- Jävla djur

Bridesmaids var bra, jag skrattade högt ett antal gånger, men jag trodde att den skulle vara bättre. Jag hade så höga förväntningar på den eftersom jag hört så mycket bra om den så det kanske var därför jag blev besviken. Men jag kan ändå rekommendera den. 

Ingela; be Johan ladda ner den ;) Kvalitén på den vi har var inte i topp dock, man tänkte inte på det efter ett tag men det kan vara värt att vänta tills en bättre kommer.

Men nu ska jag berätta nåt sjukt som precis hände. Efter skolan idag kände jag att det var så varmt och fint väder så jag och Mattias bestämde oss för att gå ner till Darling harbour innan han började jobba (han jobbar i Darling harbour) för att köpa med oss mat och sätta oss ute och äta. Det gjorde vi också, sen när vi satt där så kom det fiskmåsar, såklart för det gör det alltid överallt här, så tappade Mattias lite ris och då kom det fler. Efter ett tag var det 5-6 fiskmåsar där som vi lite smått försökte få bort med fötterna och DÅ KOMMER DET EN JÄVEL OCH FLYGER NER I MIN MATLÅDA! Jag trodde jag skulle bli attackerad för jag hade liksom matlådan i knät, så jag skyddade huvudet och då snodde den jävla fågeln min mat och flög iväg med lite mongolisk lammgryta och ris i klorna. Tror ni jag blev lite chockad eller? Aldrig varit med om liknande. Inte från marken som man tappat utan direkt från talriken. Undrar vad dom som satt runt om tänkte.
Det är alla människor som matar de små asens fel, då blir dom inte rädd för oss utan tror dom kan göra som dom vill.

Jag är faktiskt fortfarande i chocktillstånd. Så var jag tvungen att slänga all mat som jag precis hade köpt, en fullsmockad låda liksom. Man vet ju aldrig vad dom där bär på för sjukdomar.


Äckelfågel

Appropå folk som matar fiskmåsar ska jag berätta om en gubbe som kommer med en kasse strips varje dag och matar fiskmåsarna i Sydney harbour någon gång.

- Bridesmaids

Det blev inget plugg idag när jag kom hem, istället gjorde jag och Mattias andra nyttiga saker som att kolla upp lite med semestern och hur vi ska skicka hem lite saker och så där. 

Sen skulle vi gå och handla pizza (cheap tuesday) och då på vägen dit så stod det två ambulanser och massa sköterskor (eller vad det är) som försökte återuppliva en människa. Han/hon låg där på marken och dom gjorde hjärtmassage så det såg så där hemskt ut, ungefär som att bröstkorgen ska gå sönder för den rörs upp och ner nåt extremt. Har aldrig sett hjärtmassage i verkligheten förr. Jätteläskigt. 

Vi tog i alla fall en omväg för att slippa gå förbi och se det där, vet inte om personen klarade sig för när vi gått runt alla hus och kommit ut igen på andra sidan hade dom lyft upp personen men försökte fortfarande återuppliva på väg in i ambulansen.

Usch, hemskt. 
Vi ska i alla fall kolla på Bridesmaids nu som vi äntligen fått tag på. Hoppas på bra kvalité.



- 30 augusti 2011

Idag mår jag som vanligt igen så jag hoppas att det inte kommer tillbaka. Sitter just nu på skolan med Akiko och gör det sista för presentationen av Office designen nästa vecka. Imorgon eller ikväll börjar jag göra klart Major project också, har ju gjort en del så klart men jag måste börja göra perspektiven där och jisses vilken tid det kommer ta känner jag.

Kan inte fatta att jag bara har två veckor kvar på skolan, helt sjukt. 



Det här pysslar jag med just nu. Bygger elevations i CAD och färglägger i photoshop.

- Känns bättre nu

Hallåj. 
Jag mår mycket bättre nu. Har inte haft ont alls sen imorse så imorgon blir det minsann skola. Har hunnit med väldigt mycket skolarbete idag så jag känner mig lite lugnare än vad jag gjorde igår och i förrgår. Började plugga klockan 10 när jag vaknat för andra gången och slutade klockan fem.

Jag hann även med att dammsuga lägenheten, städa badrummet och diska så nu är det fint här.


Mattias gjorde slingor i mitt hår för ungefär ett år sedan.

- 29 augusti 2011

Usch, jag mår inge bra. Natten till söndag sov jag jättedåligt, vaknade av och till av magvärk och så drömde jag om skolarbetet så jag blev jättestressad och fick ännu sämre att sova.
När jag vaknade på söndagen så hade jag fortfarande ont i ryggen och magen, ni vet väl vad det handlar om nu (mensvärk), och det var så extremt att jag var tvungen att ligga i fosterställning i perioder. 
Jag gjorde i alla fall en del skolarbete och senare på kvällen kändes det mycket bättre.

