- Valborg

Kom på att det är valborg idag! Men det spelar ju ingen roll för mig egentligen för man firar ju inte det här. Men det hade varit mysigt att stå vid nån brasa i Östersund ikväll. Istället ska jag titta på Juno som börjar på tvn om en halvtimme och vänta på att Mattias kommer hem. Juno är ju svinbra.



- Största besvikelsen

Nu ska ni få höra på besvikelse alltså. Vi gick till Broadway idag för Mattias var tvungen att ha en vit skjota till jobbet och då upptäckte jag att skorna som jag önskade mig var borta!! Helt slut. Ville typ börja grina där och då. Hatar mig själv lite nu att jag skulle hålla på att envisas med att önska mig dom i present istället för att bara köpa dom, drömskorna.

Fick köpa en twix istället för att sörja och sedan åka hem och koka soppa till middag.
Livet leker.

- Lördag

Jag har inte varit så duktig på att skriva här. Ska skärpa till mig.

Igår var jag och Mattias på fest hos en kille som heter Kevin som spelade i samma hockeylag som Mattias när dom var yngre. Vi fick reda på att han bodde här för några dagar sedan bara och imorgon drar han vidare. Typiskt liksom när man har varit här i flera månader utan att veta om varandra. Men i alla fall hade han en typ av avskedsfest igår då. Så det första han säger när vi hälsar är "har inte du gått på Ås?". Det visade sig alltså att han gick i min syrras klass i Ås skola. Coolt att han kände igen mig. Och vilket jädra sammanträffande. 

Idag är en seg dag. Tråkigt väder och inget att göra. Mattias ska snart dra iväg och jobba så jag ska passa på att kolla lite Gossip girl och sånt.



Haha. Hittade ingen bild så det fick bli den här.

- Torsdag idag va

Helt ärligt, jag börjar känna mig som fraset nu. Alla som har gått på treälven vet vad jag menar. Alla som bor i Odensala borde också veta. Alla som bor i Östersund borde förresten veta. 
Jag är så torr i ansiktet så det är sjukt. På läpparna (det blir inte bättre), under ögonen och under ögonbrynen. Fattar inte vad som händer. Tror att det kan bero på att det börjar bli vinter här. Det är ju jukt fuktigt i luften här på sommaren men nu har det släppt, kanske är det. Livet suger. 

Förövrigt är det inte mycket på gång. Jag är svintrött varje gång jag kommer hem från skolan. Speciellt idag för vi stannade och skulle fixa presentationen av köksdesignen till måndag men det gick inge bra för mig så jag måste fortsätta imorgon ändå. 

Nu ska vi snart kolla på One tree hill eller Glee eller Cougar town, sen ska jag sova.



Trött och torr tjej.

- Onsdag 27 april 2011

Idag var det första skoldagen på typ en och en halv vecka. Rätt skönt faktiskt att få ordning på dagarna igen. Dock var det lite trist att vi bara var 5 pers. Satt mest vid datorn så det var kanske inte så intressant.

Men jag tänkte på en annan sak. Det har typ regnat non stop nu i minst två månader känns det som, är inte det just typiskt? Det har inte regnat nåt mycke alls på 7 år, dom har haft torka här och hela paketet. Men när jag bestämmer mig för att komma hit, ja då ska det regna vareviga dag. Mer än det gjort på ett årtionde. Översvämning till och med. Tusan alltså. 



- Nu var det länge sen sist

Shit vad jag har varit dålig på att skriva! Men det har faktiskt inte hänt nåt roligt för vi har mest varit inne och kollat på serier. Det har varit jättedåligt väder och det börjar faktiskt bli kallt inomhus till och med, det finns ju inga element här. Imorgon kommer jag dock att börja skolan igen så då kanske jag har nåt mer att skriva om.

Det mest intressanta som hänt är att vi hittade daim på matbutiken runt hörnet. GOTT.



- Påsken 2011

Jag har förstått att det är väldigt bra väder i Sverige. Hoppas det håller i sig en månad till så det är fint när jag kommer och hälsar på också. Här är det ju höst nu så det bara regnar hela tiden. Känns lite jobbigt att jag kommer att komma hem knallvit. Så kommer ju alla hemma vara bruna för att ni har så fint väder. Typiskt liksom.

Här kommer lite bilder från idag. Först målade vi ägg och sedan åt vi mat. Rostbiff, skinka, kalkon, lax, potatissallad, rödbetssallad, kex och brie ost. Jättegott. Så kollade vi på Little Fockers, rätt bra men den första är fortfarande bäst.







- Glad påsk

Idag är det påsk va? Eller var det igår, eller imorgon? Jag har ingen aning. Men vi firar i alla fall idag. Vi väntar på att äggen ska bli kokta så vi kan måla dom men dom har stått på plattan i 35 minuter nu utan att riktigt börjat bubbla så dom kanske inte blir så bra. Jävla skit kokplatta alltså. 

