- 30 juli 2011

Hallå. 
Igår gick jag och Mattias ut och röjde på stan lite. Spelade biljard och grejer. Det var roligt att göra nåt annat för en gångs skull, känns som jag suttit i lägenheten och Mattias jobbat de senaste 15 helgerna ungefär. 

Idag när vi vaknade var det skinande sol, inte ett moln på himlen och 20 grader så vi gick och handlade tidningar och lite fika sen satte vi oss i Hyde Park. Kändes som det var sommar. Rätt gött väder för att vara vinter det vill säga. Jag hade bara leggins och t-shirt men svettades ändå. Äntligen lite nice väder.

Ikväll är Mattias ute och hänge med några grabbar, jag var inte så pepp på att följa så dom får ha grabbkväll medan jag läser lite bloggar och kollar på Pretty little liars.

Ville lägga upp några bilder från idag och igår men som vanligt är internet för segt. Försöker imorgon istället.

- Hostel bokat

Jag har letat lite hostel som vi kan bo på när vi är på guld kusten och jag hittade ett som vi väldigt gärna ville bo på för det var bäst läge och bäst pris men när vi skulle boka på hemsidan så stod det att det inte fanns några rum lediga under typ hela september och oktober. Jag mailade ändå och idag snackade jag lite med dom och dom hade rum lediga! Så jag bokade direkt och fick till och med extrapris, 10 dollar billigare per natt, det blir omkring 1000 svenska kronor billigare för hela vistelsen, snacka om kap!

Nu längtar jag som fasen. Här hittade jag lite bilder, dåliga men ändå nånting.



- Bokat semester biljetter

Tjaa. 
Idag hade jag världens sämsta dag på skolan, datorn stängde av sig 6 gånger och CAD programmet 3 gånger. Men lite fick jag gjort i alla fall men stack därifrån så fort vi slutade för jag var på så dåligt humör.

Kollade på Pretty little liars när jag kom hem så jag blev lite gladare och nu har jag och Mattias bokat biljetter till Guld kusten. Vi kommer vara där 12 nätter. Bestämde oss för att vara där nästan hela tiden efter jag slutar skolan tills vi ska hem för det är mycket aktiviteter där som vi är sugna på, dessutom är det varmare än i Sydney.

Men vårt flyg går ju från Sydney hem sen, så vi måste ändå tillbaka hit. Jag bokade biljetter så vi får sitta på flygplatsen i 7 timmar. Haha. Vågade inte ta några risker och med min tur blir säkert flyget från gk försenat.

Blev lite förbannad dock när vi hade valt biljetter och fyllt i alla uppgifter och skulle precis betala så stänger datorn av sig, Mattias var nära på att springa ner på stan och köpa en ny dator. Han stoppade sig dock när jag påminde om att vi i så fall kommer få leva med engelsk tangentbord när vi kommer hem. Så kanske man ska spara pengar när man ska på semester.

- 26 juli 2011

Tjenis. 
Jag har kollat klart på alla säsonger av 90210 så jag behövde en nys serie att följa, googlade tjejserier och hittade Pretty little liars på ett forum, den rekommenderas starkt. Sjukt spännande och handlingen följer liksom genom alla avsnitt så det är inte så där att det handlar om en sak 3 avsnitt sen kommer nåt nytt. Drama thriller är det. Skitbra.

Ja men i alla fall så har jag en sak att berätta. Jag och Mattias har bestämt oss för att åka hem till Sverige nu när mitt skolår slutar i september. Det blev inte Billy Blue för att utbildningen som man kan tillgodoräkna mitt diplom på börjar inte fören i mars. Så jag kommer att ansöka till USA nästa år för en examen. Känns faktiskt otroligt skönt att komma hem.

Först ska vi dock åka runt lite här i Australien, eller i alla fall ta en liten semester i två veckor. Vi har lägenheten till sista september sen åker vi till Guld kusten och hänger där och biljetterna hem till Stockholm är bokade 10 oktober.

Nu vet ni våra planer då!