Nu imorse vaknade jag som vanligt halv 8 och skulle gå på skolan men när jag ställde mig och gjorde mackor fick jag så där jävla ont igen så jag trodde att jag skulle svimma. Var tvungen att sätta mig på en stol men det hjälpte inte utan jag började må illa och trodde jag skulle spy. Gick in på toa och satt där på golvet i typ 20 minuter tills jag var säker på att jag inte skulle spy och sedan la jag mig i fosterställning på sängen igen. Efter ett tag somnade jag tack och lov och vaknade nu 2 timmar senare.

Jag låg och seriöst grät för det gjorde så ont och var tre sekunder från att ringa Mattias och be han komma hem från jobbet eller följa med mig till akuten. Töntigt kanske men jag har aldrig någonsin haft så här förut så jag blev lite rädd. Brukar inte ha mensvärk överhuvudtaget.

Nu måste jag göra skolarbete igen, gud vad det ska bli skönt när jag är klar. Hoppas bara att det inte kommer en period av smärta igen, men det verkar bli värre när jag rör på mig så jag ska försöka ta det lugnt.



Lite glädje i allt det onda behövs, då kan man titta på den här bilden. Haha, visade ju en nästan lika förut. Sjukt osnygg tjej.


- Ett till perspektiv avklarat

Jag har pluggat i 5 timmar nu och det känns som att jag inte kommer någonstans. Jag har gjort ett perspektiv idag, tar så lång tid att få till det bra. Nu ska jag börja på ett till, har jag bestämt att jag ska bli klar den här veckan så ska jag tusan bli det också. Blir nog plugg hela dagen imorgon.


Färdigt perspektiv av mitt meeting room

- 27 augusti 2011

Tja! Jag och Mattias kollade precis på Water for elephants, bra film! Trodde den skulle vara lite mer.. speciell, men den jag rekommenderar er ändå att se den.

Nu småkollar jag lite på Spy Kids 3. Jag kommer ihåg när jag och Carros såg den på bio när den var ny, 2003, och det var den första filmen jag såg i 3D på bio. Då var det ju förstås sådana brillor som var röd på ena och blå på andra sidan, haha. Inte riktigt den kvalitén man har idag då.

Nu ska vi strax äte köttfärssås och spagetti sen sticker Mattias på jobbet och jag ska fortsätta plugga.



- Håller fortfarande på med rendering

Jag sitter och kollar på Sex and the City och håller fortfarande på med rendering. Jag kan inte bestämma mig om jag är helt nöjd än, har lite svårt för att bestämma hur jag ska presentera det liksom. Ville ju göra för hand först eller lite skissig look så där men jag kände inte att det blev så lyckat. 

Äsch, får väl fortfarande testa mig fram.



Vad tror ni om det här då? Skulle ni vilja sitta där och arbeta? Det är till ett reklamföretag så det skulle vara lite annorlunda, om ni fattar. Inget vanligt tråk-kontor.

- 26 augusti 2011

Idag var en rätt så skön dag faktiskt. Satt på skolan helt själv i klassrummet och gjorde lite office design men mest major project, var ju meningen att göra det nästa vecka men lite variation är alltid skönt. Alla andra satt nere i datorsalen och jobbade men jag måste jobba på datorn för jag har alla mappar, projekt, material och allt annat jag behöver i en himla oreda så jag lyckas aldrig få över allt på skolans datorer. Lärarn sa att det var kaos i datorsalen ändå så det var väl bra att jag inte satt där så jag fick lugn och ro. Akiko joinade de sista timmarna också.

Sen när jag kom hem så somnade jag i en och en halv timme, ovanligt, sen lagade jag korv och makaroner innan Mattias gick på jobbet. Han jobbar natt ikväll. Efter det blev det skype med Ingela och nu skulle jag göra lite mer rendering. Har fått till alla lampor någorlunda bra men nu är det naturliga solljuset som ska ställas in och tar ett jädra tag. Tur man kan kolla på tv medan man väntar.



Vet inte om man ser vad det står, men det står i alla fall "Lightworks Rendering Engine. Phase 5 of 48. About 195 minutes." Haha, fyfan.

- Gick hem istället

Jag stannade inte på skolan idag. Alltså det är ju inte en riktig lektion och inte obligatoriskt att gå så jag gick hem istället. Mest för att Mattias började jobba 5 och hade handlat mat så jag ville inte missa när han lagade kyckling och ris, haha. Men jag har i alla fall jobbat på och fått mycket gjort. Har bestämt att jag ska jobba klart med Office designen den här veckan och sedan fokusera alla dagar hela dagarna på major project nästa vecka.

