- Jädra satiken

Snacka om att jag bara vill lägga mig i en grop nu och aldrig mer kliva upp. Inte förrän Coldplay och Linnea kommer till Sydney i så fall.

Fick precis reda på att Coldplay ska spela på nån sketen festival i Göteborg den 28 juni i år. Och efter förra årets flopp då vårt flyg från Turkiet blev försenat med 17 timmar så vi precis missade konserten klarar jag inte av att missa't igen. Jävla röv. Varför, varför, åker jag hem i slutet på maj och inte i slutet på juni?



Exakt så här ledsen är jag nu.

- Manly

Idag tog vi äntligen tummen ur röven och åkte iväg med färjan till Manly. Det var riktigt mysigt där faktiskt men det var maneter på stranden och Mattias blev bränd i vattnet. Vädret var dock helt fantastiskt, 27 grader, inte ett moln på himlen och vind. Inte för varmt alltså. Vi var där i ungefär fyra timmar och sen tog vi en glass i Sydney harbour innan vi åkte hem igen. Här kommer lite bilder från dagen.







Lite imma på linsen tror jag 



















Den vita glassen som Mattias mumsar på var nån typ av sorbet med smak av vit choklad, hur god som helst.

- Igår och lite idag

Igår blev det en spelkväll istället. Men det var rätt mysigt det. Och imorse vaknade jag halv 10 så var det inte ett moln på himlen så jag ville åka till stranden men Mattias var bakis och Gwen ville sova så jag gick ut i parken och solade istället. Klarade cirka 20 minuter sen blev det för varmt. Men kolla vad jag såg när jag låg där då.



Det var någon som friade på himlen! Gulligt.

Blev inte så mycket bilder från igår men jag kan visa de två jag har.





Kolla vad Mattias är söt på den här bilden. Han skelar lite smått också.

- Snabb update

Nu har vi äntligen köpt ljud så nu sitter vi och diggar lite. Ska snart laga wok och sen får vi se om det blir bio eller krogen.

Har inte så mycket intressant att skriva faktiskt. Men jag kan försöka ta lite bilder och sånt ikväll så får ni nåt skoj senare istället. 

Hare!

- Lördag

Haha, det är ju typ så det är. Inget lätt liv.



Det är inte värsta beach vädret idag så det blir till att gå på stan istället. Vi tänkte åka till Rhodes för där har dom ett shopping centre med allt man behöver men även IKEA. Ska bara duscha och lite sånt först.

- Australia Day klipp

Nu är klippet klart! Riktigt coolt var det och massor med folk. 


- Ingen bio idag

Om ungefär 11 minuter kommer en film från Australia day.

Ikväll hade vi tänkt gå på bio, jag ville se Harry Potter eller Gullivers resor men ingen av dom visades idag så vi får försöka hitta på nåt annat. Kanske lägga oss tidigt och åka till Manly imorgon om det är fint väder. Annars vill jag gå på stan och köpa högtalare så att man inte behöver sitta knäpptyst för att höra musiken på datorn och stampa takten med foten för att få någon typ av basliknande ljud.



Ett smakprov på vad som komma skall.

- ÄNTLIGEN färdig

Åååååååååååååååååh vad skönt! Två veckors ledigt. Presentationen gick bra och allt arbete är inlämnat så nu kan jag bara slappa och ta det lugnt. Jag ska kolla på ett avsnitt Life Unexpected, ett avsnitt Gossip Girl, sova typ en timme, lägga upp bilderna från Australia day och sen får vi se vad som händer ikväll. Är så otroligt lycklig över denna ledighet. 

Tänkte berätta och visa lite om projektet vi jobbat med senaste två månaderna.

Här är perspektiv-ritningarna till mitt projekt.  Och elevationsen. Det är typ det bästa sättet att visa mina två rum som jag har designat. Jag valde att göra renderingen för hand istället för PS. Har massa andra ritningar och grejer också men jag orkar inte visa det för man fattar ändå inte vad det är. 



Vi fick en planritning på ett hus och sedan skulle man välja två rum att designa. Man fick också en brief om familjen vad dom gillade och vilka önskemål dom hade. Man skulle även välja en decorative style som man skulle inspireras av i designen och man skulle även designa en möbel som passade in i den stilen. Jag valde barouqe och möbeln jag designade är hyllan längst in mot väggen i bilden ovan.



Det här är familjerummet. Anledningen till att inte allt är färglagt är för att det blir för kladdigt då. Möblerna ska alltså inte vara vita egentligen. 
Alla möbler, golv, ytor och tyger måste finnas och produceras från företag i Sydney så alla möbler som jag har valt och så vidare har jag alltså letat upp i showrooms som finns här i stan. Man har även en budget och måste veta pris, garanti, tid det tar att skicka och material på allt man väljer.



Här är elevations så man ser från olika vinklar i rummen i 2D. Allt måste vara i skala och mått måste finnas.

Ursäkta att jag skriver lite svengelska men vissa ord vet jag inte vad det är på svenska och jag orkar inte googla. 