- 25 juli 2011

Idag fungerar internet på skolan! Superskönt. Har fått rätt mycket gjort idag med kontoret, CAD är nästan klart så då har jag både floor plan, elevetions och perspektiv! Haha, svengelskan där men jag vet inte vad det där heter på svenska.

Ska sitta kvar på skolan ett tag och fixa klart det här. Sen ska jag åka hem och försöka göra egen hamburgersås, det kan väl inte vara så svårt? Är hur sugen på det som helst. Så ska jag äta hårdbröd! Köpte det på IKEA igår. Dom äter tydligen inte hårdbröd här för det finns inte att köpa nånstans.

- IKEA

Idag bestämde jag mig för att åka till IKEA, kände att vi behövde en våg. Det kanske mest var en ursäkt för att åka dit och äta köttbullar och köpa marabou. Mattias den latmasken stannade hemma så jag drog runt där själv, men det gjorde inget för jag tyckte det var rätt trevligt ändå.

Så hittade jag en matta som var perfekt till mitt kontor, precis en sån jag har letat efter, så det var ju hur bra som helst! 
Alltså jag köpte den ju inte såklart, men man måste ha riktiga möbler som man lägger in i papperarbetet och så. Skulle det vara på riktigt så hade man gjort samma sak, bara det att man också köper den.


Köttbullaaar

- Hemlängtan

Gud vad jag önskar att jag var hemma just nu. Jag har så sjukt tråkigt. Mattias jobbar och jag är less på att bygga kontor i CAD nu. Så är det stråket hemma och alla uppdaterar facebook om hur roligt dom har det, saknar alla sjukt mycket! 

Får väl trösta mig med att tiden i alla fall går fort, kan inte fatta att juli snart är över.

Läste om vad som hänt i Norge, helt galet. Man kanske inte ska tycka så synd om sig själv ändå.

- 22 juli 2011

Tja. Jag har inte direkt mycket att berätta, antar att ni inte orkar läsa mer om hur mycket det regnar här och hur mycket damp min dator har men det är faktiskt det enda som händer just nu. Det är inte direkt så att jag är den som är ute och hajkar och äventyrar i vanliga fall heller men.

Gick i alla fall på skolan idag även fast det öste ner för tredje dagen i rad. Kände att jag inte orkade vara hemma en hel dag. Och vad händer när vi sitter i klassrummet i frid och fröjd? Jo brandlarmet går igång och dom sätter igång med en brandövning. Bästa dagen. Hela skolan stod dyngblöta under en kvadratsmeters tak ungefär och väntade på att få gå in igen.

Mattias jobbar dubbelpass igen, 10-02, så jag är hemma själv hela kvällen. Jag ska nog bara göra skolarbete och titta på film.

- Mer regn

Nu ska jag berätta vad dom nyss sa på nyheterna, så kanske ni förstår exakt hur mycket det verkligen regnar just nu.

Under dom här två dagarna, igår och idag, har det regnat mer här än det i genomsnitt gör under hela juli månad. 
Hur sjukt är inte det? 




- Regnigaste dagen på 23 år

Igår var det den regningaste julidagen i Sydeny på 23 år, undrar inte om den här dagen slår det dock. Det har regnat hela natten och hittills hela dagen. Jag trotsade dock det dåliga vädret och gick till skolan ändå. Klädde in väskan i två påsar, datorn i fodral och dubbla påsar och sedan drog jag. Ångrar dock att jag inte klädde in mig själv i påsar. Blev störtblöt och satt och frös hela dagen på skolan, sedan blev det ju inte bättre när jag var tvungen att gå hem igen. Har inte varit så kall sen jag campade i Grusgropen i sexan tror jag. 

Vad tusan var vi tvungen att åka hit just det här året för? Det har varit regnigaste sommaren, kallaste sommaren, regnigaste vintern, kallaste vintern, kallaste dagen i varje månad och största översvämningarna på minst ett decenium typ under det här året, och innan har det varit torka i 7 år liksom. Var det jag som drog med detta skitväder eller?

