- 30 juni 2011

Gud vad less jag blir när det är typ 40 grader i Sverige. Inte avundsjuk alls. Här är det 18 grader och regn. Kan ju i alla fall vara glad över att inte ha -20, det är ju ändå vinter här nu.

Idag var jag på skolan och ville börja grina när vi fick se förra terminens elevers arbete av samma projekt som vi gör nu. Alla var så sjukt bra. Så jag var tvungen att göra om allt i panik för imorgon ska vi ha möte med "kunden" (en av lärarna) och framföra vår design. Oj oj oj. Men jag har pluggat några timmar nu och stannade lite på skolan så jag fick rätt mycket gjort så jag känner mig i alla fall skapligt säker.

Ikväll är det Inside the human body då dom kommer att visa vad som händer i kroppen när en människa dör. Ja, det var en gammal gubbe som lät sig filmas när han dog, alltså en naturlig död. Sjukt, det måste jag se. Men samma tid är det My strange addiction då det är människor med helt sjuka beroenden. Typ som att sova med hårfönen, äta toapapper, äta krita, knoppra sårskorpor, ja allt möjligt. Blir till att flippa emellan. 



- 29 juni

Hej.
Idag har jag som vanligt varit på skolan och sen har jag fortsatt plugga lite här hemma. Jag ska snart kolla på ett avsnitt 90210 sen gå ner och handla lite mat. 

Vi fick reda på att Melissa, som är en av våra lärare, ska bli nån typ av rektor eller nåt så vi kommer inte ha henne som lärare. Istället skulle vi få en ny och vi var helt säkra på att det skulle bli Julia (sämsta) eftersom att det var hon som skulle ha oss egentligen, men det blev Katherine! VÅR FAVVIS.

Gött.

- 28 juni

Hallå. Idag är det en tråkig och regning dag, inget är det som händer heller. Men nu har jag i alla fall laddat upp lite bilder från mobilen, är ganska säker på att jag glömde installations skivan till överföringsgrejset hemma hos mamma så jag ladda upp dom på fejjan istället och sen ner dom på datorn.

Så det blir ett litet bildregn med smått och gått här nurå.


Från när det var guiness rekord i saxofonister i Darling harbour. Förresten så tog dom rekordet, jag trodde ju inte det. Men dom var 900 nånting.


Vi kollar på saxofonister


Köpte fika på Starbucks och satte oss i hamnen




En bild från Sverige <3


Världens godaste choklad med mint i. Nästan så det slåt marabou faktiskt


Mattias tar en öl på taket


En fontän i Hyde Park, som jag satt och läste vid ni vet, den där dagen här i veckan som jag skrev om


Mattias i Darling Harbour efter att vi varit på bio


Jag vid en fin fontän


En bild jag tog när jag var på väg till skolan


En rätt dålig bild men där sitter i alla fall en/två aborginer varje dag och spelar didgerido. Går förbi dom varje dag efter skolan

Slut på bildregn för den här gången. Men nu ska jag bli bättre på att ladda upp här.

- 27 juni 2011

Ååååhhh, jag är så jädrans sugen på rostad macka men våran skitbrödrost la ju av för ett tag sedan. Testade den igen nyss men det går inte ens att hålla ner knappen så funkar den, det är som att det inte kommer nå ström i den alls. 
Ville testa rosta med strykjärnet med tydligen kan man inte göra det med sånt där ångjärn eller vad det heter, med vatten i. 

Jag får leva på coca cola istället, för det är det enda goda jag har.

Men gud vilket deprimerande inlägg, men det har inte hänt så mycket så ni får nöja er.



- 2 år

Jag ska berätta lite om gårdagen. Jag och Mattias firade två år så vi började med att gå till Scruffy Murphys och äta middag. Rumpstek med strips och svampsås, hur gått som helst.





Sen gick vi till The Gaff men det var rätt dött där för vi kom dit typ nio halv tio ungefär. Men vi träffade i alla fall en kille som var riktigt packad men asrolig. Han frågade ungefär 4 gånger vart han var och när vi svarade "the Gaff" så sa han varje gång att han skulle vara i VIP-rummet. Han var lite vilse tror jag.

