- Nyår

Idag är det nyårsafton! Och vi är i Sydney där det kommer vara det största firandet i världen vilket redan märks. Hamnen är fullsmockad och klockan är bara 16.00. Det kommer vara 1,5 miljoner människor där så det kommer vara lite trångt. Vi vet inte riktigt hur vi ska hinna få nån plats.

Jag ska dra på mig en ansiktsmask och raka benen. Mattias lagar mat, Gwen noppar ögonbrynen och Linnea har precis kommit ur duschen. Förberedelserna är i full gång!

- Sydney wild life world


- Sydney Akvarium

Här kommer en liten film från när vi var på Sydney akvarium.

Måste berätta lite varför alla fiskar simmar iväg på ett av klippen. Det var för att dom höll på att mata fiskarna med döda fiskar från en båt och när en haj kommer nära och vill äta simmar alla andra därifrån för att hålla sig ur vägen. Tyckte det var rätt coolt att jag fick med det på film!

- Shopping

Jag kan inte hålla på att slösa massa tid på att skriva blogg när Linnea är här förstår ni, jag måste ju njuta av tiden. Men jag har en liten stund över nu så jag tänkte bara berätta att jag och Linnea och Gwen har shoppat som tusan idag. Jag handlade för mina pengar som jag fick i julklapp och jag handlade allt jag ville ha men har fortfarande pengar över. Är så sjukt nöjd. Kan visa lite vad jag köpt sen om ni är intresserade. Men det vet jag ju att ni är.

Sen har jag sjukt mycket bilder jag måste visa från exempelvis jul och när vi var på akvariumet och Wild life world. Men det är så mycket att jag knappt vet var jag ska börja. 

Återkommer när jag har en ny stund på lager.

- Väskan är tillbaka

Har inte kunnat blogga nånting idag eftersom att jag har varit fullt upptagen med att sitta i soffan och vänta på att Linneas väska skulle komma tillbaka. Och tillsist gjorde den det! Klockan nio på kvällen. Så vi hade ju kunnat utnyttja dagen till något vettigare men det blir imorgon istället.

Nu ska vi kolla lite på Glee sen gå och lägga oss så att vi kan kliva upp i tid. 

Ni får en liten bild från idag när jag skypade med Alva.


Gullunge

- Linneas första dagar i Sydney


- Superbra juldag

Jisses vilken julafton det var igår alltså. Först åkte vi till Margie och Wayne och där blev det julfirande för fulla muggar. Supermysigt var det. Sen åkte vi med dom och resten av grannskapet till Balmoral beach och solade lite, Gwen och Mattias badade, spelade cricket, spelade boule, åt mat, drack och hade det mysigt. 

Vi åkte klockan 10 och kom inte hem fören 21.00. Då sprang vi iväg till donken och åt middag sen var vi så sjukt trötta. Men en riktigt härlig dag var det. Ska lägga upp bilder.

I nästa inlägg kommer lite hopklipp på Linneas första dagar här.

- Julafton

Nu håller vi på att baka. Lussebullarna jäser och Mattias kokar knäck. På tvn visas Christmas Carol live från Sydney men det är ändå inte mycket till julstämning. Men mysigt är det i alla fall.

Nä nu ska jag hjälpa till med baket. Ni får en cam-bild på oss just nu så kommer lite mysiga julbilder senare.



- God jul

Hej hej hej, idag är det julafton! Även fast man inte firar jul här idag utan imorgon så känns det ändå som att det är jul idag. Men det känns förstås inte som att det är jul alls här egentligen. Vi ska dock fixa stämning genom att baka knäck och lussebullar och sånt idag.

Det känns som att mitt huvud ska sprängas. Vi var ut igår och firade Linneas första kväll här. Riktigt roligt var det. Sen skulle vi gå hem och när vi kom ut var det några killar som bråkade. Vi var tvugna att gå igenom dom för att ta oss hem och då var det en av killarna som armbågade mig i huvudet. Nu känns det typ som att jag har hjärnskakning. Hoppas det går över.