Nu kollar jag på Big bang theory och snart börjar mitt favoritprogram, The Renovators. Sen ska jag sovaaa, är sjukt trött som vanligt.

Här kommer de enda två bilderna jag tog i tisdags. Jag, Mattias och Andy. Haha, jisses.




- 25 augusti 2011

Hallåj. 
Sitter just nu på skolan och gör lite rendering. Hur drygt som helst för jag försöker ställa in ljuset rätt och då måste man mixtra runt lite och sedan tar det ungefär 5 min innan man ser hur det ser ut, och blir det dåligt så måste man mixtra lite till och sedan vänta 5 min igen. Riktigt segt förstår ni. 

Idag är det dubbellektion, visste inte om jag skulle stanna men nu känns det som det är lika bra så jag får allt det här klart. Hoppas jag i alla fall.

Ja det var ju inte så rolig uppdatering men jag kanske har nåt bättre att komma med lite senare!

- 24 augusti 2011

Skrev fel igår, vi gick så klart inte ut och träffade Andy klockan 11 utan klockan 9, haha, annars hade det ju inte blivit någon vidare tidig hemgång. Det blev det inte ändå i och för sig. Var lite seg på skolan idag men det gick bra ändå.

Det var skitskoj att träffa Andy igen i alla fall. Han berättade allt han hade gjort och så där, och var han varit. Spännande.

Nu har vi nyss ätit middag och inte mycket mer, slapp dag idag.

Tog ett kort igår, men jag orkar inte lägga upp det nu så jag gör det imorgon eller nåt.

- Andy har kommit tillbaka till Sydney

Ikväll blir det en liten utgång. Eller utgång kan man inte kalla det men vi ska till Three Monkeys klockan 11 och träffa Andy, en tysk som var en av de första jag lärde känna när jag flyttade hit. Han har varit ute och rest i flera månader, minns inte när han åkte men det var innan Gwen och hon åkte i april så han har varit ute och rest i minst 6 månader. Ska bli jätte roligt att träffa han och höra om var han varit och allt han gjort. Han åker hem på söndag och idag var enda kvällen Mattias var ledig så det fick bli idag, men jag ska gå hem tidigt eftersom det är skola imorgon.

Försökte hitta en bild på han men jag hade tydligen ingen. Ni får nöja er med denna istället, haha, snyggast i stan.


Flätade håret för jag ville ha lockigt när jag vaknade och bar ett par "pluggbrillor" jag fick av Linnea strax innan jag skulle åka.. haha.

Jag och Mattias spelar Wii, jag vann på både tennis och bowling, Mattias är lite dålig förlorare. I vanliga fall vinner han alltid på tennis och jag på bowling.

- 23 augusti 2011

UUUjejuj vad jag är trött. Idag när jag kom hem från skolan kollade jag och Mattias på ett avsnitt True Blood och sedan skulle han ha datorn i en sekund för att skicka ett sms från skype och jag vilade ögonen lite medan jag väntade på att få läsa bloggar, sen vaknade jag en timme senare. Helt sjukt.

Just nu känner jag mig inte ett dugg stressad inför presentationen, även fast det bara är två veckor kvar. Vet att ångesten och stressen kommer komma tillbaka nästa vecka men just nu pillar jag bara på med att färglägga perspektiv och det är snarare avkoppling. Det blir den jädra dokumentationen som blir ett helvete.


Random bild som jag hittade i en av mammas bildmappar. Från när Alva fyllde ett tror jag.

- 22 augusti 2011

Glömde nästan bort att uppdatera er om dagen. Det gick bra på skolan idag, vi hade samma sura vikarie som förra veckan men jag visade mitt perspektiv och då tyckte hon helt plötsligt att allt var jättebra så det var ju tur, även fast jag inte ändrade nånting som hon tyckte förra gången. Säger ju att jag vet hur det ska va, dom litar ju inte på mig. Hehe. 

När jag kom hem så åt jag lunch med Mattias och lite sånt innan han drog på jobbet. Sen skype med Ingela och nu har jag suttit och gjort klart de första perspektivet samt börjat på nummer två, vi måste ha minst tre till presentationen. Jag måste springa ner och köpa toapapper nu. 


Icke färglagt prespektiv av mitt meeting room.