Nu har jag i alla fall tinat upp mig med en varm dusch så jag kan käka lunch och kolla på 90210.

P.s Det var ungefär en tredje del av klassen som var på skolan idag, inte ens läraren var där. Så vi jobbade på med det vi hade vilket jag kunde ha gjort hemma. Snacka om slöseri med kroppsvärme. Är det så här imorgon också går jag för tusan inte utanför dörren.

- Dålig dag

Gud vad jag blir less ibland alltså, idag är det regnstorm här så jag gick inte till skolan idag. Typiskt, jag vet. Men vi har CAD idag och jag vet vad jag ska göra så jag kan lika gärna göra det hemma. Men så är datorn cp, den stänger av sig heeeeela tiden så jag blir tokig! Först trodde jag det var sladden som glappade men Mattias sa att det är nånting innuti datorn som glappar. Så man kan inte röra datorn minsta lilla för då slås den av. 

Nu har jag den på bordet bredvid sängen men den har ändå stängts av 2 gånger på 15 minuter. Skjut mig nu.

- 19 juli 2011

Idag hade vi rendering på skolan, den här gången ska vi göra fyra stycken 2punkts perspektiv med olika sorters ljus. Så sjukt drygt att göra rendering för hand, men det måste man ju också lära sig. 

Sen efter skolan gick jag till Broadway och köpte en ny jobbskjorta till Mattias, han har bara en vit och den använder han varje dag på jobbet så den är typ grå nu med en hel del permanenta fläckar så det behövdes en ny. 

Gick runt där och fördrev tiden ett par timmar och letade lite pyssel och ploj grejer till mamma och Ingela men jag hittade inget. Köpte bara bearnaisesås för det är enda affären jag vet som har det, sen gick jag tillbaka hem. Då upptäckte jag att det börjat regna och jag, dumfan, köpte en 2 liters cola som jag var tvungen att bära på hela vägen hem så jag bröt ryggen. Smart att inte köpa den på affären på hörnet istället.

Aja, nu blir det 90210 tills Mattias slutar jobba.


Hunnit med 2 perspektiv hittills.

- 400 mil i Star Wars dräkt

Gick just in på Aftonbladet och såg den här galningen


(Bilden är en länk till artikeln)

Han ska gå 400 mil i en Star Wars dräkt för att samla in pengar till välgörenhet. Han går från Perth till Sydney, så han kommer alltså vara här i Sydney om ungefär 100 dagar. 

Undrar hur bekvämt det är att gå i den där dräkten alltså, lite otympligt kan jag tycka. Och jisses vad less man ska vara på att gå efter över 3 månaders konstant promenad. Men duktigt av han i alla fall.

- Seg helg, men det gör inget

Jättetrist helg den här helgen alltså. Mattias har jobbat och jag har bara kollat på tv mest. Och pluggat lite. 

Vi ställde klockan på 10 igår för att vi skulle kliva upp i tid idag och planera, städa och ställa om oss inför skolan i veckan så jag inte är dödstrött. 

När klockan ringde klev jag upp och sa åt Mattias, sen satte jag mig och planerde litegrann, sa åt Mattias igen, gjorde lite research, sa åt Mattias igen, började göra lite skolarbete, sa åt Mattias igen, gjorde klart skolarbetet och sket i att säga åt Mattias igen. Sen vaknar han klockan 2, undrar vad klockan är, så berättar jag vad den är så säger han "oj, nää, sover bort hela dagen" sen somnar han om och vaknar klockan 3 igen. Haha. Men det är ju hans lediga dag och han är ledig imorgon också så han kan väl få sova ut lite. Bara det att han inte kommer vara trött i natt när jag vill sova.

Nu är han nere och handlar lunch, sen ska vi kolla på Carlifornication och hoppas på att vi får energi till lite städning senare.