Ja, ja. GOD JUL i alla fall!

ps. Tomten, jag önskar mig att Linneas väska kommer tillbaka i julklapp.

- Linnea är här!

Jahapp, nu är Linnea äntligen här! Känner på mig att det här kommer bli ett par rediga två veckor. Vi har redan skrattat ifatt de två senaste månaderna. Nu står hon i duschen. 

En sorglig sak är ju i alla fall att hennes väska är borta. Så hon har inga kläder, inga underkläder och ingen julklapp till mig som familjen skickade med. Och Ingela som sa att jag jättegärna ville ha den. Åååh, jag är så nyfiken. Julklappen är asviktig, Linnea kan ju köpa nya kläder. Okej, lite synd om henne också är det väl. Hoppas väskan kommer tillrätta.

- Typ bara 3 timmar kvar

Kan inte fatta att klockan redan är fem och att Linnea snart är här! Längtar som fan. Jag måste kolla vilken tid tågen går så jag och Mattias kan åka dit och hämta upp henne. Det är ju inge länge kvar alls.

Jag och Mattias håller på att spela Super Mario, men nu ligger jag och väntar på att Ingela ska gå in på skype. Så har vi städat lägenheten idag så att Linnea får sig ett varmt välkomnande. Och så lagade jag fläskpannkaka.

Sen är det inget mer som har hänt idag. Jag låg vaken till halv 5 imorse och tittade på Gossip girl, det var så sjukt spännande. Men nu har jag inget mer avsnitt av nån serie och jag antar att det är uppehåll över jul så jag vet inte vad jag ska roa mig med längre.

- 20 dollar och en spindel

Idag skulle jag och Mattias försöka gräva upp brev ur brevlådan med en gaffel för att se om hans bankomatkort har kommit. Nyckeln passar nämligen inte så vi kan inte öppna och kolla. Ska byta den på torsdag. I alla fall så fick vi upp en jädrans massa brev men inget var till nån av oss som bor här nu. Men det var till en jädrans massa andra människor som har bott här sen juni.

Ja och jag var så klart tvungen att öppna lite brev för att se vad det handlade om. Vet att man inte får göra sånt men vem bryr sig nu liksom, vi hade ju redan lidit igen mödan att pilla upp skiten så då kan man ju passa på att få sig lite trevlig läsning också. Och vilken tur att jag gjorde det! För i ett av breven låg det 20 dollar och ett brev där det stod att en taxiresa hade råkas dragits två gånger. Tänk om jag hade slängt 20 dollar!

Dumt bolag dock som skickar pengarna på posten.

Nyss gick jag och Mattias och handlade lite. På vägen tillbaka såg jag den största spindeln jag någonsin sett precis bredvid Mattias fot. Jag skrek som fan så han hoppade iväg 2 meter upp i luften så det var lugnt i alla fall. Såg ut som en sån där skitstor spindel man kan ha som husdjur ni vet, fast i ett smalare format. Nu kliar det på hela kroppen för det känns som den kryper på mig. Ska aldrig mer gå ut efter tio.

- Inne hela dagarna

Igår somnade jag och Mattias 06.00. Helt sjukt. Så klev vi upp klockan ett idag och sen har jag bara legat inne och läst bloggar och kollat på Ung och bortskämd. Jag går aldrig ut nu för tiden. Det är soligt och fint väder men lite blåsigt så man vill inte åka till stranden och man vill heller inte gå ut och lägga sig och sola för det är så tråkigt när man inte har nåt att läsa. Så vad gör man? man sitter inne och kollar på tv eller spelar mario och hoppas att allt är bra med Linnea på resan.


Nu blir det Gossip girl.

- Super Mario

Klockan är 03.30 här och jag och Mattias har precis slutat spela Super Mario på Wii. Det är så jädrans roligt ju. Vi har fått sista bonus världen som vi håller på att försöka klara ut nu. Man blir ju lite besatt. Men efter ett tag känns det som att man har rematism eller hur det stavas, för fingrarna blir helt stela och vridna. Har typ ingen känsel i tummen.