Ska ta lite bilder och så på vår vackra påsk så får ni se senare. 


Här kommer en bild i alla fall. Våra chokladkaniner. Mattias har en lite större än jag men jag tycker inte att den där chokladen är världens godaste så jag tog en liten crispkanin istället :)

- Skoljobb idag

Tjena. Idag har jag gjort lite skolarbete. Jag har faktiskt bara köksdesignen att jobba med den här veckan så det gör inget att jag tar det lite lugnt. Men idag fick jag i alla fall en hel del ritningar gjorda. 

Sen funderar jag på hur affärerna har öppet i påsk. Jag och Mattias orkar nämligen inte gå och handla idag så jag hoppas verkligen att de har öppet imorgon annars blir det mjöl och vatten i två dagar.



Ena väggen i mitt kök. Snart klart.

- Pippi Longstocking

Hej hej hej. Jag ska egentligen inte vara vaken den här tiden. Klockan är snart ett. Men jag och Mattias såg nyss Garden state med Zach Braff. Lite småbra men seg i vissa partier. 

Sen skulle jag kolla vad det var på tvn och tro min förvåning när jag såg detta



New adventures od Pippi Longstocking? Var ju tvungen att se på en gång. Det var otecknade Pippi fast med engelska skådespelare. Har inte sett nåt fulare i hela mitt liv. Förstod ju att det bara var trams när Pippi satt uppe i kiktornet på Hoppetossa och skrek att hon var rädd. Riktiga Pippi är ju aldrig rädd.

Sen skulle ni hört Pippis pappa, typ så här ba: FRIIIIDOLF, WE HAVE TO SAVE PEPPEEEEEE
Sen när hon ramlade i vattnet skrek han: GO TO VILAVILEKOULLA, I WILL FIND YOU

Ungefär så här var mitt uttryck när jag såg detta


En sak som var coolt var att allt i alla fall såg riktigt lika ut som i vanliga filmen. Kläderna, huset, skpdespelarna och så. Förutom Lillagubben, han var lite för brun.

- Härlig dag idag

Idag var det superfint väder så jag och Mattias gick till China town och kollade lite i Paddys market och sedan gick till Darling harbour. Köpte milkshake och kollade i lite fler affärer innan vi handlade mat och gick hem igen. Väldigt härlig dag måste jag säga.

Ikväll blir det filmkväll för hela slanten.


Milkshake i Darling harbour

- Igår

Ja, gårkvällen blev inte som vi tänkt. Vi bestämde oss för att dra ut istället så vi började med att spela lite spel på Galaxy World sen gick vi och dansade hela kvällen. Sjukt roligt var det och Mattias var värsta kungen, haha, alla tyckte att han var bäst i världen på att dansa. Riktigt roligt hade vi.

Och idag är jag värsta lycklig för alla serier har börjat igen så nu har vi One tree hill, Glee, Gossip Girl, Hellcats, Desperate och Vampires. Längtar som fan tills True blood börjar. Ja, jag är lite av besatt av tv-serier.



Mattias hade röda byxor igår. Cooling.



Jag hade inte röda byxor.





Haha, tråkig bild. Men den enda jag tog. Satt och väntade på Mattias som var på toa.

- Broadway

Idag detoxade vi lägenheten med nån sprej så vi kunde inte vara i lägenheten på 2 timmar. Därför gick vi till gamla hederliga Broadway och tittade i lite affärer. Jag hittade ett par asfina skor för bara 200 kronor. Dom önskar jag mig av Mattias i födelsedagspresent. 

Sen hittade jag en fin present till min lillasyster också som fyller år i maj och Mattias köpte glasögon för han simmade med sina förra så dom försvann i vågorna.

Nu är vi hemma och käkar middag. I kväll är det Benjamin Buttons otroliga liv eller vad den heter på tv, Mattias har inte sett den så vi ska se den ikväll. 



- Tisdag 19 april 2011

Jag har precis vaknat och klockan är snart 12, det var ju inte så bra. Men jäklar vad jag har drömt. Jag har drömt att jag varit hemma och träffade Manuel, Micke, Mårten, Erik, Niklas och Lisa.

Lisa var ute och åkte skidor med Rebecka som bara puttade ner hon i snön, då sa Lisa "Madde hade i alla fall aldrig musik på när hon puttade mig" sen kom jag och drog upp Lisa sen åkte vi och hade fest. Men alla gick tidigt och jag försökte övertala Linda Runsell att lämna leverpastejen så jag kunde ta med den till Australien. Rätt seg fest alltså.

Efter det kom mamma med godis och jag sprang runt med Manuel och letade Aurora vin för det skulle jag också ta med tillbaka hit men jag hittade inget. Sen var det mer om Kathy Griffin och att Lisa jobbade med att servera pizza och lite sånt.