Sen följde vi med han ut till rökrutan och pratade lite. Efter ett tag frågade han för femte gången vart han var, då sa vi "The Gaff, du ska egentligen vara i VIP-rummet nu". Då sa han "ja just ja, måste gå, det var kul att träffas" sen gick han rätt in i glasdörren. Fyfaaan vad vi garvade, aldrig varit med om nåt roligare. Alltså dörren från rökrutan in till klubben är helt av glas, bara ett litet märke är det på, så han såg den inte. SMACK, rätt in. Ojojoj, ni skulle vart där alltså.


Här är han, made my day

- Midsommar

Jag gick precis in på The Gaffs hemsida och skulle kolla vad som händer där ikväll, The Gaff är en klubb som ligger precis rätt över gatan från oss, och då såg jag den här bilden



Snacka om att jag blev besviken! Vi missade svenskt midsommarfirande med gratis köttbullar och billig snapps, 100 meter från oss. Önskar lite att man hade gått in på hemsidan igår istället.

Men hoppas ni hade en bra midsommar i alla fall! Vi firade med tacos och Harry Potter.

- Gårdagens missöde

Igår när jag skulle ta ut en ny spruta hur kylen så kände jag nåt som kröp på mitt ben. Det är inget ovanligt eftersom att jag alltid tror att nåt kryper på mig varje gång nåt litet förlångt benhår fladdrar i vinden. Jag bara kliade lite och skulle fortsätta med sprutan men då kände jag att jag nuddade något, så kollar jag på golvet och där ligger en jävla kackerlacka i dödsspasmer. Jag hade nämligen mosat han en aning där han klättrade på min intet ont anande fotknöl.

Sen började jag nästan grina så fick Mattias ta bort den och jag sprutade ner foten med småkrypsdödande sprej. Efter det hoppade jag i sängen med täcket runt mig utan en endaste öppning. Kan ju säga att nu vill jag hem. Gamla goda Sverige där småmygg är värsta problemet. Dock har jag hört att det kommer bli invation av mygg i Jämtland.

En sån här var det

Inte. 
Det var en sån här. 

Tur det. Men inte så trevligt ändå vill jag lova.

- En sak till jag skulle säga

Idag bestämde jag mig för att ladda ner CAD till min dator, hade inte det eftersom att jag bytt dator med mamma, men det tog 2 timmar för segot att ladda ner't. Så jag var tvungen att stanna på skolan i 45 minuter för att få det gjort. 

Sen åkte jag i alla fall hem och sedan dess har jag faktiskt pluggat. Vi ska renovera ett Eco Resort Hotel så jag byggde hela skalet i CAD och sedan sökte jag efter ekologiska leverantörer och möbler i Queensland (det är där hotellet ligger) (alltså vi ska inte renovera det på riktigt). Så hittade jag PRECIS en leverantör och dessutom en säng som jag tänkt mig, vilket nästan aldrig händer. Så nu blir det här projektet lite av himmelriket. 

Ja och så kom jag på en sak som jag skulle berätta för länge sen. 
Det var när vi precis hade kommit tillbaka efter snabbvisiten hem och vi stod på flygplatsen i taxikön och väntade på en taxi. 
En man före oss gick till sin taxi och skulle lägga i väskan i bagaget som chauffören öppnat. Men då börjar plötsligt luckan att åka ner och mannen har händerna full med väskor så han kan inte hindra luckan från att stängas. Istället springer chauffören dit och ska göra detta men han hinner inte, så luckan stängs igen helt med en jädra smäll och EMLLAN SITTER TAXIGUBBENS TUMME. Helt sjukt. Och den andra visste inte var i taxin man öppnade luckan och taxigubben såg ut att hålla på att börja grina och det var ingen som gjorde nåt. Men tillsist vinkade han dit en annan taxichaufför som kunde öppna luckan. 

