan, gick jag bredvid en tjej som pratade i mobilen --PÅ SVENSKA. Ville gå bredvid hon resten av dagen men det skulle kanske bli lite väl närgånget.
Ville avbryta samtalet och skrika att jag också kommer från Sverige. Men att man kommer från samma land är kanske inte tillräcklig bra anledning till att bli vänner. Hon kanske inte skulle bli lika glad som jag.

Men tänk vad många som jag går förbi som kan vara svenskar! Och så vet dom inte ens att jag också är det.
Fan, varför packade jag inte med "Svenska partylandslaget"-tröjan från Turkiet? Då skulle jag haft den varje dag.


- Jelly beans

Idag gick jag på affären för att kolla om folk i Australien äter taco, och det fanns tacoskal så troligtvis gör dom det. Phju.

Men, kolla vad jag också hittade:



Jelly beans! Jag har alltid velat testa såna. Dock vet jag inte om dom här är äkta, alltså som jelly beansen i amerika. Hoppas inte för dom var inte någon vidare fröjd för smaklökarna. Men dom var goda att lukta på. Allt godis luktar bättre än det smakar. Dessutom får man inte ont i magen av att lukta för mycket.

Det står på förpackningen att man får pengarna tillbaka om man inte är 100% nöjd. Fungerar verkligen sånt? För jag är faktiskt inte nöjd och dom där 12 kronorna hade jag kunnat spendera på bättre saker. Eller spara till Mattias födelsedags present.

- Hej hallå dagboken

Nu är jag hemma igen! Klockan är 21.06. I Sverige är den dock bara 12.06.
Har nyss varit och käkat middag på en koreansk restaurang med klassen. Dom frågade om jag gillar stark mat och jag sa ja fan, det är helt okej. Sen fick jag in, nånting-fraid chicken, och höll på att skita ner mig. Drack minst tre liter vatten men höll ändå på att brinna upp. Det gick bra om man tog ett salladsblad i varje tugga, det bröt liksom av.
Så satt alla och åt med pinnar utom jag. Men det tåls att säga att övriga i klassen kommer ifrån Taiwan, Japan, Turkiet och Thailand.

Det var rätt mysigt faktiskt. Så satt jag och tänkte på att alla kommer från olika länder men vi förstår ändå varandra, det är ju behändigt. Vi sitter här i Australien och pratar engelska och bakom allt kan vi alla ett varsitt språk, coolt ju.

Två saker som var roligt:
- Yi-Hsen (Uttalas Jishen, hon kommer från Taiwan) frågade om vi hade stark mat i Sverige, jag sa inte speciellt, då sa hon "konstigt, jag trodde man åt mycket stark mat när det är så kallt). Hahaha. Snälla nån, vi äter så klart varm mat men det är ju faktiskt varmt inomhus. Sitter inte speciellt ofta ute i snön mitt i vintern och äter familjemiddag.

- Yi-Hsens pojkvän hade lika stora ögon som min lillfingernagel. Man fick kisa riktigt ordentligt för att se om dom ens fanns där i huvudet nånstans. Men han hade ju trots allt glasögon, så då fick man ju anta att dom fanns.


- Godmorgon

Godmorgon! Klockan är 10.38 här och jag ska precis äta frukost. Dock är den 01.38 i Sverige så ni ligger väl och sover. Får man hoppas, det är faktiskt skoldag imorgon.

Idag öppnade jag persienerna och såg att det var strålande sol ute, så kollade jag mätaren och det är 25 grader, härliga tider.

Jag brukar alltid drömma att jag är i Sverige om nätterna, men jag drömmer också att jag egentligen borde vara i Australien. I natt drömde jag att Mattias var här istället, det var mysigt! Så skulle vi handla och före oss stod Sussie Eriksson, ni vet från C/O Segemyhr och Sing a long. Hon var redigt pratglad. Så hade hon gått ner i vikt.
Sen drömde jag att Jennifer Örberg var där med sin kille, så frågade jag vad hon gjorde där, då sa hon att det är så skönt att prata när det är varmt ute för då slipper man vara så nära varandra. Jahapp.
Dessutom hade hon kort hår, riktigt kort. Snaggat typ.
Oklart varför jag drömde om henne, jag tror det var för att hon uppdaterade facebook sist innan jag stängde av och gick och la mig, så hennes bild var det sista jag såg.


- Ont i öga

Det satte sig nyss en fluga på mina ögonfransar! Hur sjukt är inte det? Det kan ha varit en spindel också. Jag är så jävla rädd för sånt där så jag glömde stänga ögot när jag skulle vifta bort skiten. Så nu är jag helt röd.

Men det kan ju vara bra, för då kanske jag får lika stora ögon om det minskas lite.