Den var helt sjuk. Det var allt jag saknade mosat i en konstig smörja.



Nyvaken, plumsig och kärring frilla. Så har jag smetat lypsyl grejen. Haha. Fan vad fin bild.

- Maria Larssons eviga ögonblick

Jag och Mattias somnade i två timmar efter middagen sen skulle vi kolla på ett avsnitt Desperate Housewives men när vi hade väntat i hundra år på att det skulle bli klart så insåg vi att vi inte sett det tidigare avsnittet än så då var vi tvungen att ladda ner det först. 

Under tiden tänkte vi fördriva tiden med nån film eller så men det enda vi hade som vi inte redan hade sett var Maria Larssons eviga ögonblick så då såg vi den. Ingen hit kan jag säga. Den vann ju massa priser för typ 3 år sen och om jag minns rätt så skulle den vara värsta hemsk men jag tyckte mest den var tråkig. Efter 20 minuter undrade man vad fasen man satt och tittade på't för men vi såg hela ändå.




- Många nyheter idag

Jaha vilka nyheter jag har fått ta in idag. Först och främst det här med dom nya sedlarna, inte visste jag att dom skulle byta ut allihop. Men jag tycker att dom valde bra motiv, speciellt Astrid Lindgren.

Sen det här med Marabou Cookies, verkar ju hur gott som helst ju! Den som skickar en smakbit i posten får en klapp på axeln.




Och sist men inte minst Big Brother låten. Har fan redan fått den på hjärnan!



- Måndag 18 april 2011

Tjena tjena. Idag hade jag lite skola och det var helt sjukt jobbigt att kliva upp imorse. Men det blev lättare när jag tänkte på att jag inte kommer att behöva gå tillbaka fören nästa vecka.

Sen så har jag problem med läpparna, har jag berättat det? Har haft det i typ två månader nu. Dom är fnasigare än en ryamatta. Jag har förlorat minst 11 lager och idag fick jag nog efter att ha förbrukat 1 och ett halvt lypsyl (vilket bara gjorde saken värre) så gick jag på apoteket på jakt efter något idomin-liknande eller helosan-liknande men jag blev rekommenderad nån annan typ av lypsyl så jag ska testa den nu några dagar och hoppas verkligen på att det blir bättre.


Skulle visa mina torra läppar men det syntes inte så bra



- Just go with it

Jag vill inte ens gå in på vad vi har gjort idag. Eller snarare vad vi inte har gjort. 
Majoriteten av dagen har gått åt till att kolla på Sex and the City för min del och Mattias har spelat Wii. 
Jag tror att jag har brutit ner mina muskler i hela kroppen efter dom här två dagarna av att bara sitta inne i sängen. 
Igår regnade det mest på en dag på tio år i Sydney, sjukt. 

Imorgon ska jag i alla fall på skolan sen resten av veckan ska jag försöka att göra nåt annat än att sitta inne.

Kollade förresten på Just go with it också, rätt bra faktiskt.



- Städdag idag

Idag har vi städdag, det går rätt fort med en etta kan jag säga. Jag skulle dammsuga och upptäckte att munstycket på vår dammsugare kanske inte var ultimat för trånga utrymmen, man kan typ dammsuga upp en sko med det. 
Tog en bild för att ni skulle förstå hur stort det var.



- Lång och slapp dag idag

Jisses vilken lång dag, kollade på klockan för första gången för ett tag sen och jag trodde den var minst 22.00 men den var bara 19.15. 

Det enda vi har gjort idag är att plöja igenom fjärde säsongen av Kathy Griffin. Hon åkte bland annat till Sydney på Mardi Gras (där vi var, men inte samma år tyvärr) och så uppträdde hon på Enmore theatre där vi såg Rob Schneider. Det var lite coolt att vi kände igen allt, och gatunamnen och så.

Enda gången jag gick ut idag var det för att köpa cola och ansiktsmask. 
Hoppas att det blir lite bättre väder imorgon. I alla fall inget regn.



Mattias röda syns knappt, men den finns den med.

- Lördag 16 april 2011

Idag är det riktigt tråkigt väder så jag vet inte vad vi ska hitta på. Idag sov vi ut också vilket var riktigt skönt, hela förra helgen vaknade vi ju tidigt helt utan anledning. 

Såg att Vincent hade varit med i Talang också, och gått vidare! Jättekul. Alltså Vincent Edfeldt. När jag berättade det för Mattias trodde han att det var min lillebror. Han undrade vad han hade för talang så sa jag att han jonglerar, bland annat med yxor. Han ba"men ge dig, han är ju 6 år". Haha.

- Fredag 15 april 2011

Seg dag idag. Jag slutade tidigt när jag blev klar med uppgiften. Rätt skönt att ha signat of alla projekt för varje klass hela veckan. Nu är det production week förutom på måndag då vi ska in och räkna ljus. Känns hur skönt som helst.