Undrar hur det gick med tummen, den måste ju ha varit helt platt. Och jag såg liksom hela händelsen så jag fick typ panik för att det inte var nån som hjälpte han. 


Inte samma taxiförare, men dom ser faktiskt nästan likadana ut

- 22 juni 2011

Jag skulle skriva här för ett bra tag sedan om en dag då jag var på väg till skolan. Så gick jag bakom en kille i ungefär min ålder som höll på med sin mobil, sedan gick han in i en lyktstolpe. Haha. Alltså han gick rätt in i den med skallen först. Så tittade han sig omkring och då höll jag på att garva ihjäl mig. 

Idag hade vi CAD, vi har fått mäta upp hela vårat klassrum och grafikernas klassrum. Alltså en halv våning ungefär. Och sedan skulle vi bygga upp det i CAD. Jag blev typ klar idag. Och så skulle jag lägga upp lite bilder men blogg.se fungerar sällan på skolan. Så jag gör det nu istället!



Här har jag inte ställt in ljuset än så det ser inte så bra ut men det får duga.





På stolen i röda rutan satt jag när det här inglägget egentligen skulle skrivas.

Ganska skoj faktiskt, men skitdrygt emellanåt för man måste bygga alla bord och stolpar och allting själv så det ser ut som i verkligheten. Man får inte använda ett bord som redan finns för att det är runda stolpar istället för fyrkantiga typ. Jisses vilket pill.

- 21 juni 2011

Å jisses vad jag är trött. Gick och la mig alldeles försent igår men jag tog mig i alla fall upp i god tid till skolan imorse tack vare en förkyld super-snarkande Mattias.

Nu råkade jag somna lite och drömde att jag skulle på nåt äventyrsgrejs, typ som en hoppborg men det var en bro eller nåt, hann aldrig dit så jag vet inte vad det var. I alla fall så hade ägaren exakt samma tavlor och grejer som mamma.

Ja det var kanske inte så intressant, men mer än så har det inte hänt idag. Ska gå och handla nån middag nu, läggdags senast 22.00 ikväll kan jag lova.

- The Block

Ja jag kan väl säga att jag så gott som har bestämt mig för vad jag vill göra nu, så nu blir det bara lite mer research och sen så! Tur man har storasystrar ibland alltså.

Och nu såg jag att The Block har börjat. Ett tvprogram som jag har längtat efter i 2 veckor nu. Jag tror att det fanns i Sverige förut, och även i USA så klart. Det är när fyra par tävlar mot varandra och renoverar hus. Ett rum i taget och de som lyckas bäst varje gång vinner sen är det ett par som vinner allt i slutet. 

Nu är reklamen slut, måste återgå!

- Försov mig idag

Jaha, vad gör jag hemma den här tiden då? Ja, jag gick inte på skolan idag. Men det var faktiskt inte meningen för jag vaknade halv 10 och då var det liksom ingen mening. Har typ aldrig försovit mig förut. Det var nog lugnt ändå, jag har ändå suttit och pluggat sen jag vaknade så lite duktig är jag ju.

Men i alla fall så fick jag ett mail från Billy Blue, alltså skolan jag måste byta till om jag ska stanna här i Australien, och dom sa att det bara är om man har pluggat grafisk design som man kan hoppa in på andra året. Går man inrednings design så måste man gå på intervju och dom måste gå igenom om man får tillgodoräkna kurserna och så vidare. Så man kanske får hoppa in på andra året men det är som sagt inte säkert. ALLTSÅ PRECIS SOM I USA. Jag blir galeeeen. Då spelar det ju egentligen ingen roll vad jag gör.

Det enda hoppet jag har kvar nu är en sista möjlighet till svar från en skola i usa, blir det inget där så måste jag sluta leta efter svar och bara ta ett beslut helt enkelt.

- 19 juni 2011

Idag har vi en slappdag, ungefär som alla andra dagar då vill säga. 

Vi har tvättat och dammsugit, så skulle jag diska men då hade varmvattenberedaren stängt av sig så nu får jag göra det om nån timme istället. 