Men det är inte viktigt. Det viktiga är att Linnea just nu sitter på ett flyg från Stockholm till Amsterdam och att hon är här om typ två dagar. Stackarn ska ju vänta i Kina i 12 timmar :O Jesus alltså. Fattar inte vad hon ska pilla runt med där nere i ett halvt dygn. Jag var bara där i 30 minuter när jag åkte hit. Eller ligger Singapore i Kina?

Det stavas reumatism och Singapore är visst ett eget land. Herrejisses.

Nä nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att allt går bra med Linnea på resan. Hon är ju lite flygrädd och dessutom har jag hört att det är rätt så dåligt väder. I alla fall i England och så. 



Bild från när jag Lisa och Linnea satt på Arlanda och väntade på flyget till Turkiet.

- Snart kommer Linnea!

Igår kom jag inte in på bloggen på hela kvällen typ. Vet inte om det är internet som är dåligt eller om det var blogg.se.

Jag och Mattias var just och betalade hyran och handlade lite mat. Så himla skönt att vara ledig. Ikväll ska Mattias dra iväg och prata lite jobb med en av killarna som vi träffade på Andys fest. Han skulle försöka fixa ett jobb till Mattias på sitt jobb. Rulla sushi typ. Men man tar ju vad man får. Jag har i alla fall bestämt att Mattias får ut och roa sig själv ikväll så stannar jag och hänger lite med Gwen. Hoppas bara att han hittar dig. Och hem.

Tänk att Linnea åker idag! Klockan är ju bara 7 i Sverige och jag vet inte riktigt vilken tid hon skulle åka men hon är i alla fall här på onsdag kväll. Svinlång resa men inte länge kvar tills hon kommer :D Längtar.



Skulle lägga upp en vacker bild på mig och Linnea men det här var den enda jag hittade. Vi var ju i alla fall vackra i håret.

- Söndag och ändrade planer

Godmorgon!
Idag släpade vi oss upp för att träffa mina klasskompisar i stan. Vaknade tio i 9 och tittade ut genom fönstret, det var rätt grått så jag frågade en av tjejerna om vi skulle åka ändå. Hon sa att vi skulle träffas samma tid samma plats men om det börjar regna skulle vi göra nåt annat.

Jaha tänkte jag, skakade liv i Mattias, bredde smörgåsar till frukost sen drog vi. Bråttom. Så gick vi till och med och köpte bussbiljetter men sen ringer dom och säger att planerna är ändrade och att vi ska ta det en annan gång istället. 

Fint. Bara att gå hem igen och kolla på film eller nåt. Men det är väl bra att vi tog oss upp i ordentlig tid en söndag för en gångs skull. Men lite drygt också eftersom att vi somnade runt 3 i natt.

- Godnatt

Idag stannade vi inne och kollade på Eclipse och åt popcorn för imorgon ska vi till stranden med några av mina klasskompisar. Vi ska träffas i stan klockan 10 imorgon och handla lite mat och sånt som vi ska ta med oss. Klockan 10, fy fasen. Borde alltså ha sovit för länge sen. Men man kan ju sova på stranden, det är asskönt. Men inte när man vaknar två timmar senare och är helt röd på ryggen och vit på magen.

Hoppas alltså på fint väder. Men himlen var röd när solen gick ner och det betyder att det blir fint väder dagen efter har jag hört. Jag litar i alla fall på det!

Godnatt 



- Nicole Kidman

Har jag berättat att i början när jag precis träffat Gwen så tyckte hon att jag ser ut som Nicole Kidman? Det tyckte hon i alla fall och igår på Andys fest så var det en kille från chile som sa att jag såg ut som henne också, och en kille från japan också. Helt utan att nån hade sagt nåt om det. Sen kallade han mig Nicole resten av kvällen.

Men jag fattar inte var dom ser likhet? Enda jag kan hitta är att vi har blåa ögon, fast mina är typ gråa. Så har jag lite rödare hår i verkligheten och hon har ju rött hår nu för tiden. Men annars är vi ju inte lika nånstans.