- Sista arbetet

Jisses. Idag har jag jobbat skitmycket med det sista på projektet. Det ska ju redovisas imorgon och det ska bli så underbart skönt att bli av med skiten. Efter 1 månad med detta känner jag att det skulle vara kul med nåt nytt. Är lite less på att rita samma bokhylla 7 gånger om.

Det ska bli extra skönt att ha två veckors lov efter imorgon också. Men jag är lite nervös inför redovisningen.

Tänkte lägga upp lite bilder och sånt från igår men jag får göra det imorgon istället. Nu vill jag bara lägga mig och sova och hoppas att morgondagen blir smärtfri.

- Australia day

Ja idag är det som sagt Australia day. Det är andra grejer än sveriges nationaldag kan jag säga er. Här firar man som galningar. Vi har dock inte hunnit vara med på firandet ännu för jag har gjort lite skoljobb och sånt. Men nu är klockan 18 och vi håller på att göra oss i ordning och så sen ska vi gå till Darling harbour och äta sen är det en fyrverkerishow där klockan 21. Det kommer nog att bli mysigt.

Idag är det föresten 31-36 grader i Sydney sa dom på nyheterna. Det är den varmaste Australia day någonsin. Känns ju lite jobbigt att gå utanför dörren där det inte finns nån AC faktiskt. Men det är det värt.



Mattias skar sig på hakan när han rakade sig.

- Ledig imorgon

Imorgon är det Australia day vilket betyder att det är en public holiday så jag är ledig och det är dessutom ett enda stort tjohej i hela Australien imorgon. Det kommer nog bli roligt. Men man måste ändå ta det lugnt eftersom att det är skola igen på torsdag och då ska allt fixas inför presentationen på fredag av projektet vi har jobbat med sen typ början på december. Hujeda mig. Men efter det så är jag i alla fall ledig i hela två veckor! Snacka om slappt. Vad ska man göra då egentligen? Jobba på brännan.

Nu ska vi kolla på Killers och stanna uppe riktigt länge.

Eftersom att Linnea tycker att jag lägger upp för många festbilder på henne skulle jag lägga upp en lagom charmig bild på mig och Mattias istället men det gick inte så det blir ingen bild alls idag.

- Embarrassing bodies

Nu har vi precis ätit tacos och idag åt alla tillsammans för ovanlighetens skull, det är mysigt när det händer. Jag ska snart gå ner och äta efterrätt som Gwen gjorde igår men vi hann aldrig äta den. Ska göra det nu medan vi kollar på CSI. Sen ska vi kolla på Embarrassing bodies och då vill man inte gärna sitta och mumsa på godsaker.

Det programmet har jag sett två gånger och vill aldrig se igen men vi ska göra't för att Nico ville. Det kan vara lite facinerande. Det handlar om folk som har nåt fel på sina kroppar. Man har bland annat fått se en tjejs anus, en gammal gubbes penis och en killes armhåla, det är ju äckligt i sig, men sen är det ju nåt fel på skiten också. Tillexempel den där armhålan hade börjat ruttna så det var blod, var och typ mögel i hela armhålan.

Ja, bra program att se på om man går på diet och är sötsugen. 
Och just ja, vi kanske inte ska äta efterrätt, men bjuds det så kan man ju inte tacka nej.



- Träna träna

Idag har jag och Mattias varit ute och sprungit igen. Vi bestämde oss för att bara springa idag och inte köra några styrkeövningar eftersom att vi fortfarande har träningsvärk sen sist. Men vi sprang i alla fall ett varv runt parken och sen gick vi ett varv. Eller jag gick ett varv och Mattias gick och sen sprang han halva typ.

När vi kom in så kollade vi hur långt det är runt den där parken och det är fasiken 1,8 km! Helt sjukt. Trodde aldrig att jag kunde springa så långt utan att stanna och andas, eller framför allt springa så långt utan att falla ihop och dö. Men det känns inte alls som att det är nära inpå 2 km. 



Nu sitter jag här och svettas och väntar på duschen. Sen ska vi laga tacos. Idag bestämde vi oss för att springa innan maten vilket var en jädrans dum idé med tanke på att det redan är 30 grader ute och sen när solen är uppe dessutom så blir man ju som en löpande svettfläck.

- Hyams beach

Nu har jag äntligen fått några bilder från Hyams beach som jag tänkte visa. Och det är också nån bild från den där lilla söta byn som vi stannade i, den kändes värsta gammaldags.















- Träning

Idag gick jag och Mattias lite på stan och tittade i affärer, så bestämde vi oss för att faktiskt sätta igång med träningen så vi köpte lite träningskläder som andas så man inte ska svettas ihjäl i denna värme och gympaskor sen drog vi ut nyss i en timme. Först sprang vi runt hela parken (den är faktiskt stor) sen körde vi lite ställningen här ute, sit ups och sånt. Nu är vi svettiga och trötta men glada. Ska kolla på film och fundera på om man ska steka nån pannkaka, jag är assugen.