Ja, det är inte mycket att uppdatera om egentligen. Vi ska snart hämta tvätten och sedan handla middag. 
Så skulle jag lägga upp bilder från mobilen men jag hittar inte det där man behöver för att installera drivrutinerna och jag orkar inte leta upp det heller så jag ordnar det en annan dag. 



- Ingenting särskilt

Jag och Mattias gick till Broadway idag och köpte en pärm och plastfickor till mina skolpapper. Så nu har jag suttit nå timmar och rensat och sorterat så nu är det ordning på allt! Feting pärm blev det, undrar hur jag ska få med mig allt hem. Måste typ skicka det med båt.

Så när vi lunkade i lugn och ro på gatan så kände jag plötsligt nåt vina förbi ungefär 5 cm från mitt ansikte och sedan hördes ett SMACK, så kollade jag ner och då hade en fågel jävel skitit precis när vi gick förbi. Det landade typ 2 milimeter från min fot. Lyckligtvis fick jag bara lite stänk på skon. Och fågeln satt i sitt träd och såg nöjd ut. 

Nu ska jag läsa lite tidning och kolla på Sex and the city innan jag måste göra några skoluppgifter.

- 18 juni 2011

Igår sjöng jag och Mattias singstar, hur kul som helst. Sen tänkte vi gå ut men det slutade med att vi stannade inne. Så såg jag att The Amnityville Horror gick på tvn. Minns den som fan för vi kollade på den på min 15 (?) årsfest i Lillsjöhögen och den var hur läskig som helst. Men jag somnade innan den slutade.

Och nu sitter jag här igen, klockan 8 på morgonen, och Mattias sover. Jag tycker ändå det är bra att jag har ordning på dygnen. Det blir inte lika jobbigt att kliva upp på skolan då. 

Sen såg jag Ingelas kommentar på förra inlägget och blir lite rädd, har ju aldrig drömt att jag tappar tänder förut så det kanske stämmer? Undrar vad jag ska göra idag då. Mattias ska få sova för han jobbar 17-02 ikväll. Jag får väl hitta på nåt skoj.

- Tupplur

Jag somnade runt tre och sedan vaknade jag kvart över fem. Riktigt skönt. Jag drömde dock värsta konstiga drömmen.

Jag drömde att jag var på fest hemma i Sverige med alla kompisar men dom låg och sov. Jag satt och kollade på några kineser som dansade men jag tyckte dom var dåliga så jag satt mest och pratade. Då var det en kines som blev svinsur och stod och skrek åt mig på kinesiska, så sa jag att jag inte fattade vad hon sa och sen räckte jag fuck you åt hon. Då blev det kalabalik i stugan kan jag lova.

Sen vaknade alla och då tappade jag alla mina tänder på överkäken utom framtänderna. Så skulle jag ringa mamma så hon kunde komma och hämta mig men jag slog aldrig rätt nummer (ni vet hur det är). Efter det vaknade jag och märkte till min lättnad att alla tänder satt kvar.

Jag skulle ju städa och diska och till och med tvätta hade jag tänkt mig men nu kommer snart Mattias hem och jag orkar inte. Vi ska ändå ha städdag på söndag.

Gick på affären nyss och skulle köpa kyckling, ris och bea till middag. Så stod jag och letade efter bea och plötsligt slog en bris av pisslukt mig i ansiktet och jag tappade andan. Stod där och hostade och hulkade ett tag så sa en tant att det var mannen som nyss gick förbi som drog med sig stanken. Värsta risiga gubben utan skor så han var troligtvis hemlös. 

Man kan ju tänka att eftersom dom troligen duschar ytterst sällan så kan dom väl åtminstone låta bli att kissa på sig. Kan ju kännas liiiiite lättsammare då, livet.



- Äntligen klappat och klart

Nu har jag ÄNTLIGEN fått kvitto på att skolan är betald. Nu ska jag bara få en ny faktura med sista betalningen. Skönt att ha det överstökat. 

Idag är det sol och inget regn för första gången på en vecka, passar bra när det är fredag och allt. Mattias jobbar till 7 sen vet jag inte vad det blir. Jag ska i alla fall sova nån timme sen ska jag städa upp här lite. Ser ut som en svinstia. 