- Harry Potter and The deathly hallows part 2

Kan ju inte säga att vi gjort mycket i veckan förutom att jobba och gå i skolan men i onsdags var vi i alla fall på bio och såg sista Harry Potter filmen, helt sjukt bra. Man blir ju lite deppig när det är slut men jag glömmer ändå bort vad en film handlar om dagen efter jag sett den.

Riktigt roligt att se filmen här, istället för i Östersund kan jag tänka mig.
Hela bion var täckt med bilder från filmen och del 1 visades på skärmar överallt. Så hade all personal klätt ut sig med skoluniformer, hattar och andra HP-grejer. Sen när filmen var slut applåderade hela salongen. 
Supermysigt.


- Äntligen tillbaka

Tjena tjena mittbena. Äntligen är det fredag! 
Det hade inte kunnat vara skönare än idag alltså, eller jo om det inte var regnigt pissväder ute. Har varit sjukt trött både idag och igår och huvudvärk ända sedan jag gick till skolan imorse. Men nu får jag vila lite och äntligen är internet tillbaka! 

Jag har inte ens orkat ladda upp facebook de senaste dagarna. Ni kan inte fatta hur segt det är alltså, tänk er modem; den nivån på hastighet är det typ. Men när jag måste göra skoljobb eller sånt måste jag ha datorn och då får jag damp med mitt dåliga tålamod.

Idag ska jag streama 90210 som attan och ladda ner skitmycket film. Den här månaden har vi obegränsat internet, men det är så dyrt så vi kan inte ha det varje månad utan att behöva leva på vatten och bröd. 

Mattias jobbar dessutom dubbelpass idag så han drog 10 idag och kommer inte hem fören i natt. Tjejkväll med mig själv då.

Senare ska jag berätta vad vi gjorde i veckan.

- Oj vad mycket uppdatering idag!

Jag tänkte bara visa att jag använder min nya tröja idag som mamma skickade. Sitter forfarande på skolan men ska snart gå hem. Tog det här kortet i klassrummet så det blev inte så bra, haha. Försökte smyga så ingen såg att jag tog kort på mig själv. Man ser ju inte ens tröjan men skitsamma.





Slängde också upp en bild på frukosten som Mattias gjorde åt mig igår. Fina tomat-hjärtan va?

- 11 juli 2011

Tjenis. Jag har inte skrivit på länge nu för att vi har nått vårat tak på internetet igen så det är inte ens värt att ladda upp blogg.se i 45 minuter för att sen berätta att jag har kollat på tv typ.

Men nu är jag på skolan i alla fall, och internet fungerar på min dator som det inte har gjort på en vecka typ. Man vet verkligen aldrig om det kommer fungera eller inte, den lever sitt egna liv den här datorn.

Har precis gått igenom med läraren hur jag ligger till och så där, i kontorsdesignen. Det går riktigt bra, känner att jag har det mesta under kontroll faktiskt. Men hon kollade min planritning som hon var så nöjd med förra gången men nu blev det ett jädra kladd. Hon ville typ ändra allt. Men jag tänker bara ändra en sak, för resten är jag faktiskt nöjd med som det är och hon kommer ändå glömma vad hon sagt till nästa gång. 

I övrigt är det skönt att vara tillbaka på skolan, få lite ordning på dagarna.

Internetet startar om på fredag så om ni inte hör nånting av mig fören dess så är det för att datorn inte vill koppla upp sig. 


En till gammal bild från flygplatsen i London.

- 8 juli 2011

Haha fick kommentar av Ingela om att headern syntes men jag ser den inte, har varit sur i två dagar nu för den inte kommit upp än. Så kollade jag med explorer och då syns den men jag använder chrome så jag ser inte. Kommer snart hoppas jag. Vet inte hur det är med firefox? 

Ja igår var vi i alla fall till utställningen på min skola. Fina saker var det men det mesta från inredningsdesignerna hade jag redan sett. Så var det ingen från skolan där typ, träffade bara en av mina lärare. Och inte en enda från klassen såg jag. Trist.

Sen gick vi på Galaxy world en sväng och sen hem. Vet inte riktigt vad som händer idag.