- Godmorgon

Igår var vi på Andys födelsedags/avskeds-fest. Det var jättemysigt, han hade ett trevligt litet hus och så bjöd han på grillat kött och kyckling. Mattias boundade med några grabbar som vi hängde med till Star bar efter tårtan. Där hade jag aldrig varit förr men det var riktigt bra röj och bra musik. Det jobbiga var att det var klissit på golvet och alla grabbar svärmades runt Gwen.

Hon hade tre killar som dansade runt henne hela kvällen och vägrade att fatta grejen när vi bytte plats hela tiden så att Gwen skulle slippa dom. Tillslut fick en av dom killarna vi kom dit med agera pojkvän och dansa med henne, då drog alla utom en; han började dansa med killen istället så det blev värsta mackan. Störda killar alltså. 

Sen blev det kebab och så gick vi hem. Tänkte ta en taxi men det är helt sjukt svårt att få tag på en på fredagskvällar. Och lördagskvällar. Men det var tur att vi gick för jag hittade 5 dollar på backen! LYCKODAG. 5 dollar är i och för sig bara typ 30 kronor men skitsamma.


Nu gick vi till köttmarknaden där dom bjöd på korv med bröd.

- Fredag

Nä idag gick jag inte på skolan. Förjävligt. Men jag vaknade liksom nu. Okej, jag kanske vaknade runt 9 också och satte i hörlurarna så jag slapp det jävla byggandet. Men till mitt försvar kan jag säga att vi har möbeldesign på schemat och det har vi haft de senaste två dagarna också så jag vet precis vad som behövs göras så vad mer viktigt kan dom säga idag? Nä, jag klarar mig nog.

Mattias sket i att kliva upp och dra ut och söka jobb också. Så vi båda får skämmas. Det gör vi genom att äta tacosen som blev över från igår till frukost/lunch och se ett avsnitt One tree hill.

- Dirty dancing

Alltså jag hatar mig själv litegrann. Igår var Oprah Winfrey vid opera huset här i Sydeny och hade nåt specialprogram där bland annat Russell Crowe och U2 var med, så gick jag inte ens dit. Kollade nån snutt på nyheterna istället. Sen såg jag på nyheterna också att Keith Urban hade gått runt på Westfield och sen drog han fram gitarren och spelade en trudelutt mitt på Pitt Street! Varför varför varför gick jag inte runt på stan hela dagen igår ifall nåt sånt skulle hända? 

Jag och Mattias kollade nyss på Dirty Dancing som Ingela skickade med. Älskar den filmen. Var sjukt länge sedan jag såg den sist dessutom, grät en skvätt på slutet när dom dansade till och med. Mattias hade inte ens sett den :O Men han tyckte också att den var bra.

Nu måste jag sova. Sista dagen imorgon sen är det äntligen lov.


- Ond cirkel

Jisses vilken dag alltså. Jag tror att jag börjar få sömnproblem. Eller jag har nog skapat dom själv kanske. Det började med att jag inte kunde somna en natt och då när jag kom hem efter skolan dagen efter var det ju omöjligt att inte somna nån timme. Så nu har den onda cirkeln börjat. Jag somnar aldrig innan typ 2-3 på nätterna så kommer jag hem och sover två timmar efter skolan istället. Helt sämst men omöjligt att sluta.

Idag träffade jag två svenska tjejer som går på min skola. Ena visste jag redan om men det finns tydligen två. Dom kommer från Malmö och Stockholm. Så sa jag att jag kommer från Östersund. Dom ba: ja det ligger i Värmland va? Nä verkligen inte, det ligger i Jämtland sa jag. Då undrade dom om det låg ovanför eller nedanför Stockholm. Hujeda mig. När jag sa att det låg vid Åre visste i alla fall en av dom vart det var.

Julia, läraren, drog dit mig och skulle presentera mig eftersom att vi alla kommer från Sverige. Hon presenterade mig för Linda så sa hon "This is Madelene, she is also from Sweden. Oooooh, LOOK, you look exactly the same!!" man ba men snälla nån, vi är ju inte precis asiater, vi var inte lika på en fläck.