Fast nu kom jag på att det är det där ögat som redan är lite mindre än det andra.
Typiskt.

- Sliten

Shit vilken dag alltså!
Idag var det riktigt roligt på skolan, så jag fick tillbaka livsglädjen. Den dog liksom ut lite igår men nu är jag i rätta skor igen.
Jag klev upp typ halv 11, fast jag hade lovat mig själv att kliva upp i tid så jag kunde lägga mig i tid ikväll. Men fan, det blir inga problem! FÖR IDAG VAR JAG PÅ TRÄNING.

Jag och gubbarna sprang där och boxades och grejade. Och tanterna. Och Adriana, som jag fick boxas med, vi var lite på samma nivå. Slacker-nivån. Jag kan ju inte säga att jag gav allt jag hade men fyfasen, tränarn tog det inte lugnt med oss gamlingar inte. Sen kom jag hem och var helt mojsig i benen. Men så fick jag mat och det hjälpte lite. Ska vänta på efterrätten sen varva ner med Desperate housewives. Och sen somna hoppas jag.

Så här trött är ja.


Närå!



Jorå. Jag är faktiskt trött. Det märker ni ju, så som jag sitter här och tror att jag är rolig.

- Filmen


- Bad news

Jag håller på att ladda upp filmen nu så förhoppningsvis kan jag lägga upp den inom en halvtimme. Haha, blev väl inte riktigt som jag hade tänkt men det får duga.

Jag har en fasansfull nyhet:
Paret från Colombia som ska flytta in här på söndag är för fan 28 och 31 år gamla!
Tar ju snart livet av mig. Jag som tänkte att man kunde hänga med dom lite nu när Gwen har flyttat och allt. Men jag kan ju lika gärna gå på äldreboendet och ragga upp en pensionär som jag kan spela lite bridge med eller nåt.

En bra nyhet:
Mindes inte vad det var nu, men jag lovar att jag hade en. Blev så upprörd över dom där colombianerna. Kan man inte fixa nåt eget boende när man är i den åldern?

:(


- Måndag

Idag hade jag tänkt att göra en liten film men jag glömde kameran så jag får göra den imorgon istället.

Nu är det typ helt bestämt att Linnea kommer över jul, och nyår! Fasen vad fantastiskt. Jag vill att hon ska boka i veckan så att det inte finns någon återvändo.

Idag blev det typ bestämt att vi kommer att vara två klasser istället för att slå ihop alla till en. Jag är inte så nöjd med det, vill inte hänga med gamlingarna. Känns ju inte som att det sociala livet kommer att utvecklas något vidare inom det närmsta året om jag får gå med 30+:arna. Men jag ska göra mitt bästa för att styra upp det hela.

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Klockan är tio över sju och snart är det middag.
Så här ser jag ut.


- Kor på bron

Nu har vi precis lämnat av Gwen i hennes lägenhet. Hon delar med tre av hennes italienska kompisar. Lägenheten var hur fin som helst, helt nyrenoverad. Jag är rätt avundsjuk. Måste börja leta jag med. Men det är så kort framförhållning här så man kan typ inte leta fören två veckor innan och hoppas på det bästa.

Idag var det picknick på Harbour bridge också. Rätt coolt faktiskt! Dom stänger av bron och så lägger dom massa gräs över hela den och sedan tar dom dit riktiga kor och får så får man sitta där på bron och äta frukost. Det var typ 10 000 som gjorde det idag.


- Tråkig dag

Tjenis!
Jag skriver inte lika mycket som jag trodde att jag skulle göra. Men men, bättre än inget!
Jag känner att den här dagen kommer bli rätt lång och tråkig. Jag har slut på saker att göra. Wayne och Margie säger att jag ska gå på zoo, akvarium, åka färja och allt sånt där för att upptäcka Sydney. Men det är ju inte så himla roligt att göra ensam. Sen hjälper det ju inte att alla i min klass (4 stycken) är 30 +. Dom har inte riktigt samma intressen som mig så det blir ju inte att man umgås på fritiden precis.

Men vi kanske ska få slås ihop med morgonklassen. Jävla jävlar. Först flytta mig från morgonklassen och sen tillbaka igen. Men då blir vi en klass på 20 stycken. Då lär man ju umgås med flera och jag vet att det är yngre folk i den gruppen också. Men ganska trist faktiskt, det var så skönt att ha en liten klass. Det finns inte ens 20 stolar typ, så det blir nog rätt trångt om vi slås ihop.

Idag flyttar Gwen också :( Fan vad ensamt. Men om en vecka kommer två colombianer och ska bo här. Men dom är nog inte lika bra som Gwen.


