Förlovningen

Vi har pratat ett tag om att gifta oss speciellt eftersom att jag alltid velat det och dessutom innan jag får barn och det senaste året har jag känt att även Jeppe varit mer redo för det. Därför trodde jag att han skulle fria först under resan till Rhodos i maj förra året och sedan i Thailand i juli men så blev det inte. Efter det så tänkte jag faktiskt inte på det så jag blev lika förvånad som alla andra när vi väl förlovade oss fredagen den 13 januari i år. 
 
Den helgen åkte vi till London och på lördagmorgonen hade vi bestämt oss för att promenera till Primark i ottan för att jag skulle få shoppa lite. Jesper prasslade och höll på i väskan strax innan vi skulle gå, mitt dåliga tålamod matchar inte så bra med hans förmåga att göra allt i sista sekund, men tillslut kom vi iväg. Vi gick genom Hyde park, det var en ganska grå morgon och inte så fint som vi hade trott. Efter shoppingen gick vi genom hela stan, förbi Big Ben och alla andra sevärdheter, försökte hitta nån mysig pub som inte var helt fullsatt och sedan hem till hotellet efter en lång dag och med väldigt möra fötter. Väl där svepte Jesper en öl och gick ner på knä. Han hade gått runt med ringarna hela dagen och försökt hitta det perfekta tillfället och det var först då jag förstod varför han verkad så stressad och frånvarande. Nu i efterhand kan jag inte förstå hur jag inte kunde misstänka något. Jag svarade i alla fall "va, är du seriös?" och sedan såklart "Men ja, självklart!". Haha ❤ Dagen avslutade vi med ett glas vin i hotellets bar, galet god middag på Tozi (drömmer fortfarande om deras oxkind) och drinkar på stan. En sjukt härlig dag, kväll och fint minne.
 
 
När fredag den 13e blev en lyckodag.

Midsommar

Igår var det midsommarafton! Vi har ju haft som tradition att fira midsommar ett gäng från högstadiet plus några fler som anslutit sig på vägen men i år blev det inte riktigt så. Det brukar vara rätt storslaget men igår firade vi tjejerna och respektive med att grilla hos Karin. Det regnade inte fören sent så vi hann med en omgång brännboll också. Sen var vi inne och spelade spel och musik. Det blev riktigt lyckat och den roligaste kvällen på länge, jag och Jeppe stapplade i säng runt kl 7 imorse.
 
Idag har vi faktiskt bara legat i sängen hela dagen. Vi har mått bra men varit trötta. Vi har kollat på twilight-maraton som visats på tv och ätit pizza samt somnat lite om vartannat. En riktigt lat dag. Skönt att det är söndag imorgon. Sen vankas det jobb i 8 veckor!
 
 

Att gifta mig

Jag har alltid känt att jag vill gifta mig, inte bara för att jag älskar att planera och ställa till med fest (och ett bröllop är ju verkligen livets fest) utan även för att jag vill leva med samma man för resten av mitt liv. Jag ser framför mig hur vi sitter i trädgården med barnbarnen och firar 50 årig bröllopsdag och det värmer ända in i själen. Jag erkänner att det är en romantiserad bild och att ett äktenskap eller en relation är allt annat än lätt att hålla liv i under så pass lång tid. Ett helt liv. Men det är jag beredd att kämpa för. Och det känns faktiskt helt möjligt eftersom att det är Jesper som jag ska gifta mig med. Den finaste människan jag vet och en person som jag både har väldigt mycket gemensamt med men som också är min raka motsats. En person som jag kan bli galen på ibland men som jag älskar mer än allt. Den personen som jag vill vara med alla dygnets timmar, som jag litar på till hundra procent och som får mig att skratta när jag egentligen inte vill. Jag är lyckligt lottad att ha honom och att ha träffat den personen som jag vill dela alla minnen med så pass tidigt i mitt liv. Och är vi inte tillsammans om 50 år så kommer jag aldrig att ångra det här, för vi lever nu.
 
Bara 75 dagar kvar ❤
 

Ledig onsdag

Igår och idag är jag ledig men imorgon och fredag jobbar jag igen. Måndagen efter midsommar börjar jag jobba heltid som jag ska göra i 8 veckor. Det är lite skönt att ha ett par sådana här dagar innan då det inte finns några måsten.
 
Jag har försökt ta tag i det här med träning och mat igen också. Nu är det knappt tre månader kvar till bröllopet (shit, tiden går för fort!) så det är sannerligen dags. Jag vet att man inte ska hålla på och banta bara för att man ska gifta sig och så vidare men jag behöver bättra mig för resten av livets skull också. Inte bara för att jag mår bättre i diabetesen utan även i kropp och själ. Jag har så lätt för att få ont i ryggen om jag inte tränar regelbundet. Sen skadar det ju inte om jag tappar några kilo och passar bättre i min klänning heller!
 
Så imorse fick jag feeling och gjorde en smoothie bowl. Det var faktiskt gott! Jag brukar göra min smoothie på kvarg med vaniljsmak utan socker, hallon och vatten vilket är hur simpelt som helst men faktiskt jättegott. Jag kan leva på den. Sen lade jag i det jag hade hemma; jordnötssmör, kokos, mandlar, cashewnötter och linfrön. Tog en bild men nya snapchat är ju värdelöst när de sparade bilderna hamnar i nån egen mapp så den får jag inte upp. Ni får en på min avancerade lunch istället.
 
 

Bröllop

Nu har nog alla fått sin inbjudan så länge ingen kommit bort i posten men det tror jag väl inte. Så nu kan jag också avslöja här att jag och Jesper kommer att gifta oss i september! Vi ville hålla det hemligt tills inbjudningarna var skickade men tydligen kom det inte som en så stor överraskning för gästerna som vi trodde. Det är många som sagt att de har väntat på en inbjudan, och det är roligt att höra faktiskt. Så nu kan ni förvänta er ett och annat inlägg om planeringen de kommande månaderna!
 
 

Klämdag

Idag är det klämdag eftersom att det är nationaldagen imorgon men det spelar egentligen ingen roll för oss eftersom att Jeppe och jag har semester hela denna vecka. Tanken var att vi skulle sitta i en stuga vid havet just nu men det blir senare i veckan istället för jag är förkyld.
 
Jag tänkte berätta lite om helgen som var, jag har väntat och planerat den i över en månad eftersom att Jesper fick en helg i Sundsvall av mig i present. Vi bodde så klart på Knaust och åkte ner i fredags. När vi kom fram så överraskade jag Jeppe med att ha förbeställt roomservice och sedan spenderade vi kvällen på hotellrummet vilket var behövligt då jag var riktigt förkyld. Hade ingen smak så missade både middagen och frukosten. Lagom deppigt. Dagen efter var vi på stan och birsta och sedan övertalade jag Jesper att följa med och bowla vilket inte han var sugen på alls men jag var ju så pepp på att göra någon akritvitet, vad han inte visste var att 10 av hans/våra kompisar var på bowlinghallen och skulle överraska honom! Det blev så lyckat och han förstod ingenting men blev sjukt glad. Så därefter bowlade vi och sedan åt vi middag och körde en ordentlig utgång. Jag är så glad att alla ville åka ner och överraska Jesper och att det blev en sån rolig dag och kväll!
 
Dagen efter hade jag fått tillbaka smaken och kunde njuta av en ordentlig frukost på hotellet.
 
 

RSS 2.0