- Tv-kväll

Snacka om att det är tv-kväll ikväll. Först Raising Hope sen Criminal minds, CSI och nu Cold Case. Men sen måste jag verkligen sova. Vi vet ju dock allihop att det inte kommer att hända. Jag ska göra mitt bästa.


Jag brukar tvinga Mattias att kolla på Sex and the City när vi lägger oss så jag ska kunna somna. Men det slutar alltid med att han somnar efter fem minuter medan jag ligger vaken och kollar på avsnitt efter avsnitt. Sen vaknar jag upp och ser ut som sju svåra år när jag släpar mig iväg till skolan.

Lätt värt det.

- Onsdag

Idag vaknade jag inte av klockan men jag vaknade en halvtimme senare av att dom började borra och bygga här. Nåt bra ska det väl komma utav det också. Men jag var svintrött och har haft ont i huvudet hela dagen. Längtar som fan tills på fredag då det äntligen är lov.

Efter skolan mötte jag upp Mattias som är ute på jobbjakt. Han hade inte kommit så långt dock. Men stilig var han minsann. Han hade skjortan instoppad i jeansen och kammat hår. Haha. Han tar första intrycket på största allvar den där.

Nu ska jag dra ner till tvättstugan och få kläderna tvättade. Eller så läser jag bloggar istället och väntar med tvätten tills Mattias kommer. Inte för att jag är lat, måste ju vara säker på att han inte har nån skittvätt liggandes i nån vrå som inte blir tvättad!

- Mattias videobloggar

Här kommer överraskningen. Mattias spelade in en film som han la upp på facebook för att visa familjen och dom andra i Sverige hur han bor. Så jag snattade den och nu får ni se också om ni vill!



- Tisdag

Jisses alltså. Jag kan aldrig somna på natten men varje gång jag lägger mig i soffan somnar jag på en gång. Den är ju inte direkt bekväm heller, man får ju ligga som en mald korv. Och huvudet en halvmeter upp på det stenhårda armstödet. Men där somnar alla gött som fan.
Eftersom att jag inte har så mycket att berätta egentligen så ska ni få en liten överraskning snart. Ska bara kolla ett avsnitt desperate.

- Sverige på tv

Idag var jag och Gwen in till stan och träffade Margie. Det var supermysigt, länge sedan man såg henne sist. Vi pratade lite och planerade inför jul och sånt.
Det är mycket svenskt på tvn här nu för tiden. Det är mycket om det där med Wikileaks och idag var det demonstration i stan, dom ville ha kvar wikileak och att den där snubben ska bli släppt. Jag är inte så insatt faktiskt men det var många poliser i alla fall.
Och imorse snackade dom på nyheterna om bombningen i Stockholm.

- Ett år kvar tills vi kan kolla på tv

Imorgon ska vi till en golvaffär och kolla på golv till vårat projekt i skolan. Såg att vi inte behövde vara där fören klockan 10 så jag tänkte fan vad skönt med sovmorgon. Sen googlade jag var affären låg och såg att jag måste ta tåg i 40 minuter och sen buss i 20. Fan vad skönt med 15 minuters sovmorgon.

Tur i alla fall att jag inte har sovit nåt idag efter skolan, då kommer jag nog somna i tid i natt. Först ska vi kolla på CSI. Jag håller på att ladda ner Desperate housewives och Vampire diaries, det var nyss 325 dagar kvar tills vampires var klart. Tänkte print screena men då gick det ner till 88. Fan vad jag längtar tills om tre månader! Närå, det går snart till sig så då blir det säkert klart idag eller åtminstone imorgon.

Ängsmon, jamt & standut.