- 21 augusti 2011

Tjenis. 
Idag vaknade jag 10, så då kollade jag och Mattias på två avsnitt Shameless sen duschade jag och efter det gick vi ner på stan. Jag skulle kolla efter en sak som jag ville köpa (hemlis) och sedan gick vi på en liten godisaffär som vi vet säljer djungelvrål. Lakrits här är verkligen inte som hemma, det smakar typ ingenting eller så är det lakrits med "jordgubbssmak". Hallå, det kan man ju inte kalla lakrits?

Nu kom vi precis hem, Mattias spelar tvspel och jag ska fortsätta med skolarbetet lite hade jag tänkt.

- Rendering

Sitter och pysslar på med office designen. Jag har byggt klart allt i CAD nu så jag ska börja rendering, alltså färglägga typ. Men jag kan inte bestämma om jag ska använda CAD eller om jag ska göra så det ser handgjort ut och sedan photoshopa lite.

CAD ser ju såklart verkligare ut men jag vet att dom uppskattar när man har en egen stil, och när man gör CAD så ser ju allas likadana ut. Alltså när man presenterar det. Och man vill ju att ens egen ska sticka ut lite. Därför lutar det mot att göra nåt annorlunda, kommer ändå göra CAD i major project så då ser dom ju att jag kan använda olika medier liksom. Nä, vad tror ni?






- 20 augusti 2011

Igår var en lugn dag. Jag och Mattias åt middag när han kom hem från jobbet sen satt vi mest och kollade på film. Vi gick och la oss halv 11, haha. Sjukt trött efter en jobbig vecka. Vaknade tidigt idag så det är ju alltid skönt. Mattias gick på jobbet nyss och jag ska sätta mig och göra lite skolarbete sen ska jag ha tvkväll med mig själv. Idag visas Hitta Nemo, Wild Hogs och Harry Potter och Halvblodsprinsen på tv, 3 skitbra filmer. Mysig lördag.



- 19 augusti 2011

Hejsan! 
Idag är det äntligen fredag och det har varit en bra dag idag faktiskt. Vi har fått en veckas förlägning på presentationen av Major project så det känns jätteskönt.

Vi måste ha samples, alltså riktiga bitar av materialen vi ska använda i designen, som vi ska ha till presentationen så man kan se hur det ser ut på rikigt och hur det känns och så där. Så mailade jag massa företag men typ ingen har svarat så igår mailade jag ett företag som skickat till mig förut. Frågade om 6 stycken olika material, tillexempel marmor och limestone (vet inte vad det är på svenska) och så frågade jag vad det skulle kosta på samma gång. Hon svarade snabbt som tusan och sen sa hon att hon skulle åka förbi med samplesen till min lägenhet redan samma dag. Fick lite dåligt samvete när jag såg paketet när jag kom hem igår, hon tror ju att jag ska köpa typ 250 kvadratmeter sten nu liksom. Hon vet ju inte att jag är en student som bara gör det pålåtsas typ. Så gjorde hon sig besväret att åka förbi med allt samma dag.

Jaja, nu har jag ju det avklarat i alla fall.

- 18 augusti 2011

Usch vilken dag. Det känns som att jag har varit på dåligt humör hela den här veckan. Jag känner mig stressad över allt möjligt, skolan, pengar, semestern och hemresan. Speciellt skolan just nu.

Jag gillar inte
  • att man inte ska kunna röra på datorn en millimeter utan att den stänger av sig

  • att vi har office design och major project samtidigt när alla andra haft det på olika terminer eftersom att båda är största projekten under hela kursen

  • att vi måste skriva ut presentationen på A2 papper, det betyder att vi måste gå till en kopieringsaffär och skriva ut där för skrivarna på skolan skriver inte ut större än A3. Detta kostar 30 dollar styck och vi måste ha 3 stycken, det blir 90 dollar = 600 kronor. Orka slänga ut dom pengarna på nåt som jag inte ens kommer kunna ta med mig hem sen.

  • att vår utställning (där man visar upp alla sina bästa arbeten, portfolion och kan vara med i design tävlingar och sånt) kommer vara i november, två månader efter vi gått ut och halva klassen åkt hem till sina egna länder.

Jag gillar
  • att jag blev asless när jag kom på att gratisbussen som jag alltid åker med hem efter skolan slutar gå halv 4 och jag har lektion till halv 5 idag. Desto gladare blev jag när jag kom på att det är torsdag och det är enda dagen i veckan den går till 9 på kvällen. YES.

Orka släpa dator, mappar och skrivblock 3 km hem när man kan åka buss gratis. Räcker med att jag måste göra det på morgonen till skolan eftersom att bussen börjar gå 9.30 och jag börjar skolan 8.30.