Här är våra nya matchande träningskläder. Min tröja och mina skor blev tillsammans bara 22 dollar vilket är 143 svenska kronor. Snacka om kap. Dessutom hade jag lite kvar från min julklapp så det betalade ungefär hälften. Lätt värt.

- Ingen Manly idag

Nu har vi klivit upp men vi bestämde oss för att inte åka till Manly idag ändå för jag flagnar som en gnu på ryggen och då vill man ju inte sola. Vi tar det nästa helg istället så går vi på stan idag. Vi ska köpa gympaskor till Mattias så ska vi försöka oss på att börja träna. Vi har faktiskt världens bästa park här utanför med träningsredskap och sen kan man ju bara springa runt litegrann. Herregud.

Så blev jag assugen på kladdkaka så här det första på morgonen bara för att jag gick in på facebook och såg att Alva och Ingela hade gjort det. Så nu måste vi köpa ingredienser till det också.



- Fredag

Idag gick jag och Mattias ut till parken och spelade kort igen men efter ungefär en timme var vi så röda att vi var tvugna att gå in. Efter det har vi inte gjort nåt alls, mest chillat. Eller jag skypade lite med Ingela och Alva idag och då var pappa där så jag hann prata lite med han med, det var roligt, har inte pratat med han sen jag åkte hemifrån.

Imorgon ska vi försöka kliva upp i tid och åka till Manly som tydligen ska vara bättre än Bondi beach. Men jag vill inte sätta alarmet utan sova tills jag vaknar, dock hoppas jag att det inte blir för sent.



Sötisar

- Torsdag

Ja idag blev det inget anime ska ni veta. Jag har upptäckt att jag blir mycket piggare efter skolan när jag slipper gå (eller så övertalar jag mig själv det för att ha en anledning till att ta bussen) så idag gick jag och Mattias och handlade sen gjorde vi i ordning vattenmelon, äpple och apelsin och lade oss i parken och solade och spelade kort. Sen direkt när vi kom in gjorde vi middag sen satte jag mig och gjorde skolarbete fram tills nu. Och nu ska vi sova. 

Snacka om produktiv dag!

Ska bara se ett avsnitt Death note innan jag somnar. 



- Att åka buss

Haha, lite blandade reaktioner av föregående inlägg märker jag. Ena systern tycker att det är skitbra att jag börjat kolla på anime och rekommenderar övriga serier i samma genre medan den andra sätter ner foten. Men jag har faktiskt sett tillräckligt av Sydney nu så film är typ mitt liv! Förutom på helger när man har tid att åka nånstans då :)

Idag var förresten första gången som jag tog bussen till skolan. Men jag skulle ha med mig datorn och den väger ju som sagt 3,5 ton så om jag skulle bära den plus alla andra saker skulle jag få permanent ryggskott. Därför blir det buss imorgon också. Rätt skönt ju. Och idag gick det skitsnabbt på skolan för vi jobbade med photoshop hela dagen. SkönT.



- "L"

Kolla, jag hittade till och med en bild på det från Jims bilddagbok. Skönt att man använde det en gång i tiden så man har kvar sånna här gamla minnen.



- Death note

Men lyssna på det här då. Inte nog med att jag har börjat spela CityVille (och Mattias fick mig att börja) utan nu har jag dessutom börjat kolla på Anime (också tack vare Mattias). Just nu håller vi på att ha ett marathon med Death note. Jag har aldrig varit förtjust i sånt där trams men jag kollade på ett avsnitt och det är faktiskt bra. Det är lite som en kriminalserie och sånt gillar ju jag, att det är tecknat och på japanska får man ju ha överseende med.

Men i alla fall, just nu är vi i det avsnittet då poliserna träffar L för första gången och vad är det jag inser? Jo, för tre år sedan fyllde min syster 18 år och hade en anime-fest där alla var utklädda till nån i en anime serie och jag visste förstås inte vad nån av dom var men nu såg jag precis att Leif föreställde L i Death note! Minns till och med att Jim tog kort på honom när han satt så där konstigt i soffan och låtsades dricka te. Tänk att jag kommer på det nu, efter så här lång tid.



- Arg och trött

Herregud vad jag är trött nu alltså. Tröttare än vanligt. Imorse vaknade jag av att dom har börjar bygga här i huset igen, och nu när jag kom hem så bygger dom fortfarande. Jag skulle vilja döda dom. Hur kan man bestämma att man ska borra så hela huset skakar klockan 7 på morgonen? Helt stört ju.



Så här arg blir man

- Inte alls trött

Shit alltså, hur kommer det sig att hur trött man än är under dagen, typ så att man skulle kunna lägga sig på gatan med lodisarna och ändå sova som en stock i 12 timmar, så är man inte ett dugg trött när det är läggdags?
Jag ville sova en timmer runt sju idag men tänkte att det var lika bra att vänta så jag kollade lite på tv, spelade lite City Ville och sånt där, och nu är klockan 22 vilket är lagom tid för sängen men jag är förstås pigg som en lärka. 