- Merry christmas

Tjenis. Idag gick jag till Gwen efter skolan. Hon har tagit över Diegos jobb för han har börjat på nån restaurang. Så när vi satt där och snackade lite så kom det fram en kille och önskade Gwen god jul. Han hade en röd cowboy hatt som det stod merry christmas på och en så stor glugg mellan framtänderna att jag skulle kunna få in min näve mellan dom. Han sa i alla fall god jul till Gwen tre gånger sen berättade han att byggnaden bakom oss byggdes 30 juni 1997 sen sa han god jul två gånger till och skakade hand med Gwen. Sen gick han i väg cirka fem meter och stod och tittate på Gwen tills han och resten av gänget var tvungen att gå.

Med andra ord var han nog lite tänd på Gwen. Och jag tror att hon var rätt intresserad hon också. Jag försökte att inte skratta. Har ritat en bild så ni ska få ett hum om hur han såg ut.


- Sydney tower klipp

Här kommer filmen. Man kanske inte riktigt hör vad jag säger men när jag zoomar in på en grön gräsplätt så visar jag var vi bor sen zoomar jag opera huset och harbour bridge också.


- Irriterande

Jag håller på att laddar upp filmen nu men det är bara 64 minuter tills den jäveln är klar så jag lägger upp två bilder så länge. Jag lär ju dra ur sladden igen så jag får börja om som vanligt så filmen lär ju komma upp här på bloggen lagom till påsk.

Jag tycker dock att filmer är roligare än bilder nu för tiden.



Jag kan också dela med mig av två irriterande saker

1. Jag har inte samma program som skolans datorer så när jag gör nånting på min dator och sedan för över med USB till skolans dator för att skriva ut så ser det ut som arabiska eller så hamnar halva sidan på ett papper och sen två rader på ett papper och sen resten av texten på ett tredje papper. Jädrigt jobbigt eftersom att jag måste göra allt två gånger.

2. Internet explorer la av på min dator så Mattias installerade Google chrome och då vill inte radbrytningarna fungera när man skriver blogg så istället måste jag koda det själv. Inte kul efter ett tag vill jag lova.

- Sydney tower

Nu är vi tillbaka från stan. Mattias present blev en hit. Jag köpte ett experience 4 pass till honom och mig så man får gå till Sydney tower, Akvariumet, Sydney Wildlife och Oceanworld Manly.

Idag blev det Sydney Tower. Vi fick först se en film om Australien där man sitter i karusellstolar som rör sig så det känns som att man åker med. Det har jag redan smygit in och gjort en gång men nu fick Mattias göra det också. Sen åkte vi upp typ 300 meter och såg hela Sydney. Det fanns kikare som man kunde kolla i också så vi kunde se vårat hus. Om Gwen hade gått ut och vinkat skulle vi kunna se henne utanför dörren. Rätt coolt var det. Jag filmade lite så jag ska lägga upp det sen.

Dom andra grejerna tänkte vi göra nästa helg om inte Linnea vill hänga på, i så fall väntar vi tills hon kommer. Man har tre månader på sig.

Nu måste jag plugga!


- Söndag

Idag satte jag klockan på 9 så vi skulle kliva upp i tid och åka till stranden. Men det gick ju som det gick. Så istället ska vi dra in till stan så Mattias ska få första delen av sin födelsedags present. Sen måste jag verkligen sätta igång med skolarbetet, det ska ju vara klart imorgon.
Det är som när man ska diska eller städa eller nåt annat tråkigt, det känns svinjobbigt om man skjuter upp det så långt det bara går men när man väl gör det så går det bra. Så tycker ju jag att det är lite roligare med läxorna nu än i tillexempel gymnasiet. Fy fan för gymnasiet alltså.

- Sömntuta

Hej bloggen!