När jag kom hem somnade jag efter Big Brother och efter det har jag varit riktigt slö. Sen gick vi och handlade middag så nu ska vi bara laga den och sedan slappa. Usch vad jag är trött.



Vi har datorn på ett bord och vågar inte röra skärmen så det blev en konstig bild idag.

- Mattias första dag på Dominos

Idag är Mattias iväg och jobbar på Dominos. Första dagen på moppen idag. Han levererar ju pizza. Men jag längtar tills han kommer hem för då ska vi se nyaste Harry Potter som jag inte har sett än och äta nachos.


Mattias på moppen idag.
Haha, närå.
Fint redigerat. Han har fortfarande handen i popcornpåsen. Men han lutar sig rätt skönt tycker jag!

- Härligt, härligt men farligt, farligt

Imorgon är det CAD och det är superslappt och sen är det production week. Så sjukt skönt! Veckan efter det är det påsk och då är jag ledig fredag lördag söndag måndag och tisdag. Också skönt. Och idag är det exakt tre veckor kvar tills jag fyller 20. Fem veckor och tre dagar tills jag är hemma i Östersund. Det går bra nu kompis.

Förutom en sak. Min dator håller på att braka ihop :( Skärmen svajar och är helt uppbruten i nedre vänstra hörnet. Sladdar sticker ut och jag är sjukt rädd att den ska gå sönder så nu vågar jag inte ens stänga den eller nåt. Den var ju trasig förut också men då skruvade vi ihop den, nu har dock gängan där man skruvar i skruven gått sönder så nu är det kört. 

Vad gör man utan dator? För det första kan jag inte göra nåt skoljobb längre och för det andra kommer jag inte kunna kolla mailen, skypa eller nånting. Värsta mardrömmen.


Här ligger jag och är ledsen

- Mitt livs värsta ögonblick

Shit vad jag är trött! Jag skulle bara sova en halvtimme men det blev en och en halv. Lovar att jag skulle kunna somna nu och kliva upp imorgonbitti. 

Jag ska berätta något hemskt som hände mig idag.

Jag satt och väntade på bussen bredvid en gubbe i typ 70års åldern. Plötsligt började han vifta febrilt, jag tänkte att det var väl en insekt eller nåt sen var det inge mer med det. Men sen sa han att jag hade nåt på foten så kollade jag och då var det en stor jävla vandrande pinne! 

Jag blev svinrädd och började vifta jag med. Den var ungefär en decimeter lång och täckte hela min sko med sina äckliga ben. Så kastade jag av den men den började gå emot mig så jag skrek och sprang till andra sidan och efter kom gubben, minst lika rädd. 

Nu kan jag inte gå förbi pinnar på marken utan att tro att det är nåt. 
Har aldrig sett så där stora, till och med dom jag såg på Wild life world var mindre. Visste inte att dom levde fritt i stan. Nä usch. Det var det värsta jag varit med om.



- Galaxy world

Igår var det hur roligt som helst. Först gick vi och köpte pizza på Dominos, det var cheap tuesday så vi fick två pizzor, vitlöksbröd och sås för 100 kronor. Det snackar jag billigt.
Sedan gick vi upp på taket och åt där med världens finaste utsikt och sedan gick vi in till oss och spelade Wii. 

Efter det drog Nico på en avskedsfest och jag och Mattias gick till Galaxy world. Det var nog det roligaste jag gjort på länge. Och så vann Mattias en nalle till mig som jag döpte till Cam för den ser exakt ut som när Cam i Modern family klär ut sig till clownen.












Det här spelet var jag asduktig på, vann först mot Mattias sen mot datorn och sen var jag jättenära att vinna mot datorn igen.

- Pizza och spel

Jag och Mattias sitter just nu och lyssnar på musik och fixar internet till Nintendot. Vi ska träffa Nico om typ en timme och käka lite pizza uppe på vårat tak sen ska vi gå och spela lite arkad-spel. Det är fan hur roligt som helst. Idag ska jag ta med kameran så jag kan lägga upp lite här imorgon.



- 12 april 2011

Idag gick jag på skolan och skrev ut lite papper sen presenterade jag för läraren och sen fick jag gå hem. Rätt skön dag kan jag säga. Men rätt trist att inte ha nåt att göra på hela dagen typ. 

Gick förbi Svenska kyrkan idag och såg att dom skulle ha filmkväll på torsdag och visa I rymden finns inga stjärnor. Jag har ju redan sett den men jag ska dit ändå för dom säljer tydligen svenskt godis. Hehe.



- Har ingen bra rubrik

Förut så pluggade jag typ aldrig men nu gör jag det varje dag efter skolan och blir typ klar den här tiden, 7 på kvällen. Hur tusan klarade jag mig innan? 
Imorgon har jag redovisning men vi har den där konstiga läraren jag snackade om förut så det är inga problem. Hon vet ju aldrig vad hon har sagt så bara det ser fint ut så klarar man det, även om det är helt fel egentligen. Svårt att förklara.

