- Ofrivillig sovmorgon

Jag har inte skrivit på flera dagar, jag vet, det är medvetet. Jag har bloggtorka. I alla fall så var jag hemma hos mor igår och firade hennes och systers födelsedag, sen rejsade vi hem så satt jag upp till klockan ett och tränade till matteprov som vi har idag. Derivata. Det kommer inte se fint ut. Imorse vaknade jag klockan 6 (började 8.15) och då knäppte jag på tvn men såg att Vakna med The Voice inte hade börjat så jag somnade om igen och vaknade 9.10. Bra jobbat. På fem minuter var jag ute vid bussen, jag och mina bambastora påsar under ögonen.

Skönt att jag inte jobbar idag. Oskönt att jag jobbar både lördag och söndag.

- BB är ute

Nu åkte Blondinbella ut! Vilken skräll. Det kanske blir en liten skräll i bloggkollen nu. Tur det för jag har så jävla tråkigt. Men det är ändå så skönt att inte gör nånting.

- Som på film

Jag kom precis på att jag helt har glömt bort att skriva dagens intressanta flera dagar i rad nu, jag håller fan aldrig vad jag lovar. Det kanske får bli veckans intressanta istället? Ja det låter bra.

Idag var en väldigt bra dag, när man blir less på vissa personer är det skönt att ha andra man kan umgås med. Kanske blir det bättre sen.

Ni vet som det blir på film ibland? Sådär att man går och tittar på nån fast man håller inte koll på alla andra som går omkring en sen helt plötsligt krockar man; tappar ut sina saker och så blir det kärlek vid första ögonkastet. Det hände mig idag. Eller kanske inte riktigt, det var väl mindre smidigt och inga hjärtklappningar och fjärilar i magen. Inte tappade jag nåt heller. Okej det hände inte alls mig. Men jag kom in efter att ha varit i matsalen och tagit mig en friterad fisk då jag såg Kristina, jag vinkade medan jag fortsatte att gå: farlig kombination. Jag gick rätt in i en liten tjej (kanske inte yngre än mig men kort) så hon flög en bit och gav ifrån sig ett andtappande ljud. Det var lite roligt, och intressant.

Oklart om andtappande är ett ord eller inte.

- Yes man

Det visade sig att jag inte hade tvättid igår, så nu får jag vänta ett par hundra dagar till tills jag har rena strumpor. Jag var i alla fall på stan igår och handlade mat med mamma, gott. Sen åkte jag hem och skruvade på ben på sängen och åt sallad tills min bror och jag bestämde oss för att ta en bio på impuls. Tio minuter sen var jag inne i stan och tittade på Yes man. Riktigt rolig.

Åkte till skolan idag för att göra test i nationella engelska, sen åkte jag hem igen. Hål i två timmar, lite kemi sen ska jag jobba till 22.40. Skönt att jag börjar 10 imorgon. Dessutom slutar jag 13.35 och har inga planer. Fan vad härligt. Jag har jobbat som en tok den här veckan.


- BenjaminBrad

I helgen har jag jobbat som en tok för att få pengar till Turkietresan. Det kommer bli fint. Skönt att få det avklarat med bokning osv men man får ju dö av längtan i 7 månader nu.

I lördags var jag och Linnea på bio som alla andra bloggare. Vi såg såklart Benjamin Button's otroliga liv med Brad Pitt, vilken goding.

Ikväll ska jag hem och tvätta kläder, det är fan i mig på tiden. Sen ska jag njuta av att jag har en säng framför Eva & Adam. Kanske att jag handlar lite också. Jag har ju fått pengar! Ska jobba på torsdag. Sitter och funderar på om jag ska ringa och önska jobb för imorgon och onsdag med, det är väl lika bra.

- Gratulationer

Jag kom nyss hem från jobbet och ska gå 5km halv sju i 23 minus imorgon för att komma dit igen så jag tittar bara in för att säga GRATTIS till min mor som fyller 49 år idag! Hon fyller hälften av hundra nästa år. Fan va gammalt. Jag hittar inte den enda bild jag har på henne, så det får bli en på mig. Jag är ju trots allt hennes avkomma.



Kollar på Let's dance, Blondinbella har inte ropats upp än å de är bara fyra kvar, lovar att hon håller på att skita på sig. Men man fattar ju att hon kommer få stanna.

- Strömavbrott

Jag och Linnea satt på Ticket idag och kollade lite angående Turkietresan, det är verkligen på G nu, när plötsligt strömmen gick. Det visade sig vara över hela stan! Alla eldörrar gick självklart inte att öppna så människorna inne på H&M och Bikbok (bland annat) var inlåsta i cirka en timme. Stackarna. Man kunde inte låta bli att skratta när man gick förbi dem. Men vad handikappad man blir utan elektricitet, alla affärer stängde medan strömmen var borta.