Nu är det Mattias som gästbloggar. Jag har väl egentligen ingenting vettigt att säga, eftersom att Madde täckt upp det mesta när hon bloggat.. Jag har det skitkul i Sydney. Jag har hunnit bränna mig, sett Operahuset och Harbour Bridge, sett Darling Harbour by night med alla dess ljus i olika färger, kanske det vackraste jag sett förutom blogginnehavaren och jag har hunnit se ett utländskt Ikea.
Förutom det har jag även fått prova på nattlivet här i Sydney, visst är det mycket folk, men så jävla speciellt har det inte varit hittills. Det är ju liksom alltid mycket folk ute i Östersund med, eftersom att det finns typ 5 krogar, varav 3 har dansgolv och det nästan aldrig är öppen mer än 2 dansvänliga krogar samtidigt under en säsong och halva staden består av danssugna semialkisar. En enkel ekvation och även den mest obegåvade matematikern förstår att det blir trångt, fast alla som är med i utesvängen i "storstan" vet redan detta, så det är väl onödig information =)
Jag har även hunnit se en del av staden över huvud taget. Iofs bara innerstaden, men det räcker gott och väl. Härifrån till Town Hall, som borde kunna ses som typ centrum - även om det i själva verket är en väldigt stor yta som kan ses som centrum egentligen - är det cirka 25-40 minuters promenad, beroende på trafik och tur med stoppljus. Det finns en hel del massa stoppljus. Och hus. Vart man än går så är det vägar kantade av höga byggnader, förutom bara härute på gården, där vi faktiskt har en park. Det är halvt omöjligt att orientera sig med hjälp av terrängen, på grund av dess frånvaro, utan det gäller att memorera gatunamn och skyltar till butiker osv. Jag tror dock att jag börjar få kläm på det lite grann, men man ska inte ropa hej, jag lär ju gå vilse minst en par gånger.
Hur som helst så har jag det hur bra som helst här i Sydney och det bästa är förstås att jag slipper vara 2000 mil ifrån min Madde. Men nästa vecka ska jag börja söka jobb så då lär det inte bli lika roligt och trivsamt *puh*, blir trött av bara tanken.
Hej då allesammans, hoppas ni har det bra!
PS. förlåt för att jag kapade din blogg, älskling, hoppas du inte blir arg... Älskar dig<3
Klockan är 17:03, så pensionärsmadde var tvungen att gå och lägga sig för länge sedan.

- Ivy, Sydney

Fan vad jag hatar mitt liv ibland. Jag har inget batteri till datorn och jag råkar alltid dra ut sladden så den stängs av. Gjorde det nyss också så nu måste jag ladda upp filmen på nytt.
Och så hade jag skrivit ett inlägg men jag minns inte vad jag skrev. Tänk om det var världens bästa och dödsviktigt? Ja det får vi aldrig veta.

Men i alla fall så kommer filmen här. Man ser inte så mycket för det är rätt mörkt och den är ganska kort men man tager vad man haver. Det är alltid svinmycket folk. Igår var det en medelålders kvinna som stod där nere och rejvade loss som en galning, vi ville tillslut sätta ett skott i pannan på'na så vi drog upp istället. Mycket bättre.

Ni får en bild också.



- Ivy

Igår blev det Ivy med Napo och hans kompisar. Det var riktigt roligt faktiskt men lite segt i början. Jag har spelat in en liten film så ni kan se hur det ser ut där. Ivy är min favoritklubb för det är öppet i mitten så man kan se himlen. Och så är det tre våningar. Igår var det dessutom alldeles stjärnklart så det blev extra fint.
Tänkte fira Mattias födelsedag idag men vi vaknade försent. Så nu får vi göra det imorgon istället om vi inte drar ut ikväll igen. I så fall får vi göra det nästa helg.

- Nakenfis

Åh, idag kom Gwen hem och var superglad för hon hade precis varit och shoppat. Hon fick nämligen sin första lön idag. Jag vill också!
Nu kom Mattias ut ur duschen så vi ska kolla på Cougar town sen äta och planera kvällen.
Hahah, skulle ta en nakenbild på nyduschade mattias men det gick inge bra

- Fredag

Idag är det fredag! Men det spelar ingen roll egentligen för jag har ändå varit ledig hela veckan så det känns som att det har varit en ända lång helg. Men på måndag är det skola igen men efter nästa vecka har jag jullov och då kommer Linnea hit :D Längtar som fasen.
Idag har jag och Mattias bara legat inne och kollat på tv typ. Men det är dåligt väder så då får man va inne. Ikväll ska vi dock dra ut tror jag. Gwen har hittat nån grabb från Belgien som hon vill träffa.
Nu ska jag försöka kolla på de sista tio minuterna av Life unexpected. Har inte tålamod för segt internet jag.