- 7 juli 2011

Ikväll ska jag och Mattias till min skola och kolla på en utställning som eleverna som gick ut förra terminen har med sina arbeten och grejer. Det ska bli riktigt roligt faktiskt.

Ser att headern inte har kommit upp än heller, jisses vad segt.


- Ny header

Jag kände att jag behövde en ny design, så jag pysslade på lite med det nu. Vet inte om ni kan se den än? Har i alla fall på mig nya morgonrocken, har haft det hela dagen. Hehe.

Nu ska jag titta på Criminal Minds!

- Paket

Idag gick jag och hämtade ut ett paket som mamma skickat, det var en tröja och en morgonrock! Blev hur glad som helst för när vi skulle åka hit efter att vi varit hem en sväng i maj så ville jag ha med min morgonrock men efter många om och men så fick den stanna hemma för det fanns ingen plats i varken min eller Mattias väska. Och det är så sjuuukt kallt här på morgonen och kvällen. Men nu fick jag världens finaste och mysigaste så nu är jag lycklig :D

Tack som tusan!


Ny tröja och ny morgonrock

- 5 juli 2011

Idag gick vi till Broadway och tittade lite, det är mitt absoluta favoritköpcentrum. Vi hittade en rolig hattavdelning där vi stannade och provade lite snygga hattar. Tänkte köpa en till Ingelas bröllop men jag tänkte att det kanske inte skulle matcha klänningen. Sen så är det kanske bara på kungliga bröllop man har hatt?







Så var det meningen att vi skulle på Galaxy world och spela lite arkadspel ikväll men Mattias börjar bli sjuk och höll nästan på att spy när vi var på affären och handlade mat så det får nog vänta till kanske imorgon.

- 4 juli 2011

Idag vaknade jag av att det var nån som stod utanför i korridoren och fipplade. Jag var helt säker på att det var någon som försökte bryta sig in hos grannen men jag vågade inte gå ut och kolla, främst för att jag var nyvaken och plufsig men också för att jag hade pyjamasen på mig och jag orkade inte direkt klä på mig för att kolla om ett inbrott försegick här utanför.

Istället bestämde jag mig för att göra så mycket ljud som möjligt så de fattade att någon var hemma. Eftersom att det är lika lyhört som i ett korthus här så räckte det med att smälla igen toalettdörren och spola så fattade dom vinken. 

Om det var ett inbrott på riktigt kommer vi aldrig få veta.

Den här veckan har jag ju production week men jag pluggade ändå idag i flera timmar. Är rätt stolt över mig själv för att jag har börjat med allt tråkigt pappersarbete i tid för en gångs skull. 
Sedan duschade jag så gick vi och handlade och nu ska vi äta tacos och kolla på Vänner. 


En bild från när vi åt frukost i London. Vet inte om jag har visat den här förut men det är så tråkigt att inte ha bilder.

- Bra film

Fyfan vad filmen igår var bra! Rekommenderar den starkt. Men jag höll på att spricka på slutet, riktigt sorgligt. 

Men här tänkte jag dela med mig av en ännu bättre film




Från när jag och Lisa hade vår 20 års fest när jag kom hem och hälsade på. Se, hör och njut.

Nu ska jag plugga lite, det är skit på tvn och Mattias jobbar.

- The boy in the striped pyjamas

Har jag berättat att dom visar Wallander här på.. söndagskvällar tror jag att det är. Alltså svenska Wallander, inte remaken. Så visar dom den på svenska med engelsk text, har kollat på det nån gång för nostalgin. Men jag tror jag somnade, har aldrig kollat på det förr.

Nu ska jag kolla på The boy in the striped pyjamas. Jag tror att den handlar om andra världskriget, har hört att den är rätt bra. Eller så blandar jag ihop den med nån annan film men det lär ju visa sig.
Jag fick cravings efter rostat bröd nu igen, så jag googlade "stekt bröd" och det såg ju typ ut som rostat så jag gick på affären och sen stekte jag lite bröd.