Ska lägga upp lite bilder från mobilen sen, känns så tomt här.

- 17 juni 2011

Nu fungerar skolans internet på min dator igen, igår gjorde det inte det. Lite rysk roulette det här. 
Men tur att det fungerade i alla fall för jag sitter nämligen och väntar på svar om betalningen, dom får banne mig berätta vad som händer idag annars måste jag vänta ända till på måndag. 

Fick äntligen svar från skolorna i USA också, dock kunde inte dom heller svara på det för man var tydligen tvungen att ansöka om att tillgodoräkna kurser när man ansökte till skolan så dom går igenom sånt då. Fett drygt. Nu är det ju skitsvårt att bestämma hur jag ska göra.

Oj, nu måste jag nog lyssna på läraren lite.

- 16 juni 2011

Jag tror det kan ordna upp sig med betalningen. Pratade med nån gubbe och han skulle fixa det där så nu hoppas jag att det blir bra och att jag får en ny, riktig faktura så jag kan betala och få åtminstone ett problem ur världen.

Jag är svintrött. Att sitta och slö-googla ekologiska hotell och gå på affären för att köpa korv och ett måttband tog musten hur mig. Satt precis och kände värsta trycket över hjärnan så jag trodde jag fått en tumör eller nåt men sen märkte jag att jag hade handduken kvar sen jag duschade. Jisses alltså.

- Bara massa krångel

Jag blir fasen galen ibland alltså. Det är bara problem nu känns det som. För det första så får jag inget svar från skolorna i USA ifall man får tillgodoräkna ett Australiensiskt diplom. Och inte heller kan nån av de svenskar som sammarbetar med dem svara på det.

Sen för det andra har jag hållit på att bråka med nissarna på min skola nu om betalning för sista terminen. Jag fick nämligen ett mail med sista fakturan och då sa dom att jag inte hade betalat för förra terminen. Det har jag dock gjort och så skickade jag med kvittot, då fick jag ett nytt mail utan klagomål om det men det var samma faktura. Och på den har dom räknat med kurserna som fanns på förra fakturan också.

Jag tror alltså att dom gav mig en faktura på samtliga kurser från andra och tredje terminen (eftersom att dom inte sett att jag betalat andra terminen) och sedan när dom såg att jag gjort det skickade dom samma faktura. Och så försöker jag förklara problemet men dom verkar inte fatta ett skit. Och menar dom att jag ska betala den här fakturan så är det liksom 20.000 kronor extra. Och det har man ju verkligen råd med. Not.

Ja det kanske var för krångligt för er att förstå. Det är rätt krångligt att förklara också. Och då kan ni ju förstå hur lätt det är att förklara på engelska för dom där gubbarna. 
Vill lägga mig under en sten eller nåt och aldrig mer se dagens ljus.

- 15 juni 2011

Hallå hallå. Idag är det superregnit som vanligt. Men jag vill nog påstå att det även är värre än det brukar vara. Kändes som jag stod i duschen när jag gick till bussen efter skolan. Just nu väntar jag på att vattnet ska koka så jag kan göra potatismos till Mattias innan han drar på jobbet. Vi skulle äta fiskpinnar också men vår frys verkar inte fungera så bra som vi vill att den ska göra så dom slembollarna slängde vi. Så får han ta korven från igår istället och jag får väl äta torra flingor eller nåt. Korven räcker bara till en person. Måste skynda mig till vattnet nu, gubben börjar om 20 minuter typ.

- Regnar fortfarande som tusan

Jag försökte skriva ett inlägg på skolan idag med mobilen men jag fattar inte hur man gör. Så nu fick jag kämpa i 20 minuter för att få upp blogg.se. Ett helt avsnitt Sex and the City tog det. Jävla skit internet, tur att det börar om imorgon i alla fall. Försökte söka lite jobb och kolla lite skolarbete men det är ju helt omöjligt.