Istället blir det första avsnittet i andra säsongen av Solsidan. Håller på att fixar hem det nu, vi kan ju inte se på fyran vi. Kollade ju nyss klart på hela första säsongen, det är helt sjukt roligt ju.



Skulle visa att jag är duktig och använder bettskenan som jag egentligen ska använda varannan natt men som jag inte använt på ett år. Men nu måste jag börja igen så inte tänderna flyttar sig nu när visdomständerna ploppar upp som ogräs. Men den syns ju inte direkt.

- Måndag

Jag ligger och spelar City Ville på Facebook. Det är väl förjävligt. Alltid kommer det nåt nytt man ska bli beroende av. Först var det Farmville sen Happy Aquarium och nu detta. Jag kan inte göra nånting fören jag har hämtat alla hyror och levererat varor.

Idag efter skolan mötte Mattias upp mig så gick vi på Starbucks och fikade lite fika/lunch. Sen gick vi och betalade hyran och så skulle vi gå till agenturen för att få en ny nyckel till vår postbox för den vi har fungerar inte. På vägen såg vi ett café som hade såna där macarons som alla älskar och jag var bara tvungen att köpa och testa. Och det var faktiskt hur gott som helst! 

Sen i alla fall när vi skulle byta nyckeln så visade det sig att det inte ens var rätt nyckel. Inte så konstigt att det inte fungerade. Nu ska jag ta mig ett redigt snack med Gwen när hon kommer hem.



- Grattis mamma

Ville bara berätta att min mamma fyller år idag och hälsa henne Grattis på födelsedagen! Fast jag vet att hon inte läser min blogg, men det är ju tanken som räknas.



Det här var den enda bilden jag har på henne. 
Saknar henne faktiskt, även fast vi vill ta död på varandra med jämna mellanrum.

- Hyams beach

Shit vilken dag! Vi drog härifrån runt 11 och då var det rätt molnigt men när vi kört cirka en timme så var det inte ett moln kvar på himlen och så var det resten av dagen. 
Stranden var hur fin som helst och vi körde genom buschen och stannade även i en liten gullig by. Jag ska visa bilder och sånt sen men jag hade inte med mig kameran så jag måste få Gwens bilder.

Idag var också första gången jag badade sen jag kom hit. Vi hoppade i vågorna mest hela dagen. Det går inte att beskriva hur härligt det var men nu kände man verkligen att man var i Australien. Sånt här får man göra oftare.

Mattias körde hela vägen hem också, han var superduktig.



Bild från stranden, från google

- Chiliconcarne

Nu har vi precis bakat chokladbollar och snart ska jag gå ner och kolla på Troja med Mattias och Gwen. Imorgon drar vi till stranden klockan 10 så då måste det bli en tidig kväll ikväll. 

Vi lagade chiliconcarne också. Det blev asgott men kanske lite för mycket chili. Jag fick i alla fall lära mig en Gudmundsson-tradition då man tar mjukt bröd med ost och smör och lägger på tallriken sen har man chiliconcarne över. Hur gott som helst. Jag brukar förstås ha bröd till men jag brukar inte hälla maten över så där och äta med kniv och gaffel, det smälte så gött.

Jag har bara varit ut två gånger idag men jag har ändå hunnit svettas bort 2 kg. Såg att Ingela hade skrivit att det var -15 hemma i Sverige. Det låter inte så dumt faktiskt. Jag saknar vintern lite, det är så mysigt när det är mörkt och snöar. Men jag vet att jag skulle gilla det typ 2 veckor och sedan längta till sommaren så jag har det rätt bra ändå.



Maten ser lite ut som nåt en hund spytt upp, men låt er inte luras.

- Lördag

Idag är en sån där jobbig dag när man inte kan vara ute över huvud taget. Det är så varmt att det enda man kan göra utomhus är att sola men det är ingen sol. Så istället sitter man inne och kollar på Modern family. Men det skadar ju inte oss direkt, vi gillar ju att sitta inne och titta på film eller serier. 
Vi tvättar också. Så ska vi baka chokladbollar senare och laga chiliconcarne till middag. 

Imorgon ska vi åka till en strand som har helt vit sand. Den ligger två timmar härifrån och vi ska åka bil dit. Men han som äger bilen har fotbolls träning på morgonen så han kommer vara rätt trött, därför ska Mattias köra. Det kommer bli intressant eftersom att han kommer få köra på andra sidan vägen i andra sidan av bilen. Men det kommer nog att gå bra.



- Fredag

Idag är det äntligen fredag och jag och Mattias hade planerat att baka bullar och chokladbollar men jag fick nyss ett sms av Gwen som sa att alla skulle ut ikväll så vi hänger på dom en sväng. Baka får vi göra imorgon. Och på söndag blir det förhoppningsvis stranden.

Just nu lyssnar vi på Whats in it for me med Amy Diamond (minns som fan när den var ny. Minns också Per Karpas (Stavning?) som snackade om det på vår konfirmation) medan vi lagar hamburgare och väntar på att skypa med Ingela. 