- Dagens uppgift

Haha idag fick vi en uppgift att vi hade ett a3  så skulle vi vika det så vi fick åtta fyrkanter, så skulle vi klippa ut former som fyrkanter trianglar cirklar och sånt och lägga i varje fyrkant så det speglade ett element, typ rytm, movement, symmetri och så där. Jag fattade inte ens uppgiften.

Men jag klippte ut alla formerna och sen såg jag inte riktigt fyrkanterna på papperet så jag ritade linjer i väcken, och då för att skapa ordning så la jag trianglarna i en, fyrkanterna i en och så vidare medan jag ritade linjerna. Så kom lärarn fram å ba: TRIANGLARNA ÄR SUPER BRA, OCH FYRKANTERNA. OCH LIMMA FAST CIRKLARNA NUUU! Jag fattade ingenting. Så sa jag att jag inte var klar utan att jag bara hade lagt dom så där för att rita linjerna men hon tyckte det var asbra så jag limmade fast dom sen var jag klar.

Hahha. Det kändes som att när en konstnär tar en vit tavla och kastar dit en färgklick och sedan är den färdig och kostar 5000 typ. Men det var ju skönt att ha den uppgiften avklarad.

Jag kopierade mailet jag skickade till Mattias, för jag orkade inte skriva om. Heh.

- Gunnar

Jag måste rekommendera en bok, Gunnar heter den och är skriven av Bob Hansson.



Jag har inte kommit så långt alls men den är riktigt rolig på ett ogivet sätt. Om man har min humor så gillar man den i alla fall. Jag tänkte ge ett smakprov, så att ni fattar vad jag menar:

Jag sitter mitt emot en handläggare på försäkringskassan. Jag har inte sett honom förut. Han har ett vitt nästan tomt skrivbord. Det ser märkligt ut...

...- Du säger att du inte vill gå i förtidspension, att du har svårt att få tiden att gå.

-Jag har ju mer att ge. Fler tag som ska tas, alltså i armarna, men jag har ju ingenstans att ta dem.

- Jag förstår. Det kan vara tufft i en övergångsfas. Det kan ta tid att vänja sig, det förstår jag. Men du får försöka att se det positiva också. Att du nu har tid över för dina barnbarn, tid för dina hobbies.

- Vadå för hobbies?

- Du kan ju fiska eller snickra något, kanske har du några hobbies som du har glömt bort att du har?

- Du, jag jobbade på bygge. När man kommer hem på kvällen, tror du att man vill snickra då? Eller du kanske tror att det är då man får lust att ta bilen ut i sjön och sätta sig där i mörkret och kasta maskar i vattnet? Du borde känna till att man är ganska trött.

- Märklintåg?

Jag tittar på honom som om han är dum i huvudet för jag vet inte hur han har hamnat här men det lär knappast ha berott på intelligens. Kanske är han döv. Kanske är han hitskickad från Samhall. Grov hörselskada. Kan dock läsa på läppar. Om det inte vore för de återkommande synfelen. Har dock livlig fantasi.

- Sport?

- Nej du, jag skulle tycka synd om ett lag om de skulle behöva sätta på mig en av deras tröjor. Jag vill jobba. Det är allt. Det behövs jobbare. Jag behöver ingen hobby, jag behöver göra på riktigt. Inte fan att jag efter ett helt liv med att bygga hus ska sitta där som en kärring och knyppla.

- Du måste förlåta mig men i dina papper står det att du är homosexuell, stämmer det?

- Men va fan säger du? Jag hinner inte längre fören han brister ut i ett stort garv.

- Jag bara skojar! Förlåt, jag kunde inte hålla mig.

Han fortsätter att skratta och slår sig över benen. Jag blir förvånad. Jag trodde inte att folk slog sig över knäna när de skrattade längre. Samhall verkar allt troligare.



Verkar den inte rolig så säg? Du kan få låna den av mig när jag är klar.


- Låt den rätte komma in

Idag gör jag ingenting. Jag och Gwen kollade på Mystic pizza och sen åkte hon för att kolla på en lägenhet så jag ligger i min säng och uppdaterar facebook. Fattar inte att jag inte har sett Mystic pizza förut alltså.

Idag såg jag att det kommer en amerikansk Låt den rätte komma in. Det var ju lite coolt. Men dom nämnde ingenting om att originalet kommer från Sverige, jävla snikare.
Det är faktiskt rätt konstigt här, på nyheterna så visar dom typ reklam. I Sverige så är det ju olyckor och massa nyheter som är just nyheter. Här visar dom typ en ny sorts flingor på nyheterna. Det är faktiskt sant, för några dagar sedan handlade ett helt repotage om de nya flingorna. Händer det inget intressantare i Sydney liksom.


- Söndag

Tjenis. Nu är det sommartid här så jag ligger tio timmar före Sverige. När det blir vintertid i Sverige så blir det 11 timmar. Oj, oj, oj, snart har jag ju varvat!