Gud vad trist att ni får läsa om min bitterhet vareviga dag, hoppas att det vänder. Kanske efter helgen när jag vilat ut och kanske får en bättre start på nästa vecka.



Detta är vad jag pysslar på med just nu. Bygger upp mitt resort hotel. Ska börja lägga in materialen nu.


- 17 augusti 2011

Har inte mycket att ta upp idag, var helt död när jag kom hem och låste upp dörren till Mattias som hade gått till tvättstugan utan dörrnyckel. Lade mig på sängen direkt och sov i en timme. 

Nu på skolan har vi gjort klart allt vi behöver i både drafting och CAD så båda dom dagarna får vi jobba med office design och major project, sen har vi dessutom fått en extra lektion på torsdagseftermiddagar om vi vill med CAD läraren så det ska jag på imorgon. Det betyder att vi har office design och major project alla dagar i veckan de sista veckorna och inget annat att behöva tänka på. Känns riktigt bra faktiskt. Tänk att det snart är över. Känns dock som det var en evighet sedan jag åkte hit, det har gått ett år i september.


Detail drafting, från igår

- 16 augusti 2011

Idag ska jag och Mattias på K-Mart och handla nya jobbarskor till han. Där kostar dom 100 spänn eller under så det är vår favoritaffär.

Nyss skulle Mattias klä på sig så vi kunde gå ner på stan, så sprang han runt halvnaken och sjöng nån egengjord låt och dansade framför spegeln, sen hörde jag ett
hårresande "aaaaaj" så hade han klivit på en liten glasbit så han skar sig i foten. Han fick sitta och badda med ett papper för det rann på rätt bra men det blev bara ett halv centimeters hack i fotsulan ungefär men som vanligt ska killar alltid överdriva när dom gjort illa sig eller är sjuka så han satt och tyckte synd om sig själv medans han tog på ett plåster. Jag sa åt han och skärpa till sig så han skulle gå och klä på sig igen men innan ställde han sig på vågen och sa "jaha, nu med plåster väger jag över 80 kilo".

Haha, ibland hittar man bättre underhållning än tv alltså.




- Varning

Haha, varning för surinlägget nedanför, blev bara mer och mer upprörd när jag tänkte på allt så jag skrev lite mer än vad som var tänkt. Men jag är uppriktigt less på just det där, svårt att förklara situationen bara.

Nu har jag kommit hem, hämtat ut Carros tärnklänning och tagit det lungt med varm choklad och grädde så nu är jag lite lugnare. 

Ska snart diska, gå med soporna och sen ner på affären och handla. Har fått för mig att göra kycklingfajitas till middag idag, kommer väl sluta med knaperstekt kycklinglår i frasigt tortillabröd. Ska alltid låtsas att jag är så jädra ambitiös.



- 15 augusti 2011

Igår hade jag en väldigt dålig dag och var på skitdåligt humör så den orkar jag inte ens prata om.

Idag är det lite bättre. Sitter på skolan nu och vår lärare (Kim) har gått på semester så vi kommer ha vikarie dom tre sista veckorna nu innan presentationen. Vi jobbar med office design och vikarien var nyss hos mig och kollade min design. Så säger hon att space planningen typ inte funkar så börjar hon ändra massa och säger att jag ska fundera ut en lösning. 3 veckor innan projektet ska vara klart? Galen eller? Jag tänker i alla fall inte ändra nånting. Speciellt eftersom vår riktiga lärare redan kollat allt och det är hon som kommer vara med på presentationen sen så jag skiter faktiskt i vad den här tönten säger.

Ärligt talat är jag riktigt förbannad på alla lärare just nu. Dom blir aldrig nöjda och man ändrar sin design 100 gånger så säger en tillsist att det är jättebra men sen kommer hon antingen inte ihåg det nästa lektion och vill ändå ändra nåt eller så kommer det en annan som är missnöjd. 

Om någon säger emot så säger dom att man måste kunna ta kritik och om man säger att man måste tänka om nånting så säger dom att man måste stå för sin design. Fuck you. Känns som man är med i Top Model typ, när dom säger att man får stå ut med feberfrossa och lunginflammation för modelljobb är nämligen ingen dans på rosor, men sen när nån står där och håller käften om sin kroppstemperatur på 45 grader celsius och tillslut faller ihop till en liten hög av ben så säger dom "ni måste säga ifrån när er kropp inte orkar". Dom har aldrig fel, vi har aldrig rätt.