- Kan inte sova

Nu är ju klockan faktiskt jätte mycket men jag är ändå vaken, det beror på att jag sov nån timme eller två idag från klockan sju så då är det ju omöjligt att sova igen. 
Därför kollar vi på Solsidan istället. Man kan ju göra sånt när det är fredag och helg dagen efter. Förresten så försökte vi beställa svenskt godis också men man var tvungen att ha PayPal och då fixade vi det men det är inte klart fören om typ 3 dagar. Fan vad gott med svenskt lösgodis! Dyrt men värt det.



- Tv-dag

Jisses vilken dag. Idag har jag ritat perspektiv hela dagen på skolan så jag fick nånting gjort i alla fall, till skillnad från igår då jag bara spelade på mobilen. Men ni skulle sett när jag kom fram imorse alltså, jag vet inte vad jag ska ta mig till med den här värmen. Får ju ta med ombyte nästa gång så jag slipper se ut som en påse svett. Eller börja åka buss! Gud vad skönt det skulle vara. Men att gå till skolan är den enda uns av motion jag får så jag kan inte börja ta bussen.

Eftersom att det har varit en sån lång och jobbig dag (fastän klockan bara är 14.12) så ska jag och Mattias kolla på En ängels tålamod och Solsidan resten av dagen. Han har nämligen inte sett Solsidan, är inte det helt sjukt? Världens roligaste ju.



- Torsdag

Nu är jag uppe i tid! Ville bara meddela att klockan är 06.40 och jag kan äta min yoghurt och läsa en tidning i lugn och ro innan jag drar till skolan och ritar perspektiv. Det är rätt skönt att ha börjat skolan faktiskt, för man längtar till helgen då. Har man lov märker man ju inte skillnad på veckodag och helg.



Godmorgon

- Onsdag

Nu är klockan halv 9 och jag är svintrött. Ska kolla på nåt avsnitt en ängels tålamod innan jag somnar. Jag längtar tills imorgon bitti för då ska jag äta yoghurt till frukost, det krävs inte mycket för att bli lycklig. Jag åt nyss tre kiwis också, efter den andra började det klias och svidas på läpparna och tungan, den tredje var lite av en pina att äta men god ändå. Vet att jag inte är allergisk, typ alla får väl så av kiwi? Och färsk ananas. 

Förresten så köpte vi frukt och avokado idag på Paddys market. Det kändes som en äkta marknad. Det var bara asiater som sålde så skrek dom "BANANAS BANANAS, DOLLAR TWENTY" hela tiden utan att hämta andan ens.



- Försov mig

Nu fick man lite kommentarer åtminstone! Det var trevligt. Speciellt Nickes, men han är inte så kul han heller. Jorå, närå.

Idag försov jag mig en timme fast jag kom ändå i tid till skolan, om ni räknar på det lite så upptäcker ni att jag var jädrans snabb på att spurta dit. Men jag var inte så snygg när jag kom fram. Det var si så där 30 grader och jag drog på mig jeans och gympaskor i all hast i morse. Sen hade jag gått ner 5 kg i vätska kan jag lova. Så var jag alldeles röd i ansiktet men alla trodde att jag var solbränd, det är livet det.

Ikväll kommer jag i alla fall somna gott i god tid. Vill ju bara falla i dvala redan nu.



Mattias, Promoe, Jag och Linnea

- Kackerlackor

Vi har legat och kollat på En ängels tålamod nu i flera timmar, vi har två säsonger så det räcker ett tag i alla fall. Jag vill ladda ner Svensson Svensson också men det får jag inte för Mattias. Gillar gamla godingar ja.

Just nu springer Nico, Gwen och Mattias runt med nån insektspray och försöker döda kackerlackorna ute på balkongen. Dom är svinstora och superäckliga. Tur bara att dom inte är inne i huset. Fast dom kan ju vara i väggarna typ, eller ventelationen. Det har jag sett på tv.

Appropå tv, det är ett jädrans tjat om översvämningarna här i Australien. Vet att dom har visat det i Sverige också men här är det faktiskt extremt. Det har varit om det hela dagen idag på alla kanaler. Och det är ingen översvämning här, så ni vet. Det är bara i Queensland, inte i Sydney.

Och just ja, en sak till, det är fett tråkigt att inte få kommentarer på bloggen! 



Linneas axel från juldagen, vi satt i skuggan och åt mat men ändå såg hon ut så här efteråt.


- Skolarbete

Nu har jag äntligen gjort klart skolarbetet för idag. Jag gjorde en FF&E i excel vilket är ett dokument där man samlar information om alla möbler, all utrustning och allt golv, tapeter, målarfärger och sånt där som man har i projektet. Rätt mycket att hålla reda på. Så måste man veta vissa speciella saker så jag har fått skickat mail till 6 olika företag om massa produkter och grejer. Träningsvärk i fingrarna nu typ.

Nä, ska gå ner till Mattias som spelar Super Mario och dra med han till affären, vi handlade aldrig utan jag satte igång med skolan direkt. Nu är klockan 18.00 här så det är dags att köpa nån middag.

Ni har väl inte ens vaknat!