Dessutom har det regnat hela dagen idag. Öst ner som tusan. Det finns ju ingenting att göraaaa. Jag blir tokig. Så kan jag inte bestämma mig vad jag ska göra heller, med skolan. Och alla svarar så sakta på mail. Usch vilken dag.

- Ännu mera regn

Idag spöregnar det igen. Vaknade klockan 8 imorse också, sedan dess har vi bara kollat på tv typ. Jag tänkte göra lite skolarbete men det går inte med det här jävla internetet. Här är bredbandet som mobilt bredband är i Sverige, alltså att man har ett "tak" varje månad och när man nått det så går det suuuuupersegt. Och vi har nått vårat nu. Så det tar 4 timmar att ladda en sida. 

Som tur är så börjar det om igen om två dagar så då kommer det gå snabbare. Och det är ingen brådska med skolarbetet som skulle vara gjort tills idag, eftersom att det är drottningens födelsedag och vi är lediga så får vi ju en vecka till på oss. 

Vi ska inte göra nåt speciellt idag. Vi tänkte gå på bio och se nyaste Pirates lite senare (IMAX såklart), så ska vi väl städa och diska lite här.

- Sämsta dagen

Idag är det världens segaste dag. Jag vaknade halv 9 och Mattias hade kommit hem jobbet typ 2 på natten så han fortsatte att sova. Eftersom att vi har en sån liten lägenhet så är man ju rätt begränsad när någon ligger och sover, man kan liksom inte stöka runt så mycket. Så jag låg i lilla pluttsoffan och kollade på Sex and the City. Men när klockan blev 1 tyckte jag att det var dags att väcka Mattias.

Sen började han jobba igen klockan 3 så jag följde med han lite på vägen sen gick jag och handlade. Det är så jävla dåligt väder så man blir ju helt deprimerad. Typ 9 grader, orkan och spöregn. Men ni har det bra ni, har hört att det är typ 30 grader.

Jag sa det idag, så himla typiskt att vi kommer till Australien under deras sämsta sommar på typ 100 år och så är vi ifrån Sverige under bästa sommaren på typ 100 år. 

Orka livet.

Sitter och gör lite skolarbete nu i alla fall. Sen ska jag äta kyckling. Köpte en hel grillad på affären. Gott. Imorgon är jag ledig för det är drottningens födelsedag. Gött.

- Jazzfestival i Darling harbour

Idag gick jag och Mattias ner till Darling harbour och skulle titta när 1000 saxofonister skulle slå guiness rekord. En av mina klasskompisar var med och spelade och hon sa att det började klockan 11 så vi var där kvart över och hörde precis de sista noterna innan alla drog. En kvart? Ja jag vet inte vad som hände. Men de såg inte ut att vara 1000 stycken så det kanske inte blev nåt rekord. Jädrigt många var det i alla fall.

Så tog jag med kameran och allt men så klart så var batteriet slut. Tog lite bilder med mobilen i alla fall som jag kan lägga upp när jag hittar sladden. 

Sen fikade lite på Starbucks innan vi gick och handlade och sedan hem. Ikväll ska Mattias jobba så jag får lite tjejtid. Ska försöka göra lite läxor annars blir det nog Gossip girl och Hellcats och lite ansiktsmask. Girl time. 



Ni får nöja er med en google-bild från förra årets jazzfestival i Darling harbour istället.

- Sitter på skolan

Tjenis! 
Tror ni jag är lite lycklig nu eller? I typ 8 månader har jag kämpat med att få till internet på min dator med skolans trådlösa internet men det har alltid varit begränsad anslutning och jag fattar fan inte varför. Nu har jag ju bytt dator med mamma men det var samma sak där. Så testade jag med mobilen och det fungerade finfint så jag har varit lite smått galen från och till. Men nu råkade nån dra ur min sladd (har inget batteri) så jag var tvungen att starta om datorn och då fungerade det helt plötsligt! Fett. 