Den här vikarien vi har nu fick precis Vanina att börja gråta. I och för sig är hon rätt... svag, men jag förstår henne ändå. Hon har kämpat som fasen med sin space planning och Kim blir aldrig nöjd och nu har Vanina äntligen blivit nöjd och lyssnat på oss när vi säger att hon inte ska lyssna så mycket på andra utan göra mer som hon själv vill och kämpat på med att bygga receptionen hela förra veckan och så kommer hon och visar upp den nu och den här vikarien vill ändra på typ allt utom färgen.

Men jag fattar inte vad fan hon tänker med om hon tror att vi ska tänka om allt så här i slutet. Äh usch, klagobloggen här idag men så måste det få vara ibland.


Bild från Darling harbour igår

- Ansiktsmask och O'boy

Jag sitter med ansiktsmask och ett glas oboy (har hittat nesquick pulver som smakar precis som oboy, lycka) och researchar lite inspiration till festprogram medan The dark knight precis börjat på tvn. Mys. Minns när den filmen kom ut, såg den 2 gånger på bio. Känns ganska stört att Heath Ledger är död, han är sjukt bra i den här filmen.

Försökte ta en bild när jag såg glad ut men lyckades inte riktigt. Man är ju ganska begränsad gällande utbud av ansiktsuttryck när man har en stelnad ansiktsmask i fejjan. Så här många försök tog det innan jag gav upp.

Ser ni förresten mitt hår? Har sparat ut till min riktiga hårfärg. Första gången sedan jag var typ...13? Har inte färgat sedan innan nyår. Det syns mest när jag har uppsatt för då kommer ju underhåret fram. Har en bulle på huvudet som är lite ljusare/gulare. Snyggt.











- Igår och idag 13 augusti 2011

Igår pluggade jag på dagen sen slutade Mattias jobbet runt 7 så då lagade vi middag, kyckling och kalkon med potatis-, ägg- och baconsallad. Sjukt gott. Efter det blev det en liten impulsutgång då vi skulle gå på Ivy med några av Mattias arbetskamrater men när vi kom dit kostade det 20 dollar att gå in (130 kronor) så då sket vi i det. Fett slöseri med pengar. Så då åkte jag, Mattias och Lizzie till Three monkeys och hängde där hela kvällen med en till kompis till Lizzie. Sjukt kul var det i alla fall. Länge sedan vi dansade och så där så det blev lyckat.

Idag har vi bara kollat på Shameless, en ny serie igen haha, men nu lagar vi makaroner och korv sen ska Mattias dra på jobbet igen. Han jobbar natt idag. 


Gammal bild från Australia day som jag nog redan lagt upp en gång förut

- My strange addiction

Det blev soppa till middag idag och pannkaka till efterrätt. Men pannkakan blev inte vidare lyckad för yttersta lagret brände fast så när jag vände på den var den helvit och såg ostekt ut. Vet inte om det beror på att vi har diskat stekpannan med diskmedel för mycket eller för att jag stekte med macksmör istället för margarin eftersom vi inte hade nåt. 

Nu kollar jag på My strange addiction, det är ett sjukt program med massa olika människor som är beroende av saker. Jag har hittills sett folk som är beroende av

katter
stenar
mänsklig docka (han var gift med henne, pratar med henne, handlar åt henne osv, en docka i mänsklig storlek)
skor

och folk som är beroende av att äta
toapapper
tvättmedel
tvål
sitt eget hår
krita
glas
soffkuddar

och folk som är beroende av att
springa
styrketräna
suga på tummen
skrapa sårskorpor
sova med hårfönen
sola solarium
buktala
medverka i världens starkaste man
dra av sitt hår
bleka sin hud
städa
klä ut sig till en kanin

Rätt sjukt program alltså, och jäkligt sjuka människor. Den största frågan jag har är; hur börjar man med dessa saker? Vissa saker kan man ju förstå hur det börjar men hur får man tillexempel för sig att äta tvättmedel eller tvål? Och följdfråga på det; var det så gott så man bara måste fortsätta?
Fast det är ju nästan alltid nåt annat som liggger bakom.

- 11 augusti 2011

Idag sov jag ut och vaknade halv 11. Då åt jag frukost/lunch sen satte jag igång med skolarbetet. Blev klar nu med badrummet, byggde upp det i CAD, valde alla material och produkter så skrev jag in det i schedulen. Skönt att ha det gjort i alla fall.

Tänkte gå ner på affären och köpa nåt att laga till middag. Sen ska jag kolla på nån film tills jag får lust att plugga lite till.

- Census

Tjejerna i klassen som varit på skolan nu under production week skulle ut och äta middag ikväll men vi skulle på sushi restaurang och det är verkligen inte min grej så jag bestämde mig för att hoppa det. Hade tänkt hänga med ändå men det kändes bara töntigt att sitta där och inte äta.