Nu ligger jag och tittar på Vänner och väntar på att Mattias ska komma hem. Blir tokig på vårt internet för det hakar upp sig hela tiden. Vi har nått vårt "tak" den här månaden så det går dessutom supersegt. 



- Grattis till Josefin också

Jag måste också passa på att gratulera Josefin, Linneas lillasyster, som också fyller år idag. Ja, dom fyller år på samma dag :)



- Grattis älskade Linnea på födelsedagen

Idag är det den 11 april och det betyder att min bästaste bäste vän Linnea fyller 20 år! Nu är hon stor minsann. Tråkigt att jag inte kan vara med henne på en sån speciell dag men vi kommer att fira massor när jag kommer hem istället. 

Tänkte lägga upp lite trevliga minnen här. Önskar att jag kunde lägga upp alla fina bilder jag har men några får duga.


Jag och Linnea hjälpte mamma att lägga i grus i hundgården i Åsen, sjukt jobbigt


Sista april för typ 3 år sen


Nyårsafton i Edsåsdalen 2007 tror jag det var. Första gången vi träffade Alex.


Från 2006, vi hade en liten fotosession, haha, har typ 150 bilder från den dagen


Dans på Gräftågränd


Hela gänget åkte till Edsåsdalen och bodde i Linneas stuga. Tror det var året innan som vi åkte dit första gången och bodde i ladan. Hur mysigt som helst, saknar det och Edsåsdalen som fan.


Jag och Mårten åkte tillbaka typ veckan efter. Helt sjukt vad jag älskar när vi är i Edsåsdalen alltså. Det är nog det roligaste vi gjort.


Linneas överraskningsfest på hennes 18års dag, exakt två år sen nu då.


Partybåten! Vi åkte thomé eller hur det stavas och hade sjukt roligt.


Nån gång då vi var ute och åkte skoter och grillade med gänget


Jag, Linnea och Lisa åkte till Turkiet. Här har jag också tusen bilder men en får duga.


Gänget kom till Odensala en dag och så gick vi till PC och klättrade på taket.


Jag och Linnea hängde med Simon, Joel, Markus, Johan och Jan och spelade basket men vi tog mest kort på Simon som vi skulle göra en kalender med. Men det blev aldrig av.


Hahah, från Carros 18års fest i Lillsjöhögen


Love


Ansiktsmask hemma hos Linnea i Lit


Bio, Tou Story 3 tror jag att det var


På kebab city nån kväll, hahaha.


Bio igen, nu tror jag att det var Resident Evil


Avlsutar med en bild på när Linnea håller ett tal på min avskedsfest. Otroligt vackert ögonblick :)

- Gjort klart skolarbetet nu

Nu har jag gjort klart läxan tills imorgon. Jisses, sånt där tar längre tid än man tror. Nu ska vi kolla på Life a we know it innan vi går och lägger oss. Har hört att den ska vara rätt dålig men jag gillar ju dåliga filmer, så länge dom inte är gjorda på 1800-talet.



- Toys R us

Blev faktiskt lite missnöjd med Toys R us. Det enda som var roligt var bebisgrejerna men annars hade dom inte så speciella grejer. Jag letar mest efter nåt till mina småsyskon eftersom att båda har hunnit fylla år när jag kommer tillbaka till Sverige i maj och hälsar på. Men jag vill ju köpa nåt speciellt eftersom att jag är i Australien men jag tror inte att dom vill ha nån souvenir precis. 

Jaja, nästa gång ska jag åka på Australiens motsvarighet till Barnens hus istället. Nu ska jag göra lite skolarbete medan Mattias fixar mat.



- Söndag

Idag vill jag åka på Toys r us, jag har aldrig varit där även fast jag vet att det finns i Sundsvall tillexempel men jag vet att det ska vara en rolig affär för när jag och Carro var små så fick hon en väska av mamma och när man vek ut den blev det ett stall och ett hus och allting. Så kunde man trycka på knappar så det lät. Vi lekte med den där var eviga dag. Så nu vill jag dit och titta på leksaker. Har ändå inget bättre för oss idag. Förutom att dammsuga och göra lite skolarbete.



- Fixat i lägenheten

Nu kommer lite bilder på lägenheten, ni kanske inte är så intresserad av att vi har köpt en toaborste och sånt där men det är det ända som pågår här just nu.


Innan vi städat och packat upp. Jag bygger en hylla.


Vårat mögliga duschdraperi inne på toaletten


Ny hylla och lite ny förvaring. Och stearinljus! Mysfaktor.


Vårat nya duschdraperi och en liten hylla till tandborstarna.


Ordning och reda.