- Torsdag 9 juni 2011

Hallå. 
Idag gick jag och Mattias ner till Darling harbour och käkade lite lunch och nu håller jag på att kolla upp lite skolor. Kan inte bestämma vad jag vill göra. Har i alla fall bestämt att jag inte vill gå i Stockholm för det känns så himla trist. Men jag vet inte om jag vill byta till Billy Blue här i Australien heller för då måste man välja om man vill göra Residential eller Commercial och jag vill ju göra båda som jag gör nu. Fast jag vet inte om det spelar nån roll egentligen? 

Men sen är jag ju jädrigt sugen på USA också faktiskt. Tror jag skulle trivas där jag. Men åh, det är för stort beslut. Jag kan ju inte bestämma mig för att inte gå på Billy Blue och dra och sedan ångra mig. 

Och ingen hjälp får man ;)

- Godmorgon

Ja igår somnade jag klockan 6 och Mattias klockan 7. Detta ledde till att vi vaknade klockan hav 5 imorse. Nu är klockan 6 och vi käkar frukost och kollar på Californiacation. Egentligen brukar jag kliva upp klockan 7.

Idag ska jag kanske följa med Vanina och Rossann till Billy Blue och kolla läget. Kanske lika bra eftersom att dom ändå ska dit men jag vet inte om jag orkar med det idag. Får se hur det blir.

Inatt drömde jag att Ingela gifte sig också. Det var massa saker som hände runt om men det jag minns mest var att alla satt på en trappa och skulle ta bröllopsfoto men jag fick inte vara med för min klänning hade inte kommit. Så hade Ingela en asfin bröllopsklänning men när hon ställde sig upp förvandlades den till värsta korta lila grejen och svarta byxor till det, såg ut som taget ur ett Star Trek avsnitt.

- Onsdag 8 juni 2011

Igår klarade vi oss lite bättre med det här med dyngsrytmen. Mattias somnade typ 6 och jag somnade klockan 7. Sen vaknade Mattias klockan 1 och tittade på nån konferens med Nintendo eller vad det var men jag somnade om och sov gött tills jag skulle upp på skolan. Sov alltså cirka 11 timmar. Dock är jag skittrött nu också, alltså fortfarande jet lag. Minns att det var så här i en vecka första gången jag åkte hit. Blev supertrörr runt 5 sen kunde jag inte hålla ögonen öppna. 

Annars då, jo jag har fått tandvärk. Är inte det fett typiskt att få hål i tänderna när man är här? Kan tänka mig att en koll kostar cirka en halv miljon kanske.

Sen har jag lite problem med att bestämma mig med skolor och sånt. Att fortsätta på CATC är ju helt uteslutet nu på grund av att utbildningen jag skulle gå till hösten är intsälld och nästa kommer att börja i februari och jag får nog inte vänta så länge för visumet. Men jag funderar ju på examen och då kommer jag stanna här två år till. Men då är jag sugen på att flytta till Melbourne men det skulle ju bli jäkligt jobbigt. Dessutom är det ju kanske roligare för alla som vill komma och hälsa på att se Sydney. Annars är jag sugen på New York men då får jag gå 3 år istället för 2. Sista alternativet är väl Stockholm men då blir det också 3 år.

Funderingar, funderingar. Lutar dock åt 2 år till i Sydney, kanske lättsammast så.

Förresten så har jag kommit på att jag inte har nån cam nu när jag bytt dator med mamma, det betyder att det inte kommer vara i närheten av lika mycket bilder här eftersom jag är för lat för att koppla in kameran.

- Tisdag 7 juni 2011

Idag skulle vi ju ha Julia men förstå min lycka när jag kom till skolan och det visade sig att vi skulle ha Melissa istället. Dock blev vi lite oroliga att Julia skulle ha hört eller förstått hur dålig vi tycker att hon är eftersom att vi inte fick någon förklaring till varför vi inte skulle ha henne.

Sen när jag kom hem så bestämde vi oss för att inte sova en endaste sekund så istället åt vi lunch och sedan packade vi upp väskorna och städade undan här lite. Superskönt. Nu läser jag bloggar och Mattias spelar tvspel men vi ska snart gå ner på stan och handla middag. Blir nog baconröra idag. 