Istället skulle jag och Mattias skicka in Census papper. Det är något obligatoriskt som australiensiska regeringen skickar ut varje år som man måste svara på, så dom vet hur många som bor i Australien och vad dom pysslar med och så där. Vi bestämde oss för att göra det på internet så Mattias svarade på massa frågor i ungefär en halvtimme och sedan skulle jag svara på mina, hann svara på typ 5 stycken sen stängde datorn av sig. Så kunde man inte logga in igen fören efter 30 minuter och sen var det bara att börja om. Snacka om less man blir på den här datorn.

Nu ska vi kolla på Hulken som går på tvn. Passar ju oss bra som laddar inför The Avengers. 



- 10 augusti 2011

Idag gick jag på skolan och gjorde klart modellen. Det tog bara två timmar ungefär så efter det gick jag hem och åt lunch, chili con carne från igår. Mattias var ledig idag också. Han är ledig tre dagar den här veckan men jobbar ändå 6 skift, så imorgon har han dubbelskift och jobbar 16 timmar. Skitjobb alltså.

Idag har jag inte gjort så mycket, tog en ledig dag efter model makinget så jag får plugga imorgon och på söndag istället. Har lite huvudvärk nu. Tror det beror på att jag kollat på massa avsnitt The only way is Essex, sämsta programet jag sett men måste ändå se klart alla avsnitt.



- 9 augusti 2011

Idag ställde jag klockan på 9 men vaknade av mig själv halv. Så jag tittade lite på tv medan jag åt frukost sen gick jag på skolan. Pysslade på lite med modellen men skolans internet fungerade inte ens på skolans datorer idag så jag kunde inte skriva ut materialen och klistra på så jag gjorde det jag kunde sen gick jag hem igen. Ska fixa allt till USB idag så jag kan skriva ut det imorgon istället. Ska till skolan då också och göra klart hela modellen.

Så råkade jag skära mig själv i fingret, sånt får man väl ta när man sitter och skrapar kartong hela dagarna men när det ser ut så här är det illa



Nääääärå. Så där farligt var det faktiskt inte. Såg snarare ut så här



Förresten, jag varnar er, googla inte "köttsår".

Nu ska jag göra lite lunch och sedan plugga som tusan. Har en del att göra den här veckan nämligen. Sen ska jag handla så jag kan laga chili con carne till middag, är supersugen på det.

- 8 augusti 2011

Filmen igår var faktiskt bra, gillar såna där filmer jag. Nu längtar jag till The Avengers kommer.

Idag är det sviiinkallt så jag ligger under täcket nu och värmer mig. Snart ska vi ner och handla middag. Var på skolan idag och byggde en modell av min reception. Vi har production week den här veckan så egentligen behöver man inte gå på skolan men det är lika bra för jag får mer gjort där än hemma eftersom allt material är på skolan. Det sköna är dock att man kan vara där hur som helst mellan halv 9 och 5. Idag gick jag dit till halv 9 men imorgon blir det nog 10 eller nåt sånt. 

Imorgon börjar Mattias jobba igen, han har varit ledig i 5 dagar nu. Rekord.

- 7 augusti 2011

Igår gick vi runt och tittade på Paddys market sedan åt vi lunch i Darling harbour. På vägen hem handlade vi lite och gjorde hemlagade hamburgare till middag och jordgubbar med grädde till efterrätt. Så kollade vi på Hop, tyckte den var skitrolig jag. 



Idag har vi inte gjort så mycket. Mattias har spelat tvspel och jag har läst bloggar, diskat och städat upp lite efter helgens bravader. Vi tänkte åka till Blue montains idag men vi vaknade så sent och så upptäckte vi att det var lite längre bort än vi trott så det behövs nog lite bättre planering. Men vi hinner ta det nån annan dag. Idag är det lite smådåligt väder med lite regn och så där så vi tänkte ta en bio ikväll. Älskar att gå på bio.

- 6 augusti 2011

Igår hängde vi ute i parken när jag kom hem från skolan sen åt vi på Scruffy murphys på kvällen. Så jädrans gott. Efter det gick vi till Side bar och träffade några av Mattias kompisar. Så träffade jag en tjej från Umeå. Rolig kväll faktiskt.

Nu ska vi dra ner på stan och kolla lite på Paddys market. Sen kanske vi går på chinese garden och tittar.





- 5 augusti 2011

Nu har jag kämpat med internet i en timme, äntligen fungerar det så jag ska passa på att uppdatera. Sitter på skolan och har major project idag också, det är rätt roligt men det ska bli så himla skönt med helg. Det är jättefint väder idag också, det har varit 25 grader i tre dagar. 