Idag var sista dramalektionen också. Nästa vecka kommer vi få nytt schema. Känns sjukt trevligt. Då slutar vi 13.30 tre dagar, börjar 11.40 på måndagar och på torsdagar så slutar vi 15.30 nånting istället för 17. Detta får vara dagens onödiga men intressanta information.

Nu ska jag och Linnea mysa lite.

- Magsjuka

Idag var Linnea här, vi kollade lite i resekataloger och planerade inför Turkiet. Det ska bli sjukt skönt. Vi ska åka i augusti och vara borta i 2 veckor så vi kommer hem precis till Coldplay i Stockholm den 22:a. Men sen började hon må illa, hennes familj har magsjuka. Så hon fick åka hem. Jag vill helst inte bli smittad. Minns hur det var förra året då jag och min låtsas storasyster passade våra småsyskon i två veckor medan våra föräldrar var utomlands. Alla fick vinterkräksjukan på samma dag och låg och spydde i 24 timmar. Vincent spydde ris i sängen. 5 december 2007, minns det som igår.

Dagens intressanta:
Guldbaggen är de fulaste pris jag någonsin sett.


- Björn, åh Björn

Jag tar tillbaka allt jag sa! Björn räddade kvällen, vilken goding. Man gillar han som bäst i magtröja, lockat hår och sjungandes i Abbamedly med Johan Glans i peruk och urringning till naveln.

- Peter, åh Peter

Jävla piss. En timme och tjugotre minuter av mitt liv har jag spenderat framför svt helt i onödan. Peter Stormare vann inte, Michael Persbrandt vann. Aldrig vinner den man vill ska vinna. Jag har bettat mot mig själv i alla kategorier och jag hade inte rätt en endaste gång.

Stormare kan i alla fall skryta med att han är internationell.

- Guldbaggen

Idag är det Guldbaggegalan! Jag hejar på Peter Stormare för bästa manliga huvudroll. Är det nån jag vill träffa innan jag dör så är det han, och Walt Disney fast det är ju lite försent.

Igår skämde jag ut mig, det var faktiskt första gången på länge vad jag kan minnas. Jag gick på Ica och tappade ett mjölkpaket i kassan, det sprack och rann. Om nåt sånt händer i en affär, vid mjölkhyllan exempelvis, kan man ju låtsas som ingenting: ta ett nytt paket och springa därifrån så fort som möjligt medan man försöker se oskyldig ut. Men mitt framför killen i kassan kan man inte göra annat än att lämna fram det och säga "du den här gick sönder" som om han inte redan såg fontänen som sprutade mjölk över halva golvet. Går jag dit igen ska jag bära förklädnad.

Imorgon kommer Linnea och Lisa hit, det ska bli mysigt. Nu ska jag fundera på om det blir lika gott att mixa fil med frysta hallon som yoghurt och frysta hallon; det är ju inte lika mustigt. Jag måste testa.

Dagens intressanta:
Jag tror jag ska köpa en Nokia 5800 Xpress Music när den kommer till Sverige.
Jag vill åtminstone ha en musikmobil.

- Frysta bär och kemiläxa

Idag har jag uträttat en hel del. Direkt när jag vaknade bokade jag tvättid, om en vecka. En vecka! Hela boskaped skulle tydligen tvätta. Sen städade jag lägenheten och gjorde kemiläxa. Runt halv två bestämde jag mig för att göra pannkakor till frukost, varför ska de vara så svårt att steka pannkakor? Det slutade med att jag åt frysta bär.

Sen planerade jag att åka buss hela dagen. Ta en, hoppa av nånstans, gå en bit för att sen åka vidare med en annan: för att utnyttja fritidsmärket. Men då smsade Maria och sa att hon satt på Pause så jag åkte dit och socialiserade mig med henne, Erika, Simon och Julia.

Nu ska jag mysa och låtsas att det är lov i morgon.

Dagens intressanta:
Enligt lag får man bara visa skräckfilm på måndagar,
 tisdagar och onsdagar i Kalifornien.
Synd om man planerade en mysig filmkväll på fredagen.

- Strippstolpen

Igår kom Maria och Simon hit, vi tittade på Seven och Sorority boys. Så åt vi gino, varma bär med smält vit choklad på glass: det är så sjukt gott.

Imorse när jag och Maria vaknade bestämde vi oss för att skruva ner strippstolpen som jag har mitt i rummet. Men det gick inte så bra, vi skruvade och skruvade åt alla håll i alla delar men fanskapet ville inte lossna. Vi skruvade fast den lite smått igen så nu är den sne, jag vet inte om jag vågar hoppa från soffan och svinga mig i den som jag brukar göra.