Idag har det regnat hela dagen, men varit rätt varmt ändå. Jag kom lagom till värsta vädret. Helgen innan jag kom hit så hade det varit 26 grader, killen som skjutsade mig från flygplatsen sa att man verkligen kunde känna att det var vår. Jisses liksom, jag svarade att 26 grader är svinvarmt för att vara sommar där jag bor.

Idag har jag varit på stan med Gwen och hennes tre italienska kompisar. Sen gick vi till Diego från Brasilien och sen träffade vi sju till och gick på krogen. Vi var på ett ställe där man kunde köpa en kanna öl för 10 dollar, det är ju typ 65 kronor. Det är typ två öl på krogen i Sverige. Men jag slösade inte en krona på hela kvällen för här bjuder killarna hela tiden.

Alla är så sjukt snälla här. Dom tackar tillexempel alltid busschauffören innan dom kliver av bussen. Och idag när vi var på väg hem så klev en kille i min ålder på med två öl i handen och frågade om han bara kunde få åka upp för kullen. Så då åkte han typ fyra kvarter gratis, det skulle surchaffisarna i Östersund aldrig gå med på.

Men i allafall så gick vi på en irländsk pub efter det och det skulle vi inte ha gjort. Det var ju mysigt och så med irländsk livemusik och alla dansade runt och stojade på men det blev rätt tröttsamt efter att tag så vi drog hem med sista bussen klockan 23. Och tur var väl det, annar hade vi fått betala skjortan för taxi istället.







Fatta vad bra det här var då, man stoppar i två dollar sen kan man fixa frillan i typ 10 minuter, perfekt ju!


- The Rocks

Helloj,
Idag åkte jag in till stan och skulle gå på The Rocks marknad, det var rätt tråkigt där, mest mat och souvenirer så jag försökte hitta skolan vilket inte gick. Jag kollade på fel sida av vägen. Så jag tog lite bilder som jag lägger upp imorgon för jag orkar inte kliva upp ur sängen, och sen gick jag in till stan och handlade hårspray och kollade i affärer. Fan vad jag vill handla alltså.

Det har regnat hela dagen här, jag längtar tills det blir lite varmare så man kan använda sommarkläder, eftersom att det är det enda jag har packat med :P Haha.

Nä jag måste sova, är så himla trött. Idag blir det sommartid här också så vi ställer fram klockan en timme och tidsskillnaden blir ännu större.

Godnatt!

- Djungeln

Idag var jag med Margie, hennes kompis Kassie och hennes barn Lily, Bridget och Gus och fiskade. Vi åkte bara några meter härifrån först och köpte varm choklad -- jag fattar inte, dom dricker alltid varm choklad om dom inte dricker kaffe, man borde ju vilja dricka nåt kallt när det är så varmt känner jag men nej, nej. Sen gick vi typ en kilometer in i skogen till vattnet, men det kändes som en djungel.

Det var flera stycken såna där vita papegojor med gult på, superfina, men dom var rätt så skrikiga.


Innan vi gick in i djungeln så sa Margie och Kassie att  dom var tvungen att varna mig för dom vilda djuren, det finns ormar och spindlar och hajar sa dom. Sen sa Margie att det inte var någon fara för ormarna var rädda för oss och hajarna kom inte in där det var så där grundt.
Men då berättade Kassie att det hade varit en fiskare på en båt som hade blivit biten av en haj precis där och blivit av med både armen och benet.

Jag stannade rätt långt in på land kan jag lova.
Men jag ångrar att jag inte tog med mig kameran, det var knallgrönt vatten och superfint där. Och när tidsvattnet går ner kan man gå över till andra sidan.

Idag såg jag en Possum också, vet inte vad dom heter på svenska, typ pungråtta?
Dom springer runt i träden här och förstör och tuggar sönder bladen. Gwen, den andra studenten som bor här tycker att dom är supersöta men jag hatar sån där skit. Speciellt när dom har långa äckliga svansar.

- Bilder

Nu har jag laddat upp lite bilder och så, så det här blir ett inlägg om det. Sen ska jag gå ut och lägga mig och läsa en bok, det är mycket varmare ute än inne.


Här är maten jag åt i Frankfurt, det är tacos så fick man sallad och ris till. Det var svingott. Alltså det smakar inte som vanlig tacos. Dessutom var cola-flaskan rosa. Men det syns inte på bilden.

Flygplanet, det syns kanske inte hur stort det var. Men det var stort.

Mitt rum, rätt fint va? Men det är svinkallt för dom har ju inga element. Och ingen Mattias har jag som värmer mig heller. Men det blir varmare om några veckor.

Mer bilder finns på FB!


RSS 2.0