Första dagen, i onsdags, slutade Mattias tidigt så vi satte oss i parken och åt lunch. Igår var han ledig så vi satte oss i parken igen efter jag kommit hem och testat klänningen (superfin) och då somnade vi tills solen gick ner bakom höghusen, då blev det lite kyligt så jag vaknade. Efter det gick vi och handlade, lagade köttfärsås med spagetti och kollade på Bad teacher, rätt rolig film faktiskt. Älskar Cameron Diaz.

Idag ska vi nog lägga oss i parken igen, man måste ju passa på. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer ikväll men vi ska i alla fall ut och äta tror jag. Det finns typ tusen ställen i närheten av vår lägenhet som har billig stek så det blir nog nåt sånt.




- Major project idag

Hallå. Idag har internet fungerat hela dagen och datorn har inte stängt av sig en enda gång. Älskar såna lyxdagar. 
Idag har vi major project på schemat så vi har jobbat med Eco resort hotel. Jag har suttit i typ 3 timmar och byggt skärmar i CAD. Hittade en hemsida som hade två som jag jag ska använda i receptionen, sovrummen och baren. Men då måste man ju bygga skiten i CAD också och det var ett himla piller kan jag lova. Men nu är det i alla fall klart. 


Bild på skärmen


Min som jag byggt i CAD. Den som ska stå bakom baren. Baren ska så klart inte se ut så där, den är inte färdig än. Men visst blev skärmen helt okej? Gissa om det tog länge att göra dom där pinnarna.


Skärm nummer två som ska vara i receptionen och sovrummen.


Min byggd i CAD. Samma sak här, receptionen är så klart inte färdig och skärmen ska vara i ett annat material den med. Men rätt likt tyckte jag det blev.

Förresten så hämtade jag inte klänningarna igår för posten stängde klockan 2, men jag ska springa dit direkt efter skolan. Sen ska jag ut och sola, 24 grader och inga moln idag! Ljuva vinterdag.

- Ritningar

Här kommer alla bilderna. Tryck på dom så blir dom större, orkade inte lägga upp i full storlek.
Det är alltså alla av samma rum men visar olika saker. En visar tillexempel bara fasta möbler och konstruktioner, en visar alla möbler, en visar taket och så vidare. Det här är det minsta man behöver rita upp när man ska designa ett hus eller rum.



- 3 augusti 2011

Idag blev jag klar med CAD uppgiften, den där man skulle göra klassrummet ni vet. Gud vad skönt att få det överstökat kan jag lova. Tänkte försöka ladda upp några bilder senare om ni vill se. 

När jag kom hem hade jag ett brev från posten där det stod att jag hade ett paket att hämta ut. Tror jag vet vad det är, våra tärnklänningar till Ingelas bröllop! Jag är sjukt nyfiken så jag ska springa iväg så fort jag kan och hämta det. Dock vet jag inte var det ligger för det står bara "Darlinghurst", ingen adress eller nånting. Tänkte gå till den närmsta och höra exakt vart jag ska.


- 2 augusti 2011

Idag är det faktiskt fint väder, lite molnigt med 22 grader. Tänkte gå ut en sväng men drog igång och dammsugade istället. Jag har ju berättat förr hur sjukt utymlig vår dammsugare är så vi undviker gärna att dammsuga så gott vi kan. Sist var det Mattias som körde och han fick sånt raseriutbrott över att den inte sög nånting att han svor på att aldrig dammsuga igen, han ville köpa sop istället. Lite drygt när man har matta i hela lägenheten dock. 

Ja men så tänkte jag att det har varit på tiden för en dammsugning den senaste veckan så det var lika bra att få det gjort. Men jag har ju inte direkt bättre tålamod så när den bara spottade ut all skit blev jag tokig och rev upp munstycket. Där i hittade jag en halv toarulle och tre pälsjackor. Inte så konstigt att det snarare blev skitigare än renare när man drog runt på den där skiten.

Nu är det rent dock! Och nästa gång kan Mattias dammsuga, hehe.

Fick äntligen upp bilderna från i lördags

Fika i Hyde park



- 1 augusti 2011

Hallåj. 
Jag sitter och väntar på att Ingela ska logga in så vi kan skypa. Viker lite tvätt och kollar på Våra bästa år medans. Sen måste jag dra ner på stan och handla nån middag.

Igår var det inte alls lika bra väder som i lördags så vi hade en städ och tvättdag istället.

Lyckades få upp en av bilderna men inte dom andra, orkar inte ens försöka mer.



Förresten, kan inte fatta att det redan är augusti :O

RSS 2.0