Idag ligger jag bara i soffan och njuter av att vara ledig. I morgon ska jag tvätta och städa här. När jag stog i duschen kom jag att tänka på att nu bor jag verkligen hemma, ingen kan tvätta mina kläder. Så om jag inte vill go comando så får jag boka tvättstugan i morgon.

Dagens intressanta:
Det kommer komma en uppföljare till Nalle Puh.
Alltså en bok som kommer fortsätta där The House at Pooh Corner slutade,
ingen lam film om nån Heffaklump.
80 år sen sist!

- I magen på en Vithaj

Jag sitter och kikar på mobiler, har hittat en som verkligen känns rätt: en Nokia. Dock har den inte kommit till Sverige än. Jag tar också bort alla bloggar jag har på bloggkoll, har blivit så less på att läsa 62 inlägg varje dag. Nu räcker det med ett par.

Ikväll blir det Let's dance. Sen kommer lite folk över så ska vi se på film och annat mys. Skönt med en jobbfri helg! Det skulle vara så jävla roligt om Blondinbella åker ut ikväll, kom igen, rösta inte. Det skulle komma otippat. Jag vill att Magdalena Graaf ska vinna, har ju läst hennes bok och hon verkar vara riktigt stark och äkta. Dock var boken seg på slutet.

Dagens intressanta:
I torsdags dissikerades en Vithaj på Nya Zeeland,
de hittade bland annat en hopknycklad plåtburk
och en polisbricka i magen på den.
Ni kan se det här.
Jag rekommenderar er att spola fram en jävla bit, de där människorna slutar fan aldrig prata.

- VD

Jag sitter på virituelldesign. Läraren spelar upp låtar samt låtar som blivit anklagad för plagiat. Det är rätt intressant.
Jag ska jobba efter skolan. Så jag slutar inte förens klockan 22.00. Därför ska jag passa på att skriva dagens intressanta.

Igår kollade jag på Grammisgalan. Det är så mysigt, hela årets bästa låtar och artister, från Sverige i alla fall. Jag blev helkär i E.M.D när dom sjöng, det var otroligt fint. Dessutom berättade Adam Alsing att de skulle ställa upp i Melodifestivalen. Jag tror dom kan vinna, jag tror de skulle vara bra om de vann, jag tror de har chans i Eurovision. Vem skulle säga nej till tre snygga (Danny får väl räknas undetr den titeln då, även om han inte är snygg, men dom andra två har överflöd av snygghet så de kan dela med sig), skönsjungande killar? Jag tror de går hem.

Dagens intressanta:
Heath Ledger har blivit framröstad till
årets filmstjärna 2008 av 3,5 miljoner människor.
Det var han fan i mig värd.
Synd bara att han inte fick ta del av det.

- Onsdagen

En bra känsla är när man träffar någon som man inte sett på flera månader, en som var en mycket god vän och som betyder otroligt mycket.

En tråkig känsla är när man tycker om någon som man vet tycker om en själv precis lika mycket men som har slutat bry sig. En ännu tråkigare känsla är när man bestämmer att man själv inte orkar göra det längre heller.

En jobbig känsla är när man ligger i sängen och ska måla naglarna och inte har nånstans att ställa färgburken (?), så man måste balansera den på magen.

- Skola

Idag är första skoldagen år 2009, som om det inte är illa nog så skulle jag ta blodprover idag igen. Så jag och Maria åkte in 08.25 för att jag skulle ta prov 9.00 sen började skolan 10. Det hade blivit nåt bugg i bokningen så jag slapp sjukhuset. Vi satt och fikade i en timme istället. När vi väl kom till skolan så var engelska läraren sjuk så nu åkte vi tillbaka till min lägenhet. Simon och Cecilia följde med också. Jag vill bara gå och lägga mig.



- Ge mig bio

Det finns så många filmer jag vill se på bio just nu.

Changeling med Angelina Jolie, det är nån gång på 20-talet har jag för mig, då en kvinna tappar bort sitt barn men får sedan tillbaka honom. Det är bara en sak som inte stämmer: det är fel pojke och ingen tror henne. Biopremiär 9/1

Benjamin Buttons otroliga liv med Brad Pitt. Det handlar om Benjamin Button som blir yngre och yngre med tiden istället för gammal. Biopremiär 16/1

I taket lyser stjärnorna som jag redan har berättat om. Biopremiär 30/1






- Tv

Idag är jag ledig, och det är sista dagen innan skolan börjar. Jag ska ligga och titta på tv hela dagen. Har till och med gjort upp ett schema:

10:45 Veronica Mars
11:30 Veronica Mars
12:15 Veronica Mars
13:00 Veronica Mars
13:45 Desperate housewives
14:35 How I met your mother
15:10 Vänner
16:00 Top model 10
16:30 My super sweet 16
17:00 The Hills
17:30 The Hills
18:00 Life of Ryan
18:30 2 1/2 män
19.00 Mat eller Sing a long
20:00 Top model 11
21:00 Shear genius


Känns riktigt bra. Dock ska ju Maria komma hit för att få hjälp med fysik och matten, men lite vila måste jag ju få ändå.