Så här ser ett FF&E ut ungefär, i alla fall mitt

- En ängels tålamod

Tjenis, idag stannade jag hemma från skolan. Vet att man inte ska hålla på så för mycket men jag mådde så himla dåligt igår natt så att jag inte kunde sova. Jag hade sån jädrans hemlängtan. Så jag kunde inte kliva upp till klockan imorse, men jag ska se till att göra skolarbete ändå. Men först ska jag duscha och sen ska jag och Mattias gå och handla.

Jag har laddat hem En ängels tålamod, ni vet när Peter Settman spelade ängeln Gabriel? Det visades typ 2001 på 4an. Jag tyckte det var sjukt bra. Samma stuk som en Fyra för tre typ.



- Trötter

Shit, klockan är halv 9 och jag är så sjukt trött att jag nästan har somnat tre gånger redan. Men jag måste hålla mig vaken åtminstone en timme till, då filmen är slut, så jag inte vaknar i natt och blir superpigg. 

Jag och Mattias kollar på Invictus men nu tog vi en paus så han kunde gå ner och koka chai latte medan jag läser bloggar, behöver nåt för att hålla mig vaken. Behöver ju inte berätta att han tar med sista glassen också även fast vi började vår diet idag då det är meningen att vi inte ska äta massa godis och sånt på veckodagarna. Men vi bestämde ju faktiskt att man fick äta upp det man har hemma.



- Ben, fortsättning

Jag kom på en sak till jag skulle berätta. 
Sist vi var hos Margie, Wayne och Ben så var det ju julafton. Så satt vi ute och åt, sen gick alla in och efter ett tag kom Ben in med en mobil i handen och sa: "Gwen, you forgot your phone" så kollade hon på mobilen och sa "No, that's Mattias'". Bens ansiktsuttryck då var helt sjukt oslagbart. Mattias har nämligen sin lillasysters gamla mobiltelefon som är rosa, och inte nog med det så har han även satt på ett mobilsmycke i form av en Bratz-docka. 

Haha, Ben trodde att vi skämtade och undrade varför han hade en sån tjejig telefon för.



- Ben

Jag måste berätta en rolig sak ifrån igår. Gwen hade sett Ben på stan en gång när hon satt på jobbet (bänken) och åt lunch. Så berättade hon det för han så sa han att han inte hade sett henne. Sen frågade han vart hon jobbar så försökte alla berätta var det låg, vi berättade in i minsta detalj och till och med Wayne förklarade men Ben fattade ingenting. Sen en stund senare när vi pratade om nåt helt annat så kom han plötsligt på var det låg och då kom han även på att han hade sett henne men inte känt igen henne.
Det underliga var att han till och med hade sett att hon åt lunch i en matlåda som hon tagit med hemifrån och tänkt på att det var en smart idé. Men han hade inte alls kopplat när alla satt och förklarade för han.

Samma sak var det när Margie berättade vart dom skulle campa, så undrade Ben var dom skulle åka, så berättade hon att dom skulle dit dom hade varit förut då det var en känguru som hade legat bredvid dem som en hund, men han kopplade inte. Senare när vi kollade i fotoalbum så var det en bild på kängurun (alltså ingen bakgrund eller nåt, bara kängurun och en bit av tältet typ) och DÅ fattade han.

Alltså det är svårt att förklara men han fattar ingenting när man berättar men sen när han kommer på det själv, då kommer han ihåg allt in i minsta detalj typ.



- Godmorgon

Både jag och Mattias är vakna och klockan är 6.30. Underbart. Jag vaknade av mig själv klockan 6 och kunde inte somna om. Vi gick faktiskt och lade oss 22 igår precis som det var sagt. 

Jag låg här i sängen och drog mig lite i en halvtimme eftersom att jag kände att det var för tidigt att kliva upp. Då såg jag att Mattias satte båda händerna i luften och skakade, så frågade jag vad han gjorde. Då berättade han att han hade drömt att hans mamma hade kommit hit och så spelade dom Super Mario på Wii men hon dog för hon visste inte hur man flög. Så han skulle visa henne. Och flyga gör man genom att skaka dosan, haha, så det var det han hade gjort. Gulligt.

Nu ska jag ner och äta frukost, idag ska Mattias leta jobb.




- Lunch i Willoughby

Idag var vi och åt lunch hos Margie och Wayne i ungefär fyra timmar. Det var hur mysigt som helst, vi fick lasagne och nån sorts sorbet cheesecake till efterrätt. Efter det tog vi bussen hem så satte jag igång med pluggandet på en gång så nu är jag klar för dagen. Fyfan, det är skola imorgon, så himla trist. Måste gå och lägga mig om ungefär en timme för att orka kliva upp.

Nu känner man att sommaren verkligen är här på riktigt. Så fort man går utanför dörren börjar det klibba på hela kroppen för det är så jädra kvavt och fuktigt i luften. Uscha. Men rätt skönt att ligga på stranden, om man nån gång drar sig iväg dit.