Bestickställ och bestick från barnavdelningen. Haha. Jag har alltid velat ha sådana där bestick. Linnea har sånna hemma hos sig och det är mina favoriter.


Myspys


Mattias med flaggan.

Ja men det var väl typ allt, tyckte vi gjorde det rätt bra ändå så nu ska vi nog trivas fint här. Vi har kontrakt på 6 månader men vi får förlänga efter det om vi vill. Jag hoppas att allt kommer bli bra här och att vi kommer att trivas för jag orkar inte med en till flytt. Nu har vi ju dessutom massa fler saker som i så fall måste fraktas.

- Vår dag vid poolen

Innan vi började packa upp och greja så gick vi upp på taket. Det var fortfarande sol och varmt där uppe så vi satt och läste ett tag. Sen ville Mattias bada men jag tyckte att det var lite för kallt, men faktiskt var det varmare i vattnet än vad jag trodde det skulle vara. 

Efter det gick vi ner och började packa upp och städa undan och fixa. Nu, efter tre timmar, är vi färdiga och ska dra iväg på Subway och handla mat. Shit, en sån här produktiv lördag har jag nog inte haft sen -87.

Lägger upp lite bilder från taket nu och så får ni se före och efter bilder på lägenheten sen.









- Tillbaka!

Nu har vi kommit hem från IKEA. Imorse när vi åkte var det superfint väder och fyra timmar senare när vi var klar så var det fortfarande superfint så nu ska vi gå upp på taket och känna på poolen om den är badvänlig, annars ska vi bara sitta där uppe och slappa. 

Åt köttbullar och potatismos med sås och lingonsylt idag, shit vad jag har saknat sån mat. Sen handlade vi rätt mycket också men det är faktsikt sjukt billigt på IKEA. Vi köpte en liten korg till badrummet som vi ska ha tandborstar och sånt i men vi får inte skruva i väggen så vi gick på en annan affär och köpte sugproppar, där såg vi en likadan korg med sugproppar till men den kostade lite mer än en tredjedel av allt det vi köpte på IKEA kostade. Ni hör, sjukt. Ska visa er lite sen när vi packar upp och så där.

- IKEA idag

Alltså idag klev jag och Mattias upp 7.30, på en lördag!? Men jag vaknade av att han var vaken sen kunde ingen av oss somna om. Så vi har bara kollat lite tv och ätit frukost. Sen bär det av till IKEA för lunch och shopping till lägenheten. Hoppas att det inte blir allt för dyrt för vi måste ha en hylla och grejer men jag såg nån billig som vi kan unna oss. ÄNTLIGEN.



- Dryga grabbar på Mattias jobb vill jag lova

Jag blir tokig på Mattias jobb. Han slutar typ klockan 18 och sedan åker dom runt i en buss och hämtar upp alla som jobbar sen skjutsar dom allihop till Central station. Men grejen är den att han kommer inte hem fören typ 20 för dom ska alltid stanna på vägen och köpa öl eller hamburgare eller nåt. 

Frågade Mattias när han slutade om han skulle komma hem tidigare idag, ja sa han men han visste inte riktigt när.

Sen skrev han att dom hade stannat vid McDonalds och nu skrev han "drick lite vin, jag är inne på min tredje öl och Olli vill träffa oss på en bar på Liverpool street". Men herregud. Haha. Klockan är 19.56 och jag är svinhungrig och astrött. Kom hem klockan 12.30 och käkade lunch då liksom.

GE MIG MAAAT.

Som tur är så ska han köpa med sig Hungry Jacks så vi får väl äta och se hur det blir sen.

- Heilade i tv

Gud vad jag har dåligt samvete som ligger inne och sover när det är så här fint väder. Men jag vet ju inte vad jag ska göra ute så då är det ju bättre att kolla på tv och slappa än att dra runt på stan bara för att.

Dessutom läste jag på aftonbladet att BB-Roddan riskerar 4 års fängelse för att han heilade på webb-tv. Kommer ju i alla fall bli åtal om nån gör en anmälan. Fatta drygt för en sån sak. Tror att skitmånga kommer att anmäla för att jävlas, vet inte om man riktigt skulle ta åt sig av en sån grej på allvar.



- Fin dag idag

Idag är det en sjukt bra dag! Skitfint väder och fredag.

När jag gick hem idag så kände jag att jag uppskattade Sydney lite mer än i vanliga fall. Min skola ligger ju vid Sydney harbour så när jag går hem går jag precis vid harbour bridge och opera huset.

Idag var det livat i hamnen, aborginerna satt som vanligt och spelade didgerido i kroppsmålning och stringkallingar, en indian spelade i sin pipa, en gammal blind gubbe spelade ukulele, en gubbe utklädd till Charlie Chaplin stod helt stilla och låtsades vara en staty, några ungdomar hoppade dubbelhopprep (ascoolt) och en kille cyklade enhjuling och jonglerade med motorsåg. Önskar att jag hade haft med mig kameran idag.