Käkar lite godis och har på mig mitt glasshalsband som jag fick av Alva i födelsedagspresent :) En hit på skolan idag kan jag säga!

- Dagens skola

Idag började vi med kontors desingen och vi fick en ny lärare som heter Kim. Hon verkar vara superbra så det känns ju skönt det i alla fall. Vi kommer också ha henne på torsdagar.

Imorgon har vi dock Julia som jag hatar. Men det enda som är bra är att hon är rätt slapp och vimsig så då kan man ta det lite lugnt på tisdagar eftersom att dom andra dagarna är riktigt stressiga.

På fredag kommer vi få ännu en ny lärare så jag hoppas att hon är bra också.

Sen kom rektorn och snackade med mig idag. Hon sa att advanced diploma som jag skulle gå nästa år, som alltså börjar i oktober inte kommer att bli av. Istället kommer nästa sån klass börja i februari. Jag har ju funderat på att gå examen istället så då måste man ändå byta skola så det gjorde inte mig så mycket. Dock är det två år.
Måste fundera på det där lite. Kanske ska kolla nån annan skola också ifall det finns nåt annat lockande alternativ.

- Vi är inte så duktiga

Alltså vi är ju helt omöjliga. Igår somnade vi klockan 11 på dagen och vaknade sedan 20.30. Då var man ju inte så värst trött efter 10 timmars sömn så vi somnade inte fören runt 3.30-4.00 på natten och jag gick upp på skolan klockan 7.

Då var vi förstås väldigt trötta idag när jag kom hem från skolan och vi hade kollat klart på Big Brother finalen och jag hade dessutom väldigt ont i huvudet. Jag tänkte att jag kunde sova en halvtimme men jag spelade lite på mobilen och somnade inte och så där men tillslut somnade jag runt 5 ungefär. Samtidigt satt Mattias och spelade tv-spel.

En 30-minuters sovstund blev till 5 timmars djupsömn och jag vaknar upp nu, 22.00 på kvällen. Bredvid mig ligger en sovandes Mattias. Braaaa. Nu kommer vi ju inte alls vända rätt på dygnet. Och Mattias har inte ätit sedan frukosten.

Måste därför gå på affären nu och snabbhandla något! Skriver om dagen senare.

- Tillbaka i Sydney

Tjenis.
Nu är vi hemma i lägenheten i Sydney igen. Resan hit gick hur bra som helst, önskar att resan till Sverige hade varit lika skön.

Det var inga förseningar, inga långa väntningar och jag och Mattias hade en hel rad (tre säten) för oss själva på alla flyg. Älskade det kan jag säga. På sista flyget satt det dock en tjock muslimsk kvinna bredvid oss som inte kunde engelska men skulle ha hjälp med både det ena och det andra. Tillsist fick hon flytta till ett större säte så vi fick hela raden. Tack gode gud.

Nåt tråkigt var i alla fall att jag som sagt är sjuk så trycket i huvudet och öronen var ju inte att leka med. Gick dock bra när vi åkte de större planen. Så hade jag ingen smak heller, bara en middag kände jag smaken av, alla andra måltider och snacks kände jag inte alls.

Och tullen gick jättebra, dom kollade varken min eller Mattias väska och jag fick ta med godiset och allt in. Glaaad. Längtar tills jag får smaken tillbaka och kan mumsa lite lösvikt och sakna alla hemma i Sverige.





Glad att komma tillbaka?





Mattias godsaker är i röda rutan och resten är mitt



Hittade en liten tandkrämstub från första resan som Alva lekte med och tappade bort. Nu är den i alla fall hittad igen. Saknad.


- Hej igen

Hej, nu var det ett tag sedan. Imorgon åker jag och Mattias tillbaka till Sydney, blir lite tårögd när jag tänker på det faktiskt. Känns jättetråkigt att lämna alla men jag tröstar mig själv med att det bara är 6 månader kvar tills jag kommer tillbaka igen.

Så är jag svinförkyld så det kommer vara fett jobbigt att åka så långt.

RSS 2.0