Imorgon ska jag Gwen och Mattias prova på ett gym som vi kanske ska börja på. Det är dock rätt dyrt men om man skaffar ett jobb ska det nog inte vara några problem. Dom har spa, pool och bastu. Det är väl det som lockar mest. Hehe. Som när jag hade badkort på badhuset för att jag skulle simma men när jag kom dit badade jag bubbelpool i tre timmar, åt en tallrik chickenbits och sen drog hem. Ingen träning med andra ord. 



Bild från nyår

- Lite sjuk ändå

Det blev inga ritningar idag, men jag har ju imorgon på mig också. Sen mår jag faktiskt inte så bra. Ni vet när man är sjuk så sitter man hemma och känner att fan jag är rätt frisk ändå, lite snuva skadar ju inte. Men sen när man drar på sig dojjorna och sticker ut så vill skaka ihop till en hög på marken och somna in. Så kändes det idag när vi skulle på broadway och handla mat. 

Men jag måste låtsas som ingenting för imorgon ska vi ju på lunch hos Margie och Wayne. Och man kan ju inte åka på lunch hos andra när man är sjuk och smitta ner dom. Men det dom inte vet har dom inte ont av. Hehe. Närå. Men jo. 

Nu ska jag läsa lite tidning tills Mattias har duschat klart sen ska vi se film och sova. Man kan inte sova utan film. Och det gör inget att jag somnar lite sent idag för jag kommer att vända tillbaka dygnet imorgon bitti vare sig jag vill eller inte eftersom att vi måste kliva upp i tid till bussen.


Tänkte jag skulle stoppa in lite orelevanta bilder i varje inlägg för jag orkar inte lägga upp alla på samma gång. Ska dock göra lite filmer och sånt. När jag orkar.

- Allt möjligt

Jädrans vad jag bloggar nu alltså. Men så blir det när man ska sitta vid datorn och plugga, så kollar man facebook, mailen, läser bloggar, ja allt utom att just plugga. Nästan så att man går in på lunar storm till och med. Tillsist har man ju bara att skriva blogg kvar, för det kan man ju göra hur många gånger som helst.

Jag har i alla fall gjort rätt mycket på skolarbetet. Ska bara rita lite planlösningar och grejer sen har jag gjort ungefär 80%. Mattias ligger här bredvid och små fnissar åt Bingo Rimérs bok. Jag tror att vi snart ska gå ut och handla. Kan inte ligga i sängen hela dagen ju.

Förresten sitter min fökyldning i öronen nu, jag hör nästan ingenting för det är lock som tusan. Lite sitter i näsan också. Men det är faktiskt rätt skönt för Niko håller på att spela musik på högsta volym i andra rummet, och han har rätt underlig musiksmak. Ena stunden spelar han hårdrock, sen 50-tals klassiker, sen RnB, sen opera (kanske inte), sen gubbrock. Ja, det låter ungefär som grönsakssoppa. Skönt då att man har ofrivilliga öronproppar.



Linneas sista måltid i lägenheten. Allra sista blev kina mat.

- Carro 21år

Idag fyller min syster 21 år. Herrejisses vad tiden går fort alltså. Man önskar ju ibland att man var liten igen. Men när man var liten så önskade man att man var stor. Jag hade en kassaapparat som jag älskade och i våran hall hade jag sparat massa mjölkpaket, tvättmedelpaket, ketchupflaskor och annat rat som jag ställde upp på hyllor och lekte affär. Jag satt där och väntade på att Carro eller mamma skulle komma förbi och köpa nån påse Ahlgrens bilar eller så medan jag längtade efter att kunna handla mjölk på en riktig affär med riktiga pengar. Nu väntar jag tills allt i kylen är slut innan jag orkar dra mig iväg till affären. Det är ju helt sjukt jobbigt att handla mat.

Grattis syster! Slänger upp en vacker gammal bild som jag säkert redan har lagt upp minst tre gånger. Men jag har typ ingen annan på henne.




- Lördag

Idag hade jag och Mattias tänkt att åka till Manly men sen tänkte jag att det kanske var bättre att stanna hemma och plugga. Speciellt när man är lite snuvig och inte borde bada och greja på. Lite av anledningen var kanske också att vi vaknade typ 12. Fast än att vi hade bestämt att kliva upp i tid för att vända tillbaka dygnet. 

Det kommer dock att bli någorlunda tillbaka vänt imorgon eftersom att vi ska vara hos Margie och Wayne klockan 11.30 imorgon för en lunch.

Nä nu ska väl jag sätta igång. Usch.

- Översvämning?

Jag sitter just nu och försöker få ordning på lite skolarbete. Det är faktiskt helt okej. I natt drömde jag att det blev översvämning här i Sydney precis som det är i Queensland just nu. Alla var tvugna att evakuera staden och jag blev superglad för jag och Mattias fick åka hem till Sverige igen. Men lite tråkigare var ju att alla våra saker och kläder blev förstörda av vattnet. 

Jag tror att det berodde på att det regnade så mycket igår när vi skulle sova. Och vi har ju ett takfönster så det låter ungefär som att man sover i tält. Rätt mysigt. Just nu regnar det också, men tidigare idag så var det sol och hur varmt och skönt som helst.