Men ni får nöja er med den här bilden



- Skalar potatis

Jag vilade i typ en och en halv timme, det var sjukt skönt. Sen gjorde jag klart läxan som ska in imorgon och sedan förberedda jag middagen. Och skypade lite med Ingela. 

Nu väntar jag mest på att Mattias ska hem. Ringde nyss och hörde vart han var men då hade dom stannat för att köpa öl. Tydligen hade gruppledarna lovat att köpa en låda om dom nådde ett visst mål. Hujeda mig vilket lockbete. Jag sitter här och skalar potatis och Mattias får gratis öl. Livet är bra orättvist ibland. Haha.

Sitter och läser lite building regulations medan jag väntar. Vi har värsta söta läraren som heter Simon som springer runt och skriver ut hela böcker till oss typ. Egentligen får han inte göra det så han gör det i smyg och kommer nån annan lärare in så måste vi gömma allt. Men det är helt sjukt mycket papper. Kan typ inte ens lyfta dom utan lyftkran. Tar ju evigheter att skriva ut allt det till en hel klass. Rolig han.



- Japanska

Idag var det en väldigt dryg dag. När jag kom till skolan satt jag bara och snackade tills rasten och efter det ritade jag måtten på ritningen sen var jag klar. Då väntade jag i typ en timme sen blev Akiko klar och då lärde hon mig lite japanska. Skitkrångligt. Jag frågade om hon kunde skriva mitt namn på japanska och det kunde man tydligen göra på tre olika sätt. Så berättade hon vad mitt namn betyder och allt. Men tydligen använder man inte "de" så ofta i japan. Speciellt inte i namn, det tecknet betyder "exit" så det fattar man ju att man inte vill döpa sitt barn till. 



Försökte göra en förklarande bild. Så råkade jag döpa den till Madde-kinesiska. 
Måste ta och vila lite innan jag sätter igång med skolarbete, har sjukt ont i huvudet.

- Kathy Griffin

Jag tänkte rekommendera ett roligt program som jag har börjat följa. Det heter Kathy Griffin: My life on the D-list och är en reality serie med Kathy Griffin. Jag hade aldrig hört talas om henne förut men hon är en komiker som driver med alla kändisar typ så dom flesta hatar henne men hon är svinrolig. Hon har vunnit två Emmys och blivit nominerad till en Grammys eller om det var tvärtom med den serien. Starkt rekommenderad om man har samma humor som jag. 



Började ladda ner första säsongen (finns typ 6) för att jag skulle ha nåt att titta på när Mattias var på jobbet men självklart tyckte han också det var bra så nu har jag fortfarande inget att se på.



- 6 april 2011

Idag är jag helt sjukt trött men det var för att vi somnade så sent igår. Måste hålla mig vaken nu så att jag kan somna tidigt i natt. Dessutom måste jag gå och handla strax också för jag har lovat att laga middag tills Mattias kommer hem. Måste bara komma på vad jag ska laga först. 




Tänkte ta en vacker bild men jag blev så less på att jag har olika stora ögon så jag fick hålla för ena.



- Bokat sista flygbiljetterna

Tänkte bara säga godnatt och berätta att vi bokade flygbiljetterna från Stockholm till Östersund idag, nu är det nära!

Dessutom fyller jag 19 år och 11 månader idag. Och inte en endaste har sagt grattis! Jo, Mattias, men bara för att jag tvingade honom. 
Skojar. Men 1 månad kvar till 20.

- Ritat hela dagen, orkar inge mer nu

Fick lite tips av pappa och Lilian hur man håller insekterna borta så nu ska jag ta och fixa det. Idag har det gått bra dock, som tur är. Inte sett nån. Men jag vågar typ inte göra nåt. Kastar i mackan i brödrosten sen springer jag därifrån och sätter mig på sängen. Där känner jag mig säker. Köket är en krigszon och badrummet är ett mellanläge. 

Jag tror kanske att jag överdriver det hela lite men jag hatar verkligen insekter. 

Idag har jag ritat hela dagen typ. Var tvungen att göra lite skisser till imorgon. Är färdig nu så jag ska kolla på Big Bang Theory. 



En skiss av Sydney Custom house. Inte så lätt att ta kort med inbyggd cam på ett stort A3-papper.

- Vi har nära till allt

Eftersom att vi nu bor mitt i stan så har vi väldigt nära till allting. I gamla lägenheten så var det en bit till närmsta köpcentret och där fanns det dessutom inte så mycket butiker. Här dock har vi Hungry Jacks bara runt hörnet och det är ju sjukt jobbigt eftersom att det är vår favvis restaurang.

Förut var det ju så att man tänkte "shit vad jag är hungrig, vi har inget hemma, orkar inte handla, får käka burken med ärtsoppa som stått i skafferiet sen slutet på 70-talet." Nu är det snarare "Shit vad jag är hungrig, vi har inget hemma, jag går till Hungry Jacks."