Det slutade så här



Närå, det slutade så här



Rätt gött va? Nutella och banan <3

- 2 juli 2011

Skulle berätta en sak. Jag vet inte om jag skrivit detta förr men det tror jag. I alla fall, när vi skulle flytta från första lägenheten här så hittade vi en tvåa i The rocks, alltså väldigt nära min skola. Den var väldigt billig så jag mailade i alla fall ägaren och hörde vad han sa. Tillbaka fick jag ett väldigt professionellt mail där han berättade att han hade varit tvungen att åka till Italien och jobba och att han därför hyrde ut lägenheten billigt. Han sa att han ville ha en person som var ordningsam och pengarna spelade mindre roll. 

Det var alltså en lägenhet med ett sovrum, ett badrum, ett vardagsrum och ett kök med diskmaskin och tvättmaskin precis vid Sydney harbour. En drömlägenhet kan man säga. Problemet var att han redan var i Italien och var tvungen att skicka nyckeln så vi fick inspektera lägenheten. För detta skulle vi ha en "mellanhand" som han skickade nyckeln till och vi skickade bonden (fyra väckors hyra) och de första veckornas hyra och han skickade nyckeln och kontraktet. Så skulle vi hämta ut nyckeln och inspektera lägenheten, ville vi ha den skulle vi skriva på kontraktet och "mellanhanden" skickade pengarna till honom. Ville vi inte ha den skulle vi skicka tillbaka nyckeln och sedan skulle vi få tillbaka pengarna. 

Sånt är väldigt vanligt men vi hade våra funderingar. För det första handlade det om sjukt mycket pengar, 2000 dollar (13.500 svenska kronor), för det andra verkade det väldigt konstigt att han hade bott här i fyra år men hade ingen kompis som han kunde ge nyckeln till tills han hittat en hyresgäst och för det tredje verkade hemsidan till "mellanhanden" väldigt B och oseriös. Det gick inte heller att hitta nåt om det företaget nån annanstan än på den hemsidan. Dock verkade mannen otroligt seriös och övertygande men tillslut bestämde vi oss för att inte ta den utan istället leta vidare.

Och nu när man går in på hemsidan för det "företaget" så finns den inte längre. Så tänk vilken jädra tur att vi inte gjorde det! 13500 spänn liksom. Hoppas bara att han inte hann lura någon annan stackare.




- Varje dag på vägen hem

Vid ett café på vår gata sitter det alltid en kille och fikar. Eller kille, han är väl.. 35? Varje dag när jag går hem från skolan så sitter han där på uteserveringen. Han har en permobil också. Han är lite snedfotad. Så har han hjälm på sig, oavsett om han sitter på permobilen eller på en av stolarna på cafét.

Och permobilen har han en sån där orange flagga som barn har på sin första cykel, fast själva flaggan är borta så det är bara pinnen fast han har satt fast ett gult band som det står "caution" på.

Och så sitter han där, i flera timmar, röker ett och ett halvt paket cigg och dricker cola. I kamouflagefärgade shorts, kamouflagefärgad jacka och orange polotröja. Han verkar ha ett avslappnat liv den där.

En illustration, så ni kan föreställa er honom bättre.




- 1 juli 2011

Tjena. Idag är det äntligen fredag och nästa vecka har vi production week så jag är ledig i 9 dagar nu, fatta skönt. Jag kan inte förstå att det redan har gått 4 veckor sedan vi började sista terminen. Fast i och för sig var det precis när vi kom tillbaka från Sverige och det känns som en evighet sedan.

Idag satt vi och gjorde planritningar på skolan sen började Vanina skrika och springa typ, så sa hon att det var en spindel i hotellet (en liten modell av hotellet som vi ska renovera) så alla höll på att skita på sig typ. Hon sa att kroppen var lika stor som en nagel och så var den orange och brun. Då packade alla ihop och gick hem. Haha.

Det var ingen som såg den förutom Vanina. För den rymde från hotellet, eller så var det nåt annat hon såg.




RSS 2.0