Förresten så har filten som vi hade för takfönstret ramlat ner. Men vi klarar oss för Linnea lämnade kvar sina sovgrejer som hon fick på flyget, så nu har vi dom istället så blir det mörkt!



- Linnea är borta :(

Nu har vi precis varit och lämnat av Linnea på flygplatsen. Det var hur sorgligt som helst och jag har haft hemlängtan hela dagen. Ville bara boka biljett och sätta mig på samma flyg som henne hem till kalla Östersund igen. Men det går ju inte. Vet inte vad det beror på, kanske just för att Linnea åkte hem eller för att jag har en sån ångest över att börja skolan igen på måndag.

Ikväll får jag och Mattias i alla fall ha varsin säng. Det är det enda positiva med den här situationen. 
Ska lägga upp bilder och lite sånt när jag inte är så blödig längre. Nu ska jag läsa bloggar och vänta på att Ingela loggar in på skype.


Nyårsmiddag

- Bondi beach

Tjenis! Idag åkte vi till Bondi beach och det var första gången för både Mattias och Linnea. Dom båda badade men jag stannade på land. Dels för att jag hatar kallt saltvatten och dessutom har jag börjat blivit förkyld igen :(

Nu ska vi laga tacos och peppa lite för ikväll spelar Looptroop här i Sydney och vi ska dit! Rätt coolt att ett svenskt band kommer. Och dessutom är det 235 pers som har sagt på facebook att dom kommer så det kan nog bli rätt roligt känner jag.

Nu måste jag dra och fixa lite bål, det är jag som är bartendern här i huset faktiskt.



- Imax

Idag har det störtregnat hela dagen men vi trotsade vädret och gick ut för att betala hyran. Vi googlade närmaste post office men när vi kom dit var det stängt så vi fick leta upp ett nytt fort som tusan bara för att se att det också var stängt. Det är tydligen nån typ av holiday idag verkar det som.

Vi gick i alla fall på bio efter det och såg Mega mind. Vi gick så klart på IMAX som är världens största bioduk. Dessutom var det 3D. Sjukt coolt var det och filmen var rolig. Linnea älskade det så nu måste vi se en film till innan hon drar hem. Vi tänkte göra det ikväll men vi tar det nog imorgon istället. Då blir det Tron legacy för dom visar bara typ 2-3 filmer åt gången.




Så här ser biografen ut. Vi satt rätt långt fram men vi ska försöka sitta längre bak nästa gång. Superstor var den i alla fall.

- Det åskar

Shit, det regnar och åskar helt galet här just nu. Nyligen var det precis ovanför oss för det åskade och blixtrade samtidigt så det blev en jädra smäll. Vågade inte ens ha på datorn. Men nu har det drivit iväg lite tror jag. 

Ja,ja, perfekt väder för Glee-maraton i alla fall!

- Sydney, Wild life world



- Sydney Akvariumet

Eftersom att klippen tydligen inte fungerar från när vi var på akvariumet och Wild life world så tänkte jag försöka igen.



- Första januari

Hej! Har precis kommit hem nu. Tänkte göra värsta julfilmen med klipp och bilder från juldagen och julmusik och allt men när jag hade gjort allt (utan att spara) så laggade movie maker så jag sket i att göra om det. Sen gav hela datorn upp så jag sket i att göra ett inlägg också. Klarar inte av sånt där jävulskap.

Men vi var i alla fall på Star bar ikväll och det var sjukt roligt. Ska berätta mer imorgon. Nu är klockan 04.16 så vi ska kolla på Glee sen sova. Men okej. Jag berättar lite tills Mattias har rökt klart på balkongen, han har ju ingen snus så den jäveln har börjat röka som en tok.

Det började med att vi mötte upp med en kille från Nya zeeland så gick vi till en pub där Andy och hans kompisar var , sen skulle vi gå till Three monkeys men det kostade pengar så vi gick till Star bar istället och där kom alla in UTOM JAG. Jävla fan. Dom sa att jag var för full men jag var inte det, jag var spiknykter. Och jag lovar, jag var faktiskt det. Så släppte dom in alla mina kompisar, även killarna, utan att säga att dom var för full. Jag blev så jävla förbannad, vad har vakter emot mig egentligen? 

Men vi väntade i alla fall utanför på att dom andra skulle komma men då pratade vakterna med nån annan vakt och pekade på oss och då sa han att vi kunde komma in. Så sa han den andra "take it easy with the drinks tonight" så sa jag "EEEH YES I WILL!!!!" så sa han typ "ta det lugnt jag försöker bara hjälpa" så sa jag"YEAH FUCK OFF" sen gick vi upp och söp som fan, närå. Men jag var jävligt sur där ett tag. Men det blev kul till slut och på slutet spelade vi biljard och jag fick ner två kulor! Plus den vita men det gills ju inte. Fattar ju alla.




Jäklar vilket inlägg det blev ändå nurå.
Godnatt!

RSS 2.0