- Städdag

Idag har jag och Mattias varit och fixat det sista med kontraktet med Riky innan han åkte till flygplatsen. Kommer sakna han ju. Men skönt att vi fick tillbaka vår säng som han lånat i ungefär en och en halv vecka. Jag och Mattias har alltså delat på en 90 cm säng sen han kom hit. Nu har vi i alla fall två stycken som vi gjort till en dubbelsäng så jag kommer sova som en gnu ikväll vill jag lova. Måste tejpa upp filten för takfönstret också.

Så när vi kom så städade vi upp. Dammsög också med vår skitdamsugare som man måste hålla in knappen på. Man kan alltså inte bara trycka på den och köra utan man måste hålla in knappen hela tiden annars stängs den av. Så jag har dammsugit medan Mattias har krypit omkring och hållt in knappen. Fyfan vad dumt. Vad ska det vara till för nytta? För att man inte ska glömma dammsugaren på? Den hörs ju rätt bra så det är nog ingen risk.
Nu börjar det bli ordentlig sommar också. Idag har det varit molnigt och det regnade lite i tio minuter typ men det har ändå varit 30 grader och kvavt som tusan.

- Long time no see

Hej hallå! Nu är jag tillbaka.
Sitter och gör läxan, ska på skolan imorgon och visa vad jag gjort så då måste man ju göra nåt också. Har fem uppgifter som ska vara klara till imorgon och jag pysslar på med sista nu. Mattias ligger bredvid och låtsas att han inte sover men de tinitus-framkallande snarkningarna avslöjar honom faktiskt.
Idag var vi på IKEA och fettade oss litegrann. Vi åt två glassar var, två munkar var, en korv var och en portion köttbullar med potatis. Och vi var där i typ två timmar. Det betyder att vi åt cirka 70 % av tiden. Och resterande 30% handlade vi mat.
Men vi köpte faktiskt en filt som vi ska försöka stänga för takfönstret med. Med nån kreativ anordning. Men det var åtminstone en lätt filt!
Han sover ju!

- På flygplatsen med Mattias


- Lussebullar

Just ja. Igår var det ju första december så jag och Mattias bestämde oss för att baka lussekatter. Det är ju värsta svenskt så ingen hade ätit det förut.

Först gick vi på affären och skulle köpa alla ingredienser men när det kom till saffran så hittade vi bara imitation som inte smakade saffran utan bara gav maten en gul färg. Så frågade vi en som jobbar där om dom hade vanlig då sa han att dom inte hade det men att det bara var att ta bort etiketten på påsen så såg ingen att det var imitation. Jävla dumskalle. Vi ska baka lussekatter liksom, spelar ingen roll om dom är gula eller om nån ser påsen, dom ska ju smaka saffran.
Som tur var så var det en gubbe som hörde vad vi ville ha så han berättade var det fanns så vi fick tag på det tillsist.

Sen gick vi hem och bakade, jag Mattias och Gwen. Dom andra ville inte. Men både Riky, Napo, Stephan och Diego tyckte att det var gott. Och Gwen älskade det. Så nu måste vi baka fler till jul för alla är redan slut.

Men det var ju kul! Vilken hit.

- Tack!

Nu var det ett tag sen jag skrev. Dels för att jag har haft fullt upp med skolan och dels för att jag även har haft fullt upp med Mattias.

När han kom hade han med sig ett kuvert hemifrån med en jättefin teckning från Carro, en svensk tidning (yey!) och en film som Ingela har gjort. Vi kollade på den idag och fan vad jag längtade hem. Jag längtade till och med när jag såg all snö (fan vad mycket det kommit redan) men sen tänkte jag på hur kallt det är så då ångrade jag mig lite.

Ska visa dom andra sen och se vad dom säger om snön.

Tack i alla fall! Vet inte om Carro läser men jag vet i alla fall att Ingela gör det :) Det var jättekul att se er!

RSS 2.0