- Permanent

Jag vaknade nio idag, det kanske beror på att jag har börjat jobba 8 de senaste dagarna och därför är död när jag kommer hem från jobbet. Tur att jag har vänt tillbaka dygndet med tanke på att skolan börjar om två dagar. Ska man njuta av jullovet så får man passa på ! Jag hinner dock inte, har annat för mig. Börjar 12 idag.



- Odensala

Nu har jag jobbat fyra dagar i sträck, ska jobba imorgon också, sen är det lov: i en dag innan skolan börjar. Vaknade upp klockan halv sju imorse med nackspärr. Jag måste ha sovit riktigt underligt, jag fick liksom slänga på mig jackan, ska försöka sova lite rätare i natt annars får jag väl amputera nacken.

Nu har jag i alla fall flyttat tillbaka till lägenheten i Odensala, jag känner mig som en snabbt växande snigel som byter skal en gång i månaden. Nu bor inte syster här heller, så det är rätt ensamt men väldigt mysigt.
Nu är det The Hills! Var riktigt länge sen jag såg det, har varit helt utan tv den sista tiden.

Men ni får komma och hälsa på i lägenheten.

- I taket lyser stjärnorna


Åååh! Jag var nyss inne på Biostadenosd.se och skulle reservera lite biobiljetter då jag upptäckte att filmatiseringen av I taket lyser stjärnorna har premiär den 30 januari. Jag blev överlycklig, har väntat på denna stund enda sedan jag lästa boken första, andra och tredje gången nån gång i åttan.
Det handlar om Jenna som har en mamma som är döende i cancer, i taket har hon skrivit en lapp där det står: om du dör mamma, då tar jag livet av mig. Redan där började tårarna rinna. Jag minns det som igår. Och Ullis-knullis. Jag måste verkligen läsa boken en gång till. Rekommenderas starkt. Fast det förstås, jag var ju ung, nu kanske jag inte tycker att den är lika bra. Men är filmen dålig, då har dom inte gjort det bra; för boken är en hit.
Johanna Thydell har skrivit den, hon har också skrivit Det fattas en tärning.




- Hejdå 2008

Okej ungdomar, nu kommer sammanfattning över år 2008. Det har hänt mycket skit under detta år: en del bråk, en del skott i huvudet och vissa vänner man förlorat eller glider ifrån. Det här året har nog varit det mest händelserika i hela mitt liv och ärligt vill jag inte ha mer nu, det får gärna räcka så här. 2008 har inte varit bäst, det har varit okej. Nu tänker jag lägga krut på det som varit bra istället.

Årets bästa låt: Det var Ace of base – all that she wants, för att vi spelade den nästan varje dag i Turkiet. Det har också varit Bon Jovi – Livin on a prayer, för att det är min och Linneas partylåt och för att den verkligen har spelats på varje fest.

Årets bästa händelse:
Det var sport- och påsklovet i Edsåsdalen med Linnea, jag har nog aldrig haft det så roligt i hela mitt liv.

Årets bästa resa: Det var absolut Turkiet, kan man säga annat? Jag har från och med nu bestämt att jag ska åka utomlands en gång per år, det är verkligen värt det.

Årets bästa vän: Linnea, självklart, det kan aldrig vara någon annan.

Årets roligaste minne: Det är alla kvällar och dagar jag spenderade med Maria. Vi hade våra perioder med vänner, sex and the city, lugnvik, Daniel och egna parykvällar. Det kommer jag aldrig glömma. Självklart inte Storsjöyran och Turkiet heller!

Vad jag förväntar mig under 2009 är att jag ska ha en egen lägenhet innan året är slut, jag ska också åka utomlands minst en gång, ha skitroligt på Coldplay i augusti, få minst G i kemi och få ner blodsockret på en rimlig nivå.


- Årets första

Vi låtsas att det är första januari nu så får ni dagens intressanta. I morgon ska jag lägga upp sammanfattningen innan jobbet. Nyår var kalas! Det finns nog ingen gång man träffar så många man känner på en och samma kväll som under sådana här tillställningar.



RSS 2.0