Förresten ska jag berätta en sak om Hungry Jacks. Det är egentligen Burger King. När dom öppnade här så fanns det dock redan ett Burger King så dom fick byta namn, sen blev det såklart jättepopulärt men när lill-Burger King försvann och Hungry Jacks bytte namn till Burger King så var det inte lika poppis längre så då hade dom kvar Hungry Jacks.


- Nu har vi flyttat klart

Nu är allt flyttat och klart! Sitter just nu i nya lägenheten. Vi var nyss i gamla och städade ut det sista. Hoppas att vi inte kommer att få betala städning eller nåt sen för varken Nico eller Olli verkar veta hur man flyttstädar. Men det får duga. 

Jag har bara ett problem med denna lägenhet, insekter. Alltå det var ju lite insekter och grejer i gamla ockå. Typ mest småflugor och en och annan spindel. Och en gång lämnade Gwen och Nico balkongdörren öppen så dom fick in en kackerlacka också. Men här har det varit nå jädra småkryp inne på badrummet, sett typ fyra stycken lika dana och jag är livrädd. Så idag när jag skulle lägga in en dricka i frysen så sågjag typ tre stycken andra kryp. USCH. Nu går Mattias lös med insektssprejen så det ska gå bra men forstätter det här å flyttar jag tillbaka till Sverige. Hellre -30 grader än detta. Har inte fått känna på australiens kända småkrypsvärld riktigt. 

Inatt drömde jag om insekter också. Jag drömde att det var fullt med spindlar i avloppen och inne på toan. Sen gick jag in i sovrummet och där var det två döda kackerlackor och en råtta. Vaknade upp och grinade typ. 

Nä fy. Nu ska jag trösta mig med Big brother och fanta.

- Snabb uppdatering

Vi håller fortfarande på att flyttar. Packar sista väskan nu sen ska vi åka tillbaka till lägenheten och sova vår första natt där. Imorgon kommer vi tillbaka hit och städar och grejar. Men vi kommer inte att ha internet ikväll för det lämnar vi här och tar med oss imorgon så nu kan jag inte skriva mer. 

Godnatt!

- Flytta flytta flytta

Vi är i full gång med att flytta. Just nu packar vi ihop och tvättar och grejar. Tur att vi fick lägenheten ett tag innan så vi fick tid att flytta för vi kommer behöva åka fram och tillbaka några gånger. Shit vad man drar på sig grejer på så kort tid alltså. Just nu önskar jag att vi hade haft en bil. 

Ja just ja. Gwen åker hem idag också. Jag som trodde att hon åkte på onsdag. Värsta sorgligt. Men hon vill komma till Sverige så då kommer vi i alla fall att träffas igen.

Ja nu är det inte så mycket mer att säga. Jo just ja! Flyttstädning. Fy fasen vad drygt alltså. Vill inteeee.

Och just ja, gårdagen var rolig! Trevligt folk och skön stämning och allt. Förutom när en granne kom in aspackad och muckade med både Nico och Mattias. Bra jobbat att komma på en fest oinbjuden och muppa sig mot dom som bor där. Han blev utslängd rätt fort kan jag lova. 



Haha, töntbild.

- Lördag

Vad tycker ni om lägenheten då, verkar den bra eller?
Just nu lagar jag och Mattias mat. Idag blir det pizza, man måste passa på när man har ugn. Annars händer det inte mycket här inte. Väntar mest på att klockan ska bli 9.



- Vår nyaste lägenhet

Här kommer filmen!


- Idag flyttar vi

Idag klev vi upp i ottan, 07.30, inte illa för en lördag. Så gick vi och fixade det sista på lägenheten så fick vi nycklarna. Jag tog lite kort och filmade så ni ska få se det snart när jag har klippt och klistrat lite. 

Just nu håller vi på att tvätta sen ska vi packa och idag flyttar vi över de mesta av sakerna.

Igår blev det ingen fest. Vi gick till Scruffy Murphys och åt lite och sen gick vi till Side bar och träffade Eric och Chris. Men det blev rätt tidig kväll eftersom att vi skulle upp imorse. Festen blir ikväll istället. 

Värsta skönt för om det blir så att festen varar hela kvällen så kan vi sova här men om vi drar till stan så kan vi sova i andra lägenheten för den är närmre.



- Kontrakt och fest

Idag ska vi skriva på kontrakt på lägenheten och sen är det avskedsfest för Gwen. Hade önskat att hon hade den imorgon istället men det får väl gå an idag då. Den ska hållas här hemma hos oss också men ska hon sova över får hon banne mig ta soffan, ger inte bort min säng igen. Haha. 

Jag har precis sovit i 2 och en halv timme så jag ska försöka piggna till lite här.